Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

ROMELU LUKAKU: BRITTISKA TABLOIDER PÅSTÅR FELAKTIGT ATT DEN SVARTA KRISTNA FOTBOLLSSPELAREN ÄR EN "HÄNGIVEN MUSLIM"

Av Mikael Holmkvist - 8 oktober 2017 18:24

Sun, Express, Mail och Mirror menar att Manchester United-spelaren inte kan ta emot alkoholpriset p.g.a hans muslimska tro

   

Romelu Lukaku ses frekvent fira mål genom att göra det kristna korstecknet över sitt bröst. Getty

 

 

 

 

AV: May Bulman, the Independent, torsdag 27 juli, 2017:

 

 

Brittiska tabloider har anklagats för att göra försök som beskrivs som en "allvarlig besvikelse" att peka ut en toppspelare i Premier League för att vara muslim - trots det faktum att han faktiskt är kristen.

 

 

Manchester Uniteds Romelu Lukaku dök den här veckan upp i artiklar i Daily Mail, Daily Express, The Sun och Daily Mirror där det påstods att han inte kunde ta emot ett Man of the Match-pris p.g.a att han var en "hängiven muslim" och därför "inte kan posera med alkoholhaltiga gåvor".

 

 

Men läsare var snabba att påpeka att Lukaku fanns med i en artikel upplagd förra året i Christian Today med rubriken "Fem kristna superstjärnor i EM 2016". Fans i anfallarens tidigare klubb - Everton - påpekade att Lukaku regelbundet kunde ses göra ett korstecken över sitt bröst både innan matcher och vid hans målfirande.

 

 

Och t.o.m bilder på spelarens senaste framträdanden under Manchester Uniteds försäsongsturné i USA, som det refereras till i tabloidartiklarna, visar Lukaku när han gör korstecknet.

 

 

En källa uttryckte misstro mot de nyligen publicerade artiklarna och berättade för The Independent att belgaren "definitivt är en katolik" och tillade att: "Han läser bibeln varje kväll."

 

 

The Mail Online skrev i tisdags följande: "Romelu Lukaku gick miste om ett potentiellt man of the match-pris efter Manchester-derbyt i USA p.g.a hans muslimska tro." Artikeln fanns även med i Daily Mails pappersutgåva.

 

 

The Mirror rapporterade samtidigt att han funnits med på en lista över muslimska spelare och U21-spelare som "inte kunde posera med alkoholhaltiga gåvor [...] p.g.a hans muslimska tro".

 

 

The Express och the Sun publicerade samma story dagen efter och rapporterade att Lukaku "gick miste om att bli utsedd till man of the match i en av Manchester Uniteds turnématcher i USA för att han är en muslim."

 

 

Faktum är att the Sun har rapporterat om Lukakus tro tidigare. 2014 observerade tidningen att fotbollsspelaren rest till Lourdes, en populär destination för katolska pilgrimsfärder och citerade ett Instagram-inlägg där Lukaku sade: "Tro har alltid varit viktigt för mig. Live från Lourdes. Gud är stor."

 

 

Miqdaad Versi, assisterande generalsekreterare för Muslimska rådet i Storbritannien, som har fått fram ett antal rättningar från nationella tidningar för att de publicerat felaktiga artiklar om muslimer, sade att felen verkar vara exempel på "bedrövligt dålig journalistik" samt försök att representera muslimer som "åtskilda från resten av samhället".

 

 

Han sade följande till The Independent: "Det här senaste felet gällande en sak som relaterar till muslimer verkar bero på bedrövligt dålig journalistik som saknar t.o.m den mest grundläggande efterforskningen hos en tidning, för att sedan få storyn replikerad utan faktakoll av andra mediaplattformar."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards