Direktlänk till inlägg 1 januari 2016

NAMNINSAMLING FÖR ATT PORTA LINGERIE LEAGUE (Underklädesligan) FRÅN GIGGS HOTELL HAR DRAGIT IN 1,000 NAMNUNDERSKRIFTER

Av Mikael Holmkvist - 1 januari 2016 20:34

   

Namninsamlingen uppmanar till att laget inte ska få använda hotellet.



 

AV: The Suns hemsida, 20:01, tisdag 29 december, 2015:



EN NAMNINSAMLING som uppmanar fotbollslegendarerna Gary Neville och Ryan Giggs att förbjuda Storbritanniens första underklädesfotbollslag från att använda deras hotellfaciliteter har fått ihop 1,000 namnunderskrifter.



The Lingerie Football League UK (Fotbollens Underklädesliga Storbritannien) har nyligen lanserats i Manchester och laget har bytt ut det traditionella matchstället till väldigt sparsamma utstyrslar.



Laget spelade sin första match onsdagen den 23 december, på fotbollsplanen på taket på Hotel Football som ägs av de f.d Manchester United-lagkamraterna.


 

Laget inför deras första match.



Några av spelarna intog planen i strumpeband för matchen mot Salford University och det hölls även en catwalkshow för underkläder i halvtid.



Gemma Hughes, grundare, sa att hon var inspirerad att starta ligan för att öka medvetenheten om löneskillnaderna mellan könen och skapa fler sponsringsmöjligheter för spelarna.



Men planerna har upprört fotbollstränarna och en namninsamling har startats med uppmaningen att Hotel Football ska dra tillbaka sitt stöd till ligan.



Tony Farmer, som startade Chelsea Ladies för mer än tio är sedan, sa att Manchester United-legendarerna Gary Neville och Ryan Giggs, som äger hotellet, är på väg att dra damfotbollen bakåt och startade namninsamlingen.



Han skrev: "Det här kommer att exponera kvinnliga fotbollsspelare som har jobbat så hårt för rätten att få spela fotboll utanför all sexism och alla fördomar som deras företrädare gått genomlida.


 

Spelarna har bytt ut de traditionella matchdräkterna mot minimala utstyrslar.



"Lingerie Football handlar om att göra spelet sexuellt kittlande för åskådarna och kan exponera spelare, särskilt unga tjejer som just börjat med fotboll, för folk som ser dem som ett sexuellt objekt istället för en idrottskvinna.



"Jag ber Manchester United-legendarerna från Class of 1992, som har avnjutit sådana fantastiska liv från fotbollsspelandet, att förstå innebörden av vad de gör.



"Och även visa lite respekt för kvinnliga fotbollsspelare som älskar spelet och vill spela det utan den sexuella skrämseln som framlyftningen av den här ligan kommer innebära."


 

Ett tusen personer har skrivit på namninsamlingen som uppmanar Hotel Football att dra tillbaka sitt stöd.



Namninsamlingen har fått fler än 920 signaturer och kampanjgruppen Women In Football och andra tränare har skickat sitt stöd.



Gemma Hughes, grundaren, sade följande i ett tidigare uttalande till M.E.N: "Vad vi gör att ta damfotbollen in i rampljuset.


 

Spelare har anklagats för att dra damfotbollen bakåt.



"Om ni tittar på t. ex tennis så får kvinnor och män samma summor. Anledningen är att kvinnor ser ut som kvinnor och försöker inte representera mannens spel."



Hotel Football har avstått från att kommentera.


 

Laget i träning inför deras första match.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 17:10


  Oli Scarff/AFP via Getty Images         AV: Marcus Rashford, The Players’ Tribune, torsdag 29 februari, 2024   Manchester United F.C. | England       Normalt sett gillar jag inte att svara på saker som sägs om mig. De...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 16:48

Källor säger att vapenpaketet godkändes trots att Washington offentligt har uttryckt en oro för den väntade offensiven i Rafah       AV: The Guardian, via Reuters, lördag 30 mars, 2024     Två källor insatta i ämnet berättade i fredags ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards