Alla inlägg den 5 mars 2016

Av Mikael Holmkvist - 5 mars 2016 19:03

 

Bilden: Idag bjuder jag på riktig läsfest men en hel del intressant skit på dagordningen. Hugg in, gott folk!





Hallo på er alla igen, imorgon är det alltså dags att ta sig an West Bromwich Albion, klubben som gav oss Big Fat Ron, Robbo och Remi Moses. Även samma klubb som så vänligt senare tog Darren Fletcher och Jonny Evans som motprestation. På tal om Evans måste jag här visa hans mest briljanta ögonblick i Uniteds tröja: då Fergie avfyrade både eld och helmantlade kulor mot honom på San Siro:



Inför söndagens möte på The Hawthorns, som ligger på 168 meters höjd och därmed är den högst belägna fotbollsarenan bland samtliga 92 Premier och Football League klubbar, ligger United på femte plats i tabellen, efter Leicester, Tottenham, Arsenal och Manchester City. På våra 28 spelade matcher har vi +11 i målkolumnen och 47 inspelade poäng. West Brom parkerar för närvarande på 13:e plats och på lika många spelade matcher som United kan de visa upp 36 poäng och -7 i raden för gjorda kontra insläppta mål.



Man kan säga vad man vill om Juan Mata, men han ligger definitivt steget före. Medan Platini sitter av sin avstängning och Rugby Union folk funderar på att förbjuda tacklingar för skolpojkar och flickor, har Mata ensidigt beslutat att ta bort det från sitt eget spel. WBA-hårdingen, Graham Williams, George Bests offer då nordirländaren gjorde sin debut, skulle tveklöst vända sig i sin grav om han visste detta.



Jag vet inte huruvida de fortfarande kör den där applåden i den 9:e minuten för den avlidne Jeff Astle. Likväl så undviker Mata, utan tvekan i sympati med Jeff Astle's huvudskador, att sätta sitt huvud mot dessa höga målvaktsrensningar uppe på mittfältet, åtminstone tills bollen har studsat två gånger och först då riskbedömer han situationen och krigar, på ett så mjukt sätt som möjligt, om bollen. Förutom detta är han helt jävla fantastisk.



Efter några matcher där det faktiskt varit lite underhållande att skåda United och vi tack vare många fördelaktiga resultat i andra matcher plötsligt är med i kampen om en topp 4 plats så utgår jag från att det är back till basic och en ny tung förlust imorgon, men vi får väl se.



Vi ska inte låta oss bli lurade av den senaste tidens prestationer. Watford hemma var inte bra, men tack och lov så räckte det med att vi satte foten på gaspedalen och ökade trycket lite så kom målet till sist, fantastiskt inprickat av den kramgoa spanjoren. Men när vi gjorde det målet hade vi kunnat lega under med både 1, 2 och 3 mål. Men oavsett det så känns det för tillfället lite positivare runt klubben och man har inte fullt lika mycket mörk ångest inför avspark längre. Nu är inte det någon hyllning till träskoknullaren, för jävlar i min låda vilken skit vi har serverats och stått ut med den här säsongen!



Efter vår oväntade men otroligt sköna seger mot den skrynklige schäfertikens primadonnor så undrar jag om det var nådastöten vi satte in. De har ju följt upp det med förlust hemma mot Swansea (!) och 2-2 i derbyt mot Spurs. Detta kommer sedan troligen följas av deras uttåg mot Barcelona i CL. Visst, det är många matcher kvar i ligan och den här säsongen måste vara en av de galnaste på länge, men vinner de inte den här säsongen, när så många andra topplag svikit har jag svårt att se att den skinntorre fan kan vara kvar så mycket längre. När vi hade våra duster på 00-talet om titeln var det ofta de spelade en vackrare fotboll än oss, men jävlar anamma vad hårda vi var. Vi hade en kärna som inte gick att penetrera, medan deras eleganter hade det riktigt tufft mentalt sett. Några hårda överkörare tidigt i matchen och vi hade skaffat oss ett övertag tidigt. Behöver ni några exempel?

 




Finns otaliga och en gång vann ju t.o.m Keane matchen i spelartunneln INNAN avspark. Och det där tycker jag är något som kännetecknar den skrynkliges lag. De kan spela en underbar fotboll och när den funkar så är de riktigt vassa, men när det går emot, när det är kallt, när tacklingarna viner in och de hamnar i underläge, då är det väldigt sällan som de har vad som krävs för att komma tillbaka. Därför tror jag att matchen mot oss, som de egentligen bara skulle gå ut och vinna, kommer fortsätta spöka i deras ynkliga huvuden och jag kan inte se de som titelvinnare i maj.



På tal om vinsten mot Arsenal så nås jag i bunkern av nyheten om att någon seniorspelare innan matchen sa till Rashford att "ignorera Van Gaal, han kommer bara försöka ta sig in i ditt huvud och hjärntvätta dig, så gå bara ut och ha roligt." Och det funkade ju ganska bra, Rashford ska ha vetat att han skulle starta redan kvällen innan, så förmodligen kom tipset på hotellet the Lowry under lördags kvällen. Dessutom målas det upp en bild av att måga seniorspelare ignorerar van Gaal för de vet att han är en odugling, samt att de tycker att han är ett kukhuvud. Däremot beskrivs Giggs som väldigt populär bland spelarna och hans tal får alla motiverade (har jag mycket svårt att föreställa mig).

 


Den här senaste veckans uppvisningar tjänar även som ännu mer bevis på hur jävla tappad bakom vagnen van Gaalen är. Ingenting av det vi har sett har han planerat. Till exempel: Om inte Rooney hade varit skadad hade vi aldrig hört talas om Rashford till att börja med. Han har helt enkelt tvingats kasta in de unga och överge de tråkiga Rooney-centrerade bollinnehavsplanerna. Han får skicka ut det han har och hoppas på det bästa - och se vad vi har fått bevittna: något spontant, instinktivt och fjärdedelsunderhållande! Hela grejen adderar bara till hur jävla fel han har haft under sina 20 månader i klubben.



Lottningen till nästa runda i Europa League fick ju plötsligt igång pulsen lite. Scouserna i ett dubbelmöte i en europeisk turnering. Låt vara att det är den kontinentala Kalle Anka-cupen, andrahandssorteringen, skadat gods, det spelar ingen roll, chansen att slå ut dem och gå ytterligare ett steg närmare en pokal är en underbar morot. Och det är ju som de brukar säga med Europa League, det tar en till obskyra platser i tredje världen med en lokalbefolkning som du inte förstår ett ord av vad de säger.



Då vi känner till vår tur med skador den här säsongen kommer the FSC (Fat Scouse Cunt) förmodligen att vara tillbaka precis i tid för returmatchen. Om den värdelösa fittan kan hålla sig skadad till april och vi får tillbaka några andra innan den tuffa sviten med matcher anser jag att vi kommer vara helt ok. Oavsett hur skitdåliga vi än är så är de ännu sämre. Sätt Martial mot den där korkade fittan Sakho och vi är i rullning.



Just nu cirkulerar ett rykte på Merseyside bland sopdykarnas fans. Det är alltså inte något som Uniteds fans har hittat på, utan det diskuteras vitt och brett på deras forum och pubar. Ni känner ju till att det ska finnas några spelare i PL som är bögar och som funderar på att komma ut. När detta uppdagades blev det ju massa spekulationer i media och ryktet borta på soptippen gör gällande att en av dessa spelare är Daniel Sturridge och att han störs något enormt av alla spekulationer. Jag vet inte om det är sant, kan inte påstå att jag bryr mig heller. Det här är mer ett fall av att tillhandahålla vad de korkade där borta snackar om för tillfället.



Man får ju lov att undra vad fan Van Gaalen hade rökt till sina vinflaskor inför Midtjylland matchen: "Lust är ett bra ord. Jag använder ofta ordet 'kåt' med mina spelare". Antar att åtminstone Giggs spetsar öronen när den dumme fan använder det ordet inför spelarna.



Matchen i Danmark var ännu ett lågvattenmärke för säsongen. Man undrar ju hur många sådana en manager kan ha under en säsong egentligen. Danny Taylor konstaterade svart på vitt på Twitter lite jobbig fakta efter 2-1 förlusten där:


Daniel Taylor ‏@DTguardian  tor 18 feb, 20:53

FC Midtjylland - ingen tävlingsmatch på två månader, en vinst på tio matcher innan dess, och förlorade med totalt 9-1 mot Napoli i gruppspelet.



Men sen gick det ju bra till slut ändå. Sist vi vände ett 1-2 underläge i Europa såg det ut så här:



Men hemmamatchen mot danskarna är också väl värd att beskåda igen. Verkar ju som att dunderklumpsfittan med nummer 7 på ryggen har hittat sin nivå. Glänser mot lag som Brügge och FC Midtjylland. Vore ju underbart om han kunde visa mer av samma sak mot bättre lag också. Men det är ju i alla fall ett fall framåt jämfört med hans tidigare pinsamheter den här säsongen.



På tal om Daniel Taylor så var han borta några veckor. Vet inte om han gjorde reklamjobb för sin bok om Nottingham Forest eller om det var välförtjänt semester. Men han vilar i alla fall inte på hanen. Det första han gjorde när han kom tillbaka var att först annonsera nyheten om Uniteds nye akademichef:


Daniel Taylor ‏@DTguardian, mån 15 feb, 23:22

Tillbaka på jobbet idag. Förväntar mig en annonsering gällande detta väldigt snart - Nicky Butt ny MUFC-chef för ungdomsakademin.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277363-manchester-united-kommer-att-presentera-nicky-butt-som-ny-chef-for-akademin/



Vårt U21-lag är ju bra, men under dem har vi ramlat katastrofalt långt bakom framförallt city och the rent boys. Detta ar väl Dick'Ed till sist fattat och utlovat en rejäl genomgång av ungdomssystemet. Innan Butt tillträdde skötte alltså vår sekreterare och en tränare det övergripande ansvaret! Och att fixa fram nya bollar och västar kunde ta upp till tre månader! Dessutom var det länge sen Brian McClair lämnade jobbet och tog en ny tjänst hos det skotska fotbollsförbundet, och sen ersätter United honom med en kille som redan fanns i klubben! Be mig inte ens att försöka ha någon vettig förklaring på det.



För ett tag sedan publicerade Red Issue's helt briljanta Twitter-konto en genomgång om spelet bakom scenen på OT, det är oerhört initierat och intressant, här kan ni läsa det (i Twitter format):

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277371-red-issues-guide-till-det-politiska-spelet-pa-ot/



Danny Taylor hade inte varit tillbaka länge på jobbet innan han spottade ur sig ännu en helt briljant artikel, särskilt läsvärd för alla som menar att Mourinho enbart går ut och parkerar bussen. Raderna om Phil Jones får mitt piss att koka av ilska:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277369-manchester-united-borde-skara-loss-van-gaal-medan-mourinho-fortfarande-ar-tillganglig/



Här har ni dessutom de tre senaste veckornas Sagt & gjort kolumner, mycket fokus på de ärliga fotbollskämparna i Fifa:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277361-gor-fifa-fantastiskt-igen-hur-gianni-infantinos-nya-gryning-levererades/


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277359-sagt-gjort-jag-ar-klanderfri-jag-kanner-mig-definitivt-inte-skyldig/


http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277358-sagt-gjort-claudio-lotito-batman-och-montpelliers-daliga-idiot/



I tider som dessa då nationalismens fula tryne på nytt är uppe och bökar i skiten får vi aldrig glömma vad den anomalin så ofta leder till. Efter andra världskriget skulle det vara slut med att peka ut en folkgrupp och tillskriva de negativa egenskaper. Men det glöms gång efter annan, inte minst 1995 i det forna Jugoslavien:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277356-vi-far-aldrig-glomma-sarskilt-inte-i-tider-som-dessa/



Några korta rader om en tripp till Djursholm som er käre bloggare gjorde förra sommaren:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277346-hoppas-den-fattige-stackaren-bjorne-ulvaues-overlever-den-har-kommunistregeringen-och-far-behalla-sin-lilla-eka/



Att det dyker upp mycket dynga i flödena på social medier, det är ett etablerat faktum. Men att så mycket rasism sprids utan att folk ens funderar på om det kan stämma, det får mig att ibland fundera på vad som rör sig i dessa "Sverigevänners" hjärnor. Påpekar man sedan orimligheten i det som står på dessa av Sd hyllade sidor, ja då är man kulturmarxist, Sverigefientlig och det borde, i deras ögon, vara fullt legitimt med en kula mellan ögonen, eller en snara runt halsen. Här har vi ett exempel:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277330-men-det-ar-ju-sa-viktigt-att-svenskarna-far-reda-pa-sanningen-sa-vad-gor-det-om-det-blir-lite-fel-i-kallkritiken-ibland/

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards