Direktlänk till inlägg 25 mars 2016

RYAN GIGGS HAR INLETT SITT FÖRSÖK ATT BLI MANCHESTER UNITED BOSS

Av Mikael Holmkvist - 25 mars 2016 22:53

 

Manchester Uniteds assisterande manager Ryan Giggs med bossen Louis van Gaal.



 

AV: Kevin Palmer, The Irish Independent, onsdag 23 mars, 2016:


 

Det har blivit väldigt tydligt under den senaste veckan att Ryan Giggs har släppt löst ett sista försök att ta över managertronen i Manchester United.



Efter månader av spekulationer där agendan har dominerats av Jose Mourinho och där hans team av rådgivare glatt har läckt information gällande deras mans vilja att efterträda Louis van Gaal som United boss, har Giggs valt sitt ögonblick att göra ett sent försök att skifta den agendan.



Slutet på Van Gaal farsen har sedan länge blivit oundvikligt i United och nu positionerar sig de två huvudkandidaterna till att efterträda honom i en kamp om makten.



Medan Mourinho förra månaden beordrade sitt läger att behålla en värdig tystnad medan han väntar på att få reda på huruvida han kommer landa sitt drömjobb på Old Trafford, har hans huvudutmanare om posten avslutat sin självpåtagna tystnad vid ett bra tajmat ögonblick.



Giggs har varit en tystlåten partner till sin boss Van Gaal under sina två säsonger som Uniteds assisterande manager och den kaotiska röran på Old Trafford har uppmuntrat honom att disatansera sig från en regim som han har stått i centrum av.



Alla intervjuförfrågningar från media och erbjudanden om att tala vid välgörenhetstillställningar har artigt avböjts under de senaste 18 månaderna. Walesaren, som firade sanslösa 25 år i tjänst för United under de senaste dagarna har valt att ta en roll i baksätet bakom Van Gaal.



Men det här visade sig vara veckan då Giggs kampanj för toppjobbet officiellt släpptes lös och stödet utifrån backades upp av huvudpersonens egna, bra tajmade, framträdande vid en förutbestämd intervju.



Uniteds allt större team av ambassadörer har tidigare inte erbjudit alltför många offentliga kommentarer gällande Van Gaals framtid, så när först Bryan Robson och sen Dwight Yorke gjorde intervjuer som var likvärdiga med passionerade uppmaningar för att Giggs skulle få United-jobbet, höjdes flera ögonbryn.



Sen fick vi se en intervju sponsrad av ett snabbmatsföretag med Giggs i Daily Telegraph, i den fanns inget prat om hans relation med Van Gaal eller den deprimerande taktiken han har använt i United.



Budskapet från diskussionen var tydligt; skyll inte kaoset i United på mig den här säsongen, allt det här beror på Louis. Det var en oundviklig PR-plan, men Giggs måste såklart vara skyldig för sitt samarbete, i alla fall till någon grad.



Efter det följde en publicitetstillställning orkestrerad och utförs med entusiasm av Giggs själv.



Ändamålet med att Van Gaals assistent intog centralscenen och gapade ut order på långsidan på Old Trafford under förra torsdagens Europa League match mot Liverpool var tydligt.



Det här var Giggs senaste försök att se ut som näste manager och han hade ett trick till i rockärmen under matchen som innebar Uniteds uttåg ur Europa den här säsongen.



Hans polare, Paul Scholes använde sitt framträdande i BT Sport för att lyfta fram Giggs, han argumenterade för att "erfarenhet är inte så viktigt då de har haft det under de två senaste åren och titta vart det har tagit dem."



Scholes bidrag slutförde en tre dagar lång PR-kampanj under pompa och ståt som inte ens ett välbetalt team med politiska spinndoktorer kunde ha organisera. Alla som tittar in på dessa iscensatta händelser har ingen större tvekan om att Giggs vill ha United-jobbet, och han vill ha det nu.



Men om man nämner tanken på att det blir Giggs och inte Mourinho som tar över i United i sommar på Twitter utsätts man omedelbart för en störtflod av smädelser, många av dessa skulle ses som ärekränkning om de uttrycktes på offentliga platser.



Den moderna fotbollssupportern sätter inte känslosamhet och tålamod i närheten av toppen på deras prioriteringslista när en ny manager anställs i deras klubb och de vill ha en bevisad vinnare istället för ett nostalgiskt kliv bakåt till klubbens gyllene förflutna.




Kasta in den tyska världsmästarbossen Joachim Löw eller den väldigt imponerande Tottenham managern Mauricio Pochettino i diskussionen som potentiell United manager och man möts med ännu fler uppmuntrande svar.



Men det verkar som att inflytelserika United directors som Bobby Charlton blockerar alla försök av klubben att plocka in orosstiftaren Mourinho, medan Giggs verkar vara deras enda livskraftiga alternativ som för närvarande övervägs.



"Giggs skulle vara under press direkt om han får jobbet," sa BT Sport-kommentatorn och f.d United-anfallaren Michael Owen till Sunday World.



"United-fansen verkar vilja ha Mourinho och jag tycker fortfarande att han är mannen de borde gå ut och plocka in, men Giggs kommer förmodligen att leda Man United en dag och beslutet som måste tas är huruvida det är nu.



"Jag kan inte se honom hänga kvar och jobba som assistent till Mourinho om han tar över, men det skulle även vara riskabelt att ta över United nu. Han skulle ha ett massivt jobb framför sig med att försöka vända på det här laget för de behöver en rejäl operation."



Man kan inte jämföra en nybörjare som inte har vunnit något som manager med den otroligt dekorerade Mourinho, men United måste bestämma sig huruvida de försöker återuppväcka framgångsdagarna med Alex Fergusons ultimata framgångskille eller om de bara ska göra de andra toppklubbarna sällskap och begära snabba lösningar.



Uniteds hierarki gillar att sig själva som mer excellenta än sina rivaler och en stor del av den arrogansen är ett kvardröjande drag från den succéfyllda Ferguson-dynastin och tanken på att hans huvudman skulle återställa klubbens sanna själ är tilltalande för inflytelserika röster på Old Trafford.



Om Ferguson skulle kunna övertygas om att inta en prominent roll som rådgivare/mentor till Giggs skulle Uniteds fans kanske motvilligt stödja en "drömbiljett" som skulle kombinera klubbens gyllene era och en modig ny framtid, men det kan vara svårt att sälja in det.



Det skulle medfölja stora risker med att anställa Giggs för att leda storstädningen av Uniteds trupp, något som det kan behövas en manager med mer slagkraft för att göra, vilket är anledningen till att Mourinho står ensam som den mest outstanding kandidaten till rollen.



Vad som sker härnäst är att vi kommer få se fotboll och politik kollidera i en fascinerande symmetri bakom scenen på Old Trafford innan ett beslut fattas som kan komma att forma Uniteds framtid för många år framöver.



Att anställa fel manager för tredje gången i rad skulle vara ödesdigert för en av fotbollens sjukliga jättar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards