Direktlänk till inlägg 23 februari 2018

UNITED GÅR NU IN I EN KRYDDSTARK PERIOD OCH LITE ANNAT GOTT OCH BLANDAT...

Av Mikael Holmkvist - 23 februari 2018 18:44

* Oavsett form, underhållningsvärde eller relationen mellan Mourinho och Pogba så kan vi konstatera att United står inför några kryddstarka veckor framöver. Vi kan ju bara ta oss en titt på bilden här nedanför:

 

 

 

 

Det idealiska, och det är inte omöjligt, är ju såklart att vi kommer ut på andra sidan av den här hektiska perioden med full pott, då har vi ökat gapet lite till klubbarna precis bakom oss och avancerat till både kvartsfinal i Champions League och FA-Cupen. Samtidigt så kan vi även ha tappat andraplatsen, halkat efter och åkt ur både en och två cupturneringar. Skulle allt gå åt helvete under den här perioden, då tror jag Mourinho har ett gigantiskt jobb att få flera av våra mjukisar tillbaka på spåret igen. Jag hoppas att vi kan knyta näven i fickan och visa lite stolthet och ryggrad nu, för det är fullt möjligt att slå dessa motståndare, dessutom är fyra av de fem kommande matcherna på hemmaplan. Jag tror absolut inte att den här perioden är helt avgörande för slutplaceringarna i ligan, det är alldeles för tajt för det och dessutom har inget lag bakom shejkens lilla bitterblåa leksak visat upp någon monsterform där de bara vinner och vinner, men helt klart är det en jätteviktig fas vi äntrar nu om vi ska behålla andraplatsen och försöka gå långt i de två cuperna som vi är kvar i. Känner jag mig säker inför detta? Inte mycket, men det kittlar ändå lite extra.

 

 

* Som matchen i Sevilla utvecklade sig så får man väl säga att det var ett hyfsat resultat att ta med tillbaka till OT. Men gör de ett mål, vilket inte är otroligt, då är vi illa ute. Har ju sett det så många gånger, hamnar vi under press, antingen ute på planen, eller uppe i huvudet, så har vi inte många spelare där ute att luta oss emot. Spelare som tar tag i det, visar vägen och reder ut stormen. Däremot har vi flera stycken i andra änden av den skalan.

 

 

Kolla bara in Kaizer Chris härliga positionskänsla innan DDG gjorde ännu en brutal världsklassräddning:

https://twitter.com/Toby1ee/status/966412802331066369

 

 

För att uttrycka det diplomatiskt så har jag väldigt skiftande åsikter om Viasats kommentatorer och studioexperter, men det här nyförvärvet bredvid Lasse Lada, i Sevilla-matchen, var ett nytt bottennapp:

 

 

 

Såhär långt in på säsongen kan vi slå fast att:

 

 

1) United är inte särskilt roliga att se spela.

 

 

2) Det har vi inte varit på flera år, och det inkluderar även Fergies sista år vid rodret.

 

 

3) Men, till skillnad mot Moyes och Van Gaalen, så verkar Mourinho i alla fall veta vad han gör. Men utvecklingen är långsam och haltande.

 

 

4) Men det är åtminstone en tråkig utveckling - inte tråkigt förfall, som det var innan.

 

 

Vi ska inte glömma hur ofta bortamatcher i Europa under Fergies sista årtionde var sega och sterila händelser. Managern som först ogiltigförklarade spänningen i spelet från Fergies gyllene tid, var Fergie. Och manskapet som Mourinho förfogar över gör att han inte riktigt vågar släppa loss, och det har många anledningar. Portugisen är inte alls felfri, men man gör det väldigt lätt för sig om man skyller alla våra problem på honom. Ibland får jag dessutom känslan av att många av våra fans, efter att ha beställt pasta på någon restaurang, blir chockade när de sedan inte får in biff med alla tillbehör.

 

 

Men fortfarande anser jag att vi har tillräckligt med kvalitet för att slå ut det här Sevilla-laget. För ska jag vara ärlig så blev jag inte alltför imponerad av dem och de är dessutom giftigare på sin hemmaplan. Men med tanke på att Matić fina säsongsinledning mer eller mindre helt försvunnit och cirkusföreställningen som kallas Uniteds backlinje, så känns det helt öppet hur det kommer att gå i returen om två och en halv vecka. Framåt är det heller inte som att det slår gnistor om oss för tillfället, men det kan skifta snabbt, för helt klart finns det talang och kvalitet i offensiven, men många gånger känns det som att allt måste vara perfekt för att vissa ska kunna leverera. En match om en plats i CL-kvartsfinalen hemma på ett fullsatt OT kan förhoppningsvis vara en tillräcklig morot för vissa av våra mjukisar att gå ut och prestera, vi får hoppas på det.

 

 

 

* Jag vill helst inte prata om tiden under Louis van Gaal, men vi minns alla ett av de riktiga bottennappen under denna bedragares regeringstid: 2-1 förlusten borta mot danska Midtjylland den 18:e februari 2016. Sen vände vi på steken och vann med 5-1 i returen på OT en vecka senare. Det var f.ö innan den matchen som Martial skadade sig på uppvärmningen, varpå en 18 år gammal Marcus Rashford kallades in till sin debut, som startspelare och gjorde två mål.

 

 

Men den där förlusten i Danmark sved och gjordes inte lättare av att Van Gaalen (förmodligen) babblade på om vårt fina bollinnehav. Många ABU:are hade även tidig utlösning och julafton då, minns att inte minst några första klassens toalettstolar som håller på Arsenal var väldigt verbala då och menade att United var slut, medan deras gäng plöjde vidare mot större och större framgångar.

 

 

Efter deras uppvisning hemma mot den europeiska giganten Östersund igår är det konstigt nog inte lika bråttom att prata om United kontra deras egen klubb, kan inte förstå varför...

 

 

United-legendaren hade efter Arsenals 2-1 förlust några väl valda ord, både om Arse och det lilla, irriterande skithuset Jack Wilshere:

 

 

Keane i ITV-studion: "Vart ska jag börja... jag tycker Arsenal är ett jättebra exempel på hur man inte ska börja en fotbollsmatch. Vi kan prata om att vara en enda oreda men de är så långsamma ur startblocken - dålig attityd. Managern summerade det bra. Ingen energi, ingen vilja, man vill att ens seniorspelare ska föregå med ett gott exempel. Jag tycker alltid att när Wilshere är din kapten, för mig, så är han förmodligen den mest överskattade spelaren på planeten. Och de hade tur med resultatet i slutet. Men om du startar en match långsamt, det spelar ingen roll hur bra du är, det är svårt att komma igång. Man kan inte bara sätta på och stänga av det."

 

 

 

 

Sista orden om Europa League i dagens inlägg:

 

 

Efter att ha lottats mot Red Bulls Salzburg-baserade reklampelare i åttondelsfinalen har Borussia Dortmunds hardcoresupportrar annonserat att samma princip gäller som mot Leipzig-versionen: de kommer inte resa till bortamatchen i Österrike.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Söndag 24 mars 18:38

Utan att på något sätt ha tagit ut något i förskott så ska jag direkt erkänna att de två första kvartsfinalerna mellan Färjestad och Rögle har förvånat mig riktigt mycket. Dels p g a hur tandlösa vi har varit, men också p g a att skåningarna inte har...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 14 mars 20:58

AV: Nicholas McGeehan på X (tidigare Twitter):     Nicholas McGeehan@NcGeehan, torsdag 14 mars, 2024, kl 18:57 1/ Det är nu en vecka kvar till kvalmatchen till EM 2024 mellan Island och Israel. UEFA har sagt att de inte har några planer på...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 8 mars 18:53

AV: Tamara Qiblawi, Allegra Goodwin, Nima Elbagir, Caroline Faraj och Kareem Khadder, CNN, lördag 2 mars, 2024   Fotoillustration av Alberto Mier/CNN/Getty Images/Reuters       (Zarqa, Jordanien) - Arbetare inom humanitärt bistånd oc...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 2 mars 09:32


  Man United har varit lukrativt för Glazer-familjen, men deras lönsamhet vid sidan av planen har överskuggats av deras obetydlighet på planen. Illustration av ESPN.         AV: Mark Ogden, senior skribent, ESPN Soccernet, onsdag 7 febru...

Av Mikael Holmkvist - Tisdag 30 jan 23:34

Hällde i sig tequila, föll i säng helt påklädd och ringde sedan Man Utd och sjukanmälde sig… Marcus Rashfords festande i 12 timmar från insidan             AV: Richard Moriarty och Sarah Ridley, The Sun, tisdag 30 januari, 2024 ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards