Alla inlägg den 6 mars 2016

Av Mikael Holmkvist - 6 mars 2016 15:00

Det var igår kväll som det började mumlas om Simon Mullocks kommande artikel i dagens Sunday Mirror. Ni kan nu läsa den i sin helhet här:

 

 

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/06/11278374-jose-mourinho-har-motvilligt-accepterat-att-manchester-united-tagit-fram-ryan-giggs-som-manager-efter-louis-van-gaal/

 

 

När jag läste den första gången blev jag riktigt kallsvettig. Mullock har nämligen en del bra ingångar i klubben och en del tunga försänkningar kring tulpanpåsättaren i Nederländerna. Men sen började jag fundera lite kring det han hade skrivit och vad vi, efter Red Issue's briljanta genomgång av politiken bakom scenen (http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/04/11277371-red-issues-guide-till-det-politiska-spelet-pa-ot/), vem om. Jag vet att nästa år kan Donald Trump ha tillgång till USA:s avfyrningskoder för kärnvapen, men det är tanken på att se Van Gaal vara kvar i United i augusti som verkligen oroar mig. Men hela den här artikeln stinker av Fergie och Gill som läckt vad de vill ska hända till herr Mullock. Spelare och annan personal berättar ju helt öppet för folk att de längtar efter förändring i sommar, som jag ser det finns det inte en chans att han får kvar ännu en säsong. Men samtidigt vet jag vilken patetisk jävla clown det är som driver det hela, med Dick'Ed Woodward vid spakarna ska vi inte utesluta något. Den tunga anledningen som anges till att fanskapet inte har agerat än är ju att det skulle se illa ut på hans CV, att han har fått sparka båda de två managerna han har tillsatt!

 

 

Om man dessutom tittar på när artikeln dyker upp så är det ju lite intressant. Van Gaalen har ju hoppat från ett lågvattenmärke till ett annat, men så snubblar han på en lyckad laguppställning, vi vinner några matcher och fansen känner lite uppmuntran när de ser unge Mancunian gossen Marcus Rashford göra på två matcher vad jättekuken Falcao mäktade med på en hel säsong. Men ponera att vi förlorar idag, vilket är fullt möjligt och sedan följer upp det med ett tungt nederlag på Anfield på torsdag, ja då är vi plötsligt tillbaka i negativiteten och holländaren sitter löst. Därför var Fergie, Gill och co tvungna att få ut det här nu, när det inte är fullständig orkan runt holländaren, utan bara ett starkt ogillande.

 

 

Men säg att vi lyckas vinna båda matcherna, eller åtminstone idag och sedan ta med ett bra resultat från soptippen på torsdag, ja då kommer ju Fergies läger att fortsätta hålla upp träskoknullaren som vår frälsare och därmed även sätta press på Ed "det var hela tiden planen" Woodward.

 

 

Som det känns för mig så har LvG snubblat in i ännu en feelgood-period och då är det givet att Giggs lägret, med Fergie och co, kommer försöka använda det till sin fördel. Men det är bara en fräsning i stekpannan som kommer ändras till normaltillståndet när han plockar tillbaka Fellaini, Rooney, Jones etc.

 

 

Dessutom sitter ju Red Issue på den kanske bästa källan av alla när det gäller portugisiska spelare, agenter och managers och hans reaktion på Sunday Mirror artikeln var: Han har inte hört något nytt, vilket betyder att José fortfarande anser att han sitter i förarsätet. Men han tror inte att något är "klart" eller "slutfört".

 

 

Själv har jag svårt att föreställa mig något värre scenario, en säsong till med han som ofredar blommor, följt av Giggs som manager. Då kommer jag ta steget fullt ut och bli fullblodigt beroende av alkohol för att klara av att bevittna våra försök att representera United där ute på fotbollsplanerna.

Av Mikael Holmkvist - 6 mars 2016 14:49

De Rödas chefer gillar inte det faktum att the Special One inte plockar upp hemmafostrade ungdomar - och nu är de på väg att hålla fast vid den nuvarande bossen nästa säsong

   

Vem är boss: Många United fans vill ha Mourinho men klubbcheferna lutar åt Giggs.

 

 

 

 

AV: Simon Mullock, Sunday Mirror, söndag 6 mars, 2016:

 

Jose Mourinhos misslyckande med att plocka fram unga spelare är huvudanledningen till varför Manchester United inte ser portugisen som en potentiell efterträdare till Louis van Gaal.

 

 

Mäktig inverkan i Old Traffords ledningsrum känner att the Special One inte går att lita på när det gäller klubbens långlivade filosofi att lyfta fram egenproducerade talanger från akademin.

 

 

Och Sunday Mirror Sport förstår att den f.d Porto, Chelsea, Inter Milan och Real Madrid bossen Mourinho motvilligt har accepterat det faktum att United tänker hålla sig till en efterträdarplan som kommer leda till att Ryan Giggs senare tar över efter Van Gaal.

 

 

Och holländaren, som har fått utstå intensiv kritik flera gånger den här säsongen då hans United har haft det svårt, hintade i lördags om att han redan har informerats om att han KOMMER ATT få slutföra sitt sista år på kontraktet nästa säsong.

 

 

Van Gaal sade: "Det är många spelare som kommer till Manchester United nästa säsong för de vet att jag ger dem en chans."

 

 

United har en stolt tradition att utveckla sina egna stjärnor - det har funnits med hemmaproducerade spelare i varenda matchtrupp sedan oktober 1937.

 

 

Giggs kom själv fram den vägen och blev den mest dekorerade spelaren i klubbens framgångsrika historia.

 

 

Och legendarer som Sir Bobby Charlton, George Best och Duncan Edwards vördas fortfarande av Old Trafford fansen.

 

 

Manchester-födde Marcus Rashford är den senaste unga stjärnan att slå sig fram genom systemet och han gjorde sedan två mål i båda hans första två seniormatcher förra veckan.

 

 

Som kontrast till detta har Mourinho ingen stamtavla när det handlar om att lyfta fram ungdomar.

 

 

Det faktum att han inte har stannat längre än tre år på någon av hans tidigare manager tjänster är en annan anledning till varför han inte ses som lämplig av de som stryker runt i maktens korridorer.

 

 

Rädslan ligger i att ungdomar som Rashford, Jesse Lingard, Cameron Borthwick-Jackson och Paddy McNair kommer få sina vägar in i förstalaget blockerade om United väljer att anställa Mourinho för att lugna ner några missnöjda fans.

 

 

Inte så bråttom! Den här supporterhalsduken kommer kanske trots allt visa sig vara helt fel snart.

 

 

Van Gaal avslöjade att hans facit med att ge unga spelare chansen var en nyckelfaktor till att han landade United jobbet från första början 2014.

 

 

Han sade: "Vi diskuterade unga spelare i min intervju.

 

 

"Vi hade två konversationer, först med Ed Woodward och senare med ägarna.

 

 

"De sa hur kulturen för Manchester United är och varför de ville ha mig. En av anledningarna var att jag ger unga spelare en chans, vilket vi kan se.

 

 

"När du har mig som manager, får du många chanser."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards