Direktlänk till inlägg 13 januari 2018

MANCHESTER UNITEDS ED WOODWARD ÄR PÅ VÄG ATT FÅ REDA PÅ HUR DET ÄR VARA FIENDE MED JOSE MOURINHO

Av Mikael Holmkvist - 13 januari 2018 15:23

* Manchester Uniteds Ed Woodward är en liten pojke som opererar i en värld av män

 

* Jag är inte säker på att han visste vad han gav sig in på när han anställde Jose Mourinho

 

* Mourinho har inget intresse av att vara långt bakom Pep Guardiolas Manchester City

   

Manchester United-chefen Ed Woodward är en liten pojke som opererar i en värld av män.

 

 

 

 

AV: Oliver Holt för the Mail on Sunday, söndag 31 december, 2017:

 

 

Kampen för att tygla Manchester Citys dominans i den engelska fotbollen 2018 kommer inte bli oblodig.

 

 

Självrannsakan har redan börjat gällande hur City kan ligga så långt före och Jose Mourino är utredningsledare.

 

 

Det kommer att komma offer bland de andra lagen för deras misslyckande med att hålla samma tempo som Pep Guardiolas lag. Om jag var Ed Woodward skulle jag börja se mig själv över axeln.

 

 

Manchester Uniteds exekutiva vice ordförande är n liten pojke som opererar i en värld av män. Han är som en som är ny på jobbet och inte har en aning om vad han ska göra. Han går runt med ett uttryck som om han vore katten som fick grädden, trots att hans klubbs stadsrivaler är de som visat honom hur man ska göra.

 

 

Jag är inte säker på att han visste vad han gav sig in på när han anställde Jose Mourinho som klubbens manager men jag tror att han är på väg att få reda på det.

 

 

Det är många saker jag inte gillar med Mourinho. Det har ni kanske noterat. Men jag vet också att han är en vinnare, att hans facit som manager kräver den största respekten och om en klubb ger honom medlen att jobba med har han gjort det till en vana att få jobbet gjort.

 

 

Jag tror inte heller, trots misstagen han har gjort den här säsongen och negativiteten och rädslan som har satt sig i Uniteds spel under deras största test, att Mourinho är huvudsaken som står i vägen för att United ska tvinga in sig själva i en position nästa säsong där de kan bjuda på en trovärdig utmaning till Citys överlägsenhet.

 

 

Nej, Uniteds största problem är deras ägarskap. Glazer-familjen och deras tjänsteman, Woodward, verkar inte ha någon större vision för klubben förutom att tjäna pengar på den. Istället för utveckling har de styrt över förtvining och självbelåtenhet.

 

 

Sir Alex Ferguson var Glazer-familjens kamouflage, men under åren sedan hans pensionering har deras nakenhet exponerats.

 

 

Glazer-familjen kom undan med underinvesteringar under några år p.g.a framgångarna under Ferguson. Folk kallade det "Fergie återbäringen". Men nu kommer de inte undan med det längre.

 

 

De äger världens största klubb men trots att vi vet att de hamnat på efterkälken efter David Moyes och Louis van Gaals regeringstider så spenderade både City och Chelsea mer än dem i somras.

 

 

Jag är inte säker på att Woodward visste vad han gav sig in på när han anställde Mourinho.

 

 

Och nu börjar Mourinho vrida upp värmen runt dem. Det är det han gör. Han är inte rädd för interna konflikter. Woodwards roll i United är på väg att hamna under en intensivare lupp nu.

 

 

Mourinho-historiker kommer berätta för oss att det här lär bli starten på en ny fas i relationen mellan managern och klubben, där han börjar sätta en obeveklig press på United för att få igenom sina krav.

 

 

Han har inget intresse av att vara manager för en klubb som ligger mil bakom Guardiolas City och inte få resurserna för att kunna mäta sig med dem. Mjukt, för tillfället, börjar han agitera. Woodward lär försöka förbereda sig själv, för vägen kommer nu att bli gropig.

 

 

För ett par månader sedan skrev en journalist som står Mourinho nära en rapport som pryddes av rubriken "Jose Mourinho kan komma att lämna Manchester United då portugisen har blivit alltmer frustrerad på Ed Woodward".

 

 

Rapporten sade att Mourinho hade klagat på "onödig byråkrati och ineffektiv organisation på Old Trafford och Uniteds träningsanläggning Carrington".

 

 

Den adderade: "En tveksamhet inför att implementera rekryteringsbeslut och en ovilja att matcha pengapåsarna som delas ut till nyckelrivaler i England och Champions League återfinns bland konfliktpunkterna."

 

 

Det var början. Förra veckan började Mourinho föra ut saker och ting öppet. Han sade att de £300 miljonerna (3,52 miljarder kr) United spenderat på transfers sedan han klev in som manager inte var tillräckligt.

 

 

Han följde vidare på samma tema i fredags. "Klubben har investerat mycket pengar," sade han. "Problemet är inte pengarna vi har investerat. Problemet är pengarna de andra klubbarna investerar.

 

 

"Det är ett problem att andra med bättre trupper, med bättre stabilitet, med fler valmöjligheter - de fortsätter att investera. När vi köpt spelare under de två senaste åren är det för att ersätta folk.

 

 

"Så om vi nästa sommar köper en mittfältsspelare, är det inte för att förbättra vår trupp. Det är för att ersätta Michael Carrick. För att förbättra vår trupp på mittfältet skulle vi behöva köpa två spelare."

 

 

Och vet du vad? Mourinho har rätt. Och för en gångs skull beundrar jag honom för att han påpekar det. Han synar Woodwards bluff precis när den behöver synas. Absolut, United har spenderat en helvetes massa pengar. Men Glazer-familjen har tagit ut en helvetes massa pengar ur klubben också. Om de vill vara med och konkurrera, måste de gräva djupare.

 

 

Är Woodward mannen som kan hjälpa Mourinho att få jobbet utfört? Är han lika slipad som andra storklubbars exekutiva, som David Gill, David Dein, Daniel Levy eller Marina Granovskaja? Jag tror inte det.

 

 

Woodward var helt klart extremt duktig på sitt tidigare jobb som klubbens kommersiella director men hans facit i hans nuvarande roll pekar på att han är mycket bättre på att plocka in nudelpartners än fotbollsspelare till förstalaget.

 

 

Titta på spelarna i Mourinhos 18-mannatrupp som haltade sig fram till 2-2 mot Burnley på Old Trafford på Annandagen och det är tydligt att ungefär en tredjedel av de inte är tillräckligt bra för ambitionerna som en klubb som United borde ha.

 

 

Låt oss för ett ögonblick lämna Woodwards nyligen avslöjade och pinsamt andefattiga jobbpresentation till Jurgen Klopp 2014 åt sidan, det där om att Old Trafford var "som en vuxenversion av Disneyland" - vilket doftar som en man och en filosofi betydligt mer bekymrade om glitter och image än någon sorts substans - och låt oss istället koncentrera oss på Uniteds kulspruteliknade attityd till spelarrekryteringar.

 

 

United-legendaren Gary Neville påpekade nyligen i Sky Sports att sju spelare i Uniteds startelva i ligamatchen mot West Brom den här månaden kom från Ferguson-eran. "Rekryteringen har varit ryckig," sade Neville. "Den har varit väldigt utspridd."

 

 

United må vara den största klubben i världen med kommersiella intäkter som överskuggar summorna andra kan dra in men det betyder inte att de har råd att slösa bort hundratals miljoner pund på dåliga köp och en fruktansvärt inkonsekvent transferpolicy.

 

 

Rädslan hos många i United går ut på att Woodward helt enkelt inte har vad som krävs för jobbet. Vill du plocka in en ny traktorpartner i yttre Mongoliet, då är han din gubbe. Vill du ha en övertygande transferpolicy, då kanske han inte är rätt person.

 

 

När Mourinho är chef för din fotbollsklubb har du en manager som ser fotbollen som ett evigt tillstånd av psykologisk krigsföring.

 

 

Woodward är nu på väg att få reda på hur det är att vara fienden.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Söndag 24 mars 18:38

Utan att på något sätt ha tagit ut något i förskott så ska jag direkt erkänna att de två första kvartsfinalerna mellan Färjestad och Rögle har förvånat mig riktigt mycket. Dels p g a hur tandlösa vi har varit, men också p g a att skåningarna inte har...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 14 mars 20:58

AV: Nicholas McGeehan på X (tidigare Twitter):     Nicholas McGeehan@NcGeehan, torsdag 14 mars, 2024, kl 18:57 1/ Det är nu en vecka kvar till kvalmatchen till EM 2024 mellan Island och Israel. UEFA har sagt att de inte har några planer på...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 8 mars 18:53

AV: Tamara Qiblawi, Allegra Goodwin, Nima Elbagir, Caroline Faraj och Kareem Khadder, CNN, lördag 2 mars, 2024   Fotoillustration av Alberto Mier/CNN/Getty Images/Reuters       (Zarqa, Jordanien) - Arbetare inom humanitärt bistånd oc...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 2 mars 09:32


  Man United har varit lukrativt för Glazer-familjen, men deras lönsamhet vid sidan av planen har överskuggats av deras obetydlighet på planen. Illustration av ESPN.         AV: Mark Ogden, senior skribent, ESPN Soccernet, onsdag 7 febru...

Av Mikael Holmkvist - Tisdag 30 jan 23:34

Hällde i sig tequila, föll i säng helt påklädd och ringde sedan Man Utd och sjukanmälde sig… Marcus Rashfords festande i 12 timmar från insidan             AV: Richard Moriarty och Sarah Ridley, The Sun, tisdag 30 januari, 2024 ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards