Direktlänk till inlägg 1 september 2018

VÄNSTERPACKET MOURINHO, ED WOODWARD OCH ZIDANE

Av Mikael Holmkvist - 1 september 2018 23:03

 

Såhär i valtider tycker jag det var oerhört okänsligt och korkat av Mourinho att dra upp och citera en person som så starkt influerat vänsterpacket ute i världen! Här hemma i Sverige försöker ju korsriddarna och Sverigevännerna bara att säga det som alla andra människor tänker, då är det inte snyggt av portugisen att använda sitt kändisskap till att promota förbrytaren och massmördaren Hegel!

 

 

 

 

 

Ed Woodward...

Det blev alltså ingen mer spelare som kom till United i det här transferfönstret. Jag känner mig naiv som ens hade några förhoppningar. Jag kan säga att förhoppningarna inte enbart handlade om klasspelare in, utan en efterlängtad storstädning bland spelare som alltför väl bevisat att de inte borde vara i närheten av en United-tröja. Nu är säsongen igång, fönstret stängt och vi har kvar samma skithus i backlinjen. Man fylls ju inte direkt med optimism när Bailly och den skakiga svensken bjuder på ännu en skitshow, för att sedan petas och ersättas av Åke, Håkan och Herrera! Herregud, undrar hur många liter öl jag kommer behöva avverka för att ta mig igenom den här säsongen!



Men det var ju skönt att Toby Alderweireld bevisade hur rätt punghuvudet Woodward hade när han sade att United inte köper spelare som är sämre än de vi redan har. Belgaren hade oss i sin ficka och hade spelat bättre än våra clowner om han bara hade fått använda ett ben. Jag säger inte att ett köp av Toby hade gjort oss till titelutmanare, men det hade inneburit en stor skillnad i positiv riktning.



Vi ska heller aldrig glömma Woodwards kloka ord från tidigare i år: "Spelinsatserna [ute på planen] har ingen meningsfull inverkan på vad vi kan göra på den kommersiella sidan av affärsverksamheten." Glöm aldrig det när ni diskuterar United. Vi har ägare som är mer än nöjda med kvartsfinal i CL och topp-4 i PL. I dessa sexuellt snedvridna gamars ögon gör Ed Woodward ett strålande jobb. Pengarna rullar in och de behöver inte hosta upp alltför mycket deg. Frågan är väl bara om den här säsongens trupp klarar av att ta en av de fyra första platserna i ligan och om vi ens kan halta oss vidare ur gruppen i CL, jag är långt ifrån säker.



Men nu ska vi inte tjata om små detaljer som spelet på planen, de som representerar Manchester United Football Club och andra oväsentligheter, United delar ju förstaplatsen på listan över idrottsvärldens mest värdefulla lag, tillsammans med NFL-laget Dallas Cowboys. Listan är framtagen av Forbes och redovisar att vi är värda £3,7 miljarder (47,13 miljarder kr), och det är såklart betydligt viktigare för en FOTBOLLSKLUBB än att försöka vinna matcher ute på planen.



På tal om dvärgtestikeln Ed Woodward så har han redan fått till flera artiklar i olika tidningar som beskriver honom som en slipad och skicklig företagsledare. Vidare har det kommit ut en del texter om vilket underbart förhållande Woodward och Mourinho har, Woodward har t o m visat några skribenter vilka kärleksfulla sms han fått från från portugisen. Intressant att notera att journalisterna som beskrev detta alla befann sig i Monaco i torsdags för att bevaka CL-lottningen och av en ren tillfällighet var även herr Woodward där...



Att Mourinho inte älskar Anthony Martial känns ganska givet, så det var lite förvånande att läsa de nyligen publicerade rapporterna om att den ständigt leende fransmannen nu funderar på att skriva på en förlängning med United. Det kan ju tolkas som en maktdemonstration från Woodward, att han vill visa vem som bestämmer, för den lille dvärgpudeln vill verkligen inte bli av med Martial eller Pogba, två spelare som Mourinho knappast har på sin lista över personer han skickar julkort till. Men en annan intressant teori är att gnällkuken Martial informerats om att Mourinho inte har så lång tid kvar i klubben och att en ersättare från fransmannens hemland kan vara på väg in... (läs mer längre ner).



Det mesta Woodward gör och säger får mig att skratta, han är patetisk och värdelös, men jag måste säga att rapporterna om att han numera ofta ses på Carrington för att hålla ett öga på träningarna är ren komedi!


 

 

Vänsterpacket Mourinho!

Vid Mourinhos senaste presskonferens inför söndagens match mot Burnley pratade han om sig själv som en en av "the greatest". Han lät lite som Muhammad Ali, men tyvärr som den Ali vi hörde innan matchen mot Larry Holmes 1980.



Dessutom visade Mourinho prov på klart oroande vänstertendenser som borde få åsiktspolisen i Storbritannien att förära portugisen ett besök och få honom att ta tillbaka det hela, annars borde en månad i läger för avprogrammering av sådana fula tankar vara det enda riktiga.



Jag pratar såklart om att han citerade den gamle tysken Friedrich Hegel! Jag menar, Mourinho borde ju vara fullt medveten om att det pågår en valrörelse i Sverige och att allt till vänster om Alliansen är mer eller mindre kriminella element. Att då gå in och citera Hegel, som faktiskt har inspirerat Marx, Engels och Lenin, det är riktigt lågt och oroande. Hörde rapporter att stenhårda Jimmie grät sig till sömns igår och att Richard Jomshof i ren ilska kissade på sig i sängen efter att ha exponerats för denna vänsterpropaganda.



I övrigt konstaterar jag att Hegel förmodligen är den kändaste personen som fötts och vuxit upp i Stuttgart. Två andra personer ni kanske hört talas om som härstammar från denna tyska stad är annars Berthold Schenk Graf von Stauffenberg och Robert Bosch. Von Stauffenberg fanns med i gänget som försökte ta livet av Hitler den 20:e juli 1944. Hans bror, Claus, var också med i den konspirationen och har förevigats av Tom Cruise i filmen Valkyria (2008) som handlar om just det attentatet. På tal om hårda Jimmie och sängvätaren Richard så hade de säkert stört sig på bröderna von Stauffenberg då de siktade in sig på en nationalistisk politisk ledare. Robert Bosch var, som ni säkert redan vet, en tysk ingenjör som bl. a blev känd för sina tändstift till bensinmotorer.



Tillbaka till Hegel (1770-1831) igen så pratade han om faser, dessa faser benämner han som tes och antites vilka bildar en syntes. Ett exempel är hur ”varat” och ”intet” sammanfaller i ett ”blivande”. Ett mer världsligt exempel: en reaktion mot något föds och flammar upp (tes), varpå en motreaktion småningom infinner sig (antites) och till sist kan en syntes ske. Dock utgör inte syntesen ett permanent tillstånd utan eftergås av ny antites, tes och så vidare.



I fredags sade Mourinho: "Har ni läst någon filosof? Spendera tid med att läsa Hegel. Bara som ett exempel så säger Hegel: 'Sanningen är helheten,' är alltid helheten."  Eller som Friedrich själv uttryckte det: "Das Wahre ist das Ganze."



Här följer ett litet utdrag ur Mourinhos presskonferens igår:



Portugisen fick frågan vad det betyder för honom att vara Manchester Uniteds manager, då svarade han:


 

"Jag är manager för en av de bästa klubbarna i världen men jag är också en av de bästa managerna i världen."



Han har totalt vunnit åtta ligatitlar i fyra olika länder, tre av dem har kommit i England, men det är nu tre år sedan han inkasserade den senaste, så han fick också frågan om han kommer fortsätta vara en av världens bästa managers även om han inte kommer addera en nionde titel.


 

"Självklart. Har ni läst någon filosof? Spendera tid med att läsa Hegel. Bara som ett exempel så säger Hegel: 'Sanningen är helheten,' är alltid helheten." Poängen där var att man alltid bör beakta Mourinhos hela CV.



Sedan gick han vidare och riktade uppmärksamheten mot Tottenhams Mauricio Pochettino och Liverpools Jürgen Klopp, en duo som aldrig har vunnit Premier League. "Ställer ni den frågan till managern som slutade trea i Premier League eller fyra?"



Efter det tog han på nytt upp förra säsongens andraplats i ligan för de Röda: "Jag hade en stor framgång förra säsongen - det är det ni förmodligen inte vill erkänna. Jag analyserar min insats och det är viktigare vad jag tycker än vad ni tycker.


 

"Jag upprepar att för två säsonger sedan gjorde vi en fantastisk säsong genom att vinna Europa League. Den här säsongen och den förra tyckte alla att Atlético Madrid var otroliga för att de vann Europa League efter att ha blivit utslagna ur Champions League.

 

 

"Vi är det senaste laget i England att vinna en europeisk cup. Jag vann åtta titlar [totalt], jag är den enda managern i världen som vann i Italien, Spanien och England och inte små titlar eller länder; och förra säsongen, jag upprepar, min andraplats förra säsongen är en av mina bästa prestationer inom fotbollen."

 


Efter den utläggningen riktade han en liten känga mot Tottenhams fans som i måndags sjöng "You're not special anymore" på Old Trafford. "De hade inte den sången när vi slog dem på Wembley för ett par månader sedan [i FA-cupens semifinal]. Det var en cupfinal de hade en stor dröm om att gå till, en titel de hade en stor dröm om att vinna, för de vinner inte många. Den kvällen på Wembley sjöng United-fansen the special one och självklart sjöng de [Spurs-fansen] inte det."



Till sist frågade någon skribent om artiklarna som gör gällande att Anthony Martial ska vara på väg att skriva på ett nytt kontrakt med United (då han enligt uppgifter tror att Mourinho snart kommer få lämna klubben), något portugisen besvarade såhär: "När det gäller Martial måste ni vänta på att det blir officiellt för i det här ögonblicket är det inte officiellt."



På väg in till den fjärde matchen för säsongen har vi alltså tre poäng och det känns på inget vis konstigt. Snacka om att tiderna förändras, såhär såg det ut efter tre matcher 2007/08:



United: 3 matcher, 2 poäng

(MU v Reading 0-0, Portsmouth v MU 1-1, Man City v MU 1-0).



Alla vet vad som hände efter det och hur den säsongen slutade... Någon som på fullaste allvar tror på ett liknande slut den här säsongen?


 

 

Zidane

Jag fortsätter här där jag avslutade här ovanför. Efter tre spelade matcher säsongen 1992/93 hade de Röda erövrat en poäng! (Sheffield United v MU 2-1, MU v Everton 0-3 och MU v Ipswich 1-1).



Då väntade vi fortfarande på en magisk fransman som senare kom in och satte allt på plats. Kommer inte hända den

här gången, eller?



En magisk och hetlevrad fransman som föddes i Marseille, en gång i tiden spelade för Bordeuax och som inte var rädd för att göra sin fysiska närvaro känd ute på planen. Pratar såklart om den störste, Eric Cantona!



Men, det finns en annan person som också passar in på alla dessa beskrivningar: Zinedine Zidane, det skalliga bollgeniet med rötter i Algeriet (om någon Sverigevän mot förmodan fortfarande läser detta hoppas jag att du inte blir alltför upprörd över mina vänsterreferenser och omnämnanden av (under)människor från norra Afrika).



Jag ska omedelbart slå fast en sak, jag tror tyvärr att vi sitter fast med Mourinho, åtminstone för tid framöver. Men vi ska vara medvetna om att det kan svänga fort i den moderna fotbollen och att om portugisen börjar smälta på allvar, då kan saker och ting ändras väldigt fort.



Men jag ser det i alla fall som glädjande att det åtminstone pratas om möjligheten att göra oss fria från Mourinhos bojor. Det är inte fullt lika jävligt som under Van Gaalens andra säsong, då mitt hår kröntes med sina första gråa hårstrån som ett direkt resultat av träskoknullarens insatser och uttalanden. Men det är inte alltför långt därifrån. Det som räddar Mourinho, för min del, är att vi vet att han bygger bakifrån och när han känner sig säker så kan han absolut släppa på tyglarna offensivt, det har han visat tidigare. Problemet är bara att han inte kan lita på sin backlinje och där är jag helt överens med honom, jag skulle nog inte heller ta alltför stora risker framåt när jag vet att två gamla yttermittfältare och Åke och Håkan/den skakande svensken är allt som står mellan motståndarna och spanske David.



I tisdags (28/8) rapporterade den inte särskilt trovärdige Chris Wheeler på Daily Mail att: "Manchester Uniteds spelare och personal tror att Mourinho kan få sparken om han förlorar igen borta mot Burnely på söndag.

 

 

"Möjligheten att United-chefen Ed Woodward kommer sparka Mourinho diskuteras öppet på klubbens träningshögkvarter Carrington i svallvågorna av två raka förluster mot Brighton och Tottenham.

 

 

"Det är samma känsla av oundviklighet som omgav Louis van Gaals sista dagar 2016 innan han ersattes av Mourinho, detta då spelare nu pratar om möjligheten att få Zinedine Zidane som manager.


 

"De säger att Jose kommer vara borta snart, detta enligt en källa som Sportsmail pratade med i tisdagskväll. Några tror att han kommer åka om de förlorar mot Burnley. Andra kan inte se honom som manager efter september månad.

 

 

"Vi har sett det här förut och det känns likadant. Klubben kommer säga att de stöttar Jose men vi såg alla vad som hände med Louis. Spelarna pratar redan om möjligheten att Zidane ska komma in.


 

"Mourinho har inte förlorat omklädningsrummet, men moralen har blivit lidande under de senaste månaderna och det noteras att endast åtta spelare fanns med på lagets buss från Carrington till the Lowry Hotel inför matchen mot Spurs i måndags. De andra tog sig dit på egen hand och Paul Pogba anlände i en Rolls Royce körd av en privatchaufför."



Fy fan, har vi "äntligen" fått en ny Lord Snooty? Inte konstigt att Woodward behandlar honom som en kunglighet.



Noterar dock att Jones och Smalling tog sig till hotellet i samma bil:

   

 


Chris Wheeler är som sagt var ingen tungviktare och har inga briljanta ingångar i United, då är det betydligt mer intressant att notera vad som rapporteras i Zidanes hemland. Tidigare i veckan toppade nämligen alla de tunga franska mediehusen med spekulationerna kring United/Zidane. Intressant att se att i princip alla experter och f.d proffs anser att han definitivt skulle vilja få jobbet - men några av ex-proffsen sade att han kommer vara väldigt krävande gällande vad han vill ha av Ed (d.v.s. Ed skulle vara supplikanten här).



I tillägg till detta så menar en tungviktsvärldsmästare att t.o.m innan säsongen hade börjat så pratade vissa spelare om att José inte kommer vara Uniteds manager när det är dags att fira jul i år.



Att det finns spelare helt utan ryggrad i vår trupp, det är känt sedan länge och nu har de kanske chansen att avsluta sin portugisiska plågoande borta mot Burnley redan imorgon. Ännu en "stor insats" av Pogba och vi kan vara ganska säkra på hur agendan ser ut.



Skulle vi åka på en tredje raka förlust imorgon kommer knivarna definitivt att vässas och både Ed och José kommer ha en del svettiga frågor att besvara. Zidane är tillgänglig, men hur länge till? För Glazer-asen räcker det som sagt med topp-4, men vid förlust kommer vi, redan i början av september, att famla långt efter de som vi ska konkurrera med. Och vi ska inte glömma att LvG erbjöd sig att avgå efter skitshowen på annandagen, men att vesslan Woodward då övertalade honom att stanna, för att sedan dra ut på det hela och låta tidningarna ge holländaren beskedet om att hans tid i klubben var förbi. Vilket patetiskt skämt till skithus han är, Ed Woodward!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 17:10


  Oli Scarff/AFP via Getty Images         AV: Marcus Rashford, The Players’ Tribune, torsdag 29 februari, 2024   Manchester United F.C. | England       Normalt sett gillar jag inte att svara på saker som sägs om mig. De...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 16:48

Källor säger att vapenpaketet godkändes trots att Washington offentligt har uttryckt en oro för den väntade offensiven i Rafah       AV: The Guardian, via Reuters, lördag 30 mars, 2024     Två källor insatta i ämnet berättade i fredags ...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 16:46

Aktivister säger att den afghanska regimens återvändo till offentlig stening och prygling sker p g a att “ingen håller de ansvariga” för övergreppen       AV: Ruchi Kumar och Rukhshana-reportrar, stöttad av theguardian.org, The Gu...

Av Mikael Holmkvist - Söndag 24 mars 18:38

Utan att på något sätt ha tagit ut något i förskott så ska jag direkt erkänna att de två första kvartsfinalerna mellan Färjestad och Rögle har förvånat mig riktigt mycket. Dels p g a hur tandlösa vi har varit, men också p g a att skåningarna inte har...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards