Direktlänk till inlägg 21 januari 2017

DEN MODERNA FOTBOLLEN DEL 987,934...

Av Mikael Holmkvist - 21 januari 2017 00:17

Att jämföra dagens fotbollskultur med den som rådde för bara 20-25 år sedan är som att jämföra två helt olika världar, utan några gemensamma nämnare. Mer eller mindre allt som var beundransvärt är förstört, paketerat och vidrigt. Fotbollen finns såklart kvar att njuta av, men det dröjer nog inte länge innan den förpassas till någon biroll för den senaste McDonald's-reklamen eller något liknande.



United har såklart varit ledande i den här utvecklingen, det går inte att säga något annat. Därför känns det mesta runt klubben mer som en happy-clappy cirkus än riktig supporterkultur. Fansen/kunderna drar på sig en matchtröja, en Fellaini-peruk och börjar ta den första av dagens ca 3,000 selfies. Självklart med mobiltelefonen fäst i änden av en selfiepinne. Allt krönt av själva sinnebilden för den urspårade skiten: half-n-half-halsduken!



Fortfarande dominerar våra fans på bortamatcherna, men även det är bara en tidsfråga hur länge det kommer gälla. Men det skänker mig i alla fall ett leende, mitt i all skit, att höra den Röda armén ta sig ton på bortaläktarna, allt ackompanjerat av total tystnad, gällande det, från Viasats "experter", man får ju inte rubba på den antagna bilden av olika lags fans. Uniteds supportrar sjunger inte, det är bara turister som inte kommer från Manchester etc.



I den här trenden följer också att man måste skaffa sig nya arenor. Och då ska det gamla, där själen och historien sitter inristad i väggarna, bort, till fördel för stora stålrymdskepp helt utan själ eller attraktionskraft. Tänk bara på Arsenals, Bayern Münchens eller West Hams skitarenor. Vi behöver inte ens lämna Sverige, titta bara på pinsamheten som står och är vulgär i Solna, där Europa League-finalen ska avgöras senare i vår.



Nu håller dessutom ännu en engelsk PL-klubb på att bygga nytt. Och bilderna jag har sett säger samma sak, futuristiskt rymdskepp/reklampelare byggd efter formulär A. Men när jag igår (fredag) läste några rader om den höll jag på att sätta chorizon i halsen. På nya White Hart Lane ska alltså 104 "lyckliga fans" kunna köpa platser i en lyxrestaurang där den ena väggen består av glaspaneler, med utsikt ut i spelartunneln. Jag menar, vart går gränsen? Jag hade gärna sett när Keane INNAN matchen fick stackars Patrick att måla sina kalsonger bruna i spelartunneln, men det måste väl finnas någon gräns? Tydligen inte. I halvlek ska man som gäst/kund där kunna äta speciellt inköpt ost!



Varför spelas det överhuvudtaget någon fotboll på sådana platser? Det handlar ju inte om det längre, det handlar bara om att "skapa nätverk" och... njuta av svindyr ost medan något gäng som kallar sig Spurs springer runt efter en boll ute på en gräsmatta. Oj, titta nu kommer de häråt, vi kan se dessa svettiga killar gå förbi oss genom glasfönstret här, det här är ju fantastiskt!



Nu lägger jag av, innan jag får en hjärtattack, här under hittar ni artikeln, läs den gärna med en hink i er absoluta närhet. Under den hittar ni även en länk till förra helgens "Sagt & Gjort"-kolumn, läs den gärna, den bara fortsätter att ösa fram argument till att känna sig så speciell för att man tillhör "fotbollsfamiljen" (nu kaskadspyr er kära skribent, over and out!)

 

 

 

 

Den imponerande höjdpunkten på Tottenhams nya White Hart Lane är den nya hemmaläktaren bakom ena målet, med plats för 17,000 personer. Fotograf: THFC (Tottenham ost1)


 

 

AV: Amy Lawrence, the Guardian, fredag 20 januari, 2017



Mauricio Pochettino kunde inte dölja sitt flin då han begrundade att en av funktionerna på den nya arenan som växer upp bredvid White Hart Lane, "Tunnelklubben", kommer ge en utvald grupp supportrar en utmärkt vy av vad som händer då spelarna kliver på och av planen. "Farligt..." sade Tottenham-managern, medan ögonen glittrade. "Många saker kommer hända där. Det kommer bli väldigt dyrt."



Det har han helt rätt i, för Tunnelklubben kommer stå för en av elitpremieupplevelserna som klubben har avslöjat, med glaspaneler som man bara kan se ut i tunneln genom. Spelarna kommer inte att kunna stirra in på de lyckliga 104 supportrarna som avnjuter sin finmiddag i det här området, men då vi känner till Pochettino kommer tonvikten att ligga på att se till så att de är tillräckligt fokuserade på deras jobb.


 

En glaspanel som man bara kan se ut i tunneln genom. Fotograf: THFC

 (Tottenham ost)

 


De dyraste platserna i den exklusiva "H Club" kommer kosta ännu mer. Anslutningsavgiften är £15,000 (176,453 kr) - och alla kunder måste köpa ett par biljetter - så det är £30,000 (352,910 kr) innan man har sett en enda minut fotboll spelas. Då inkluderar det den sortens uppmärksamhet för detaljer som erbjuder ett ostrum för klienterna där de kan välja deras egen speciellt anskaffade ost i halvtid.



Det är ett väldigt långt steg från tiden då man armbågade sig fram till sin ståplats på the Shelf, men det är en del av den nya världen med lyx runt Premier League-fotbollen, där pengarna från den överdådiga gästfriheten är tänkta att subventionera kostnaderna för vanliga biljetter. Den imponerande höjdpunkten på Tottenhams nya White Hart Lane är den nya hemmaläktaren bakom ena målet, med plats för 17,000 personer, ett försök att återskapa inverkan som den Gula Väggen har hos Borussia Dortmund.



Här kan ni se hur bygget av det nya White Hart Lane fortskrider, alldeles bredvid deras gamla (nuvarande) arena:

https://www.theguardian.com/football/gallery/2016/dec/21/tottenham-hotspur-new-stadium-changing-face-white-hart-lane-in-pictures





Här kan ni även läsa förra helgens Sagt & Gjort-kolumn, med några intressanta rader om den svikna stackaren Slaven Bilic:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/01/19/11408326-sagt-gjort-jag-ar-stolt-och-glad-allt-ar-bra-karleksaffaren-fortsatter/

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 17:10


  Oli Scarff/AFP via Getty Images         AV: Marcus Rashford, The Players’ Tribune, torsdag 29 februari, 2024   Manchester United F.C. | England       Normalt sett gillar jag inte att svara på saker som sägs om mig. De...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 16:48

Källor säger att vapenpaketet godkändes trots att Washington offentligt har uttryckt en oro för den väntade offensiven i Rafah       AV: The Guardian, via Reuters, lördag 30 mars, 2024     Två källor insatta i ämnet berättade i fredags ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards