Alla inlägg den 11 mars 2016

Av Mikael Holmkvist - 11 mars 2016 12:28

 

Bilden: Den här så kallade Manchester United-spelaren hyllades igår kväll av den så kallade Manchester United-managern Louis van Gaal som "en av de bästa spelarna på planen", jag borde verkligen bara sluta skriva här och gå och lägga mig!





Hallo på er alla igen, ja vad fan ska man säga om gårdagen egentligen? Som inte redan har sagts menar jag. Börjar låta som en hackande grammofonskiva och man förstår hur djupt skiten har sjunkit när man förväntar sig en förlust borta mot West Brom och inte ens orkar bli arg när det sker. Men när man åker till skithögen och inte ens kan bjuda till och gång efter annan få se Van Gaalen och Giggs bara sitta där och acceptera skiten, samtidigt som de ser helt jävla förtappade ut, jag då blir jag fullständigt vansinnig.



Här har ni matchrapporten från Danny Taylor, om ni orkar:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/03/11/11280981-liverpools-sturridge-och-firmino-straffade-ett-svagt-manchester-united/



Jag imponeras inte av scouserna på något sätt och ett normalt United-lag, skulle inte ens behövas något extraordinärt, skulle ganska enkelt spöa skiten ur dessa fjollor. Men så är det inte och det svider något enormt. När våra spelare får en sådan fittclown av högsta rang som Sakho att se hyfsad ut, då har det gått så långt att jag inte ens orkar skriva mer om det.



Jag gillar verkligen inte all skit kring Co92 och all dynga de sprider. Trodde Scholes skulle njuta av sin pensionering och aldrig mer dyka upp i media, det blev lite tvärtom istället och det känns sådär. Som spelare håller jag honom bland de allra bästa som någonsin spelat för oss, men hans agerande sedan han ställde skorna på hyllan har irriterat mig. Deras agenda för att till sist få fram ormen Giggs som manager för United är också något som skaver rejält hos mig. Trots detta så får jag ändå säga att det rödlätta geniet absolut har sina poänger, även om hans målsättningar lyser igenom lite väl mycket. Igår fick jag ful-streama matchen och då var det engelska BT Sports jag fick fram, där Scholes, Rio och grisen McManaman var experter i studion. Här har ni några av Scholes åsikter från igår:


 

"Jag vill inte se United vara nöjda med att vinna FA Cupen och komma fyra, det är sånt Arsenal håller på med."

 

 

"Jag ser Lallana rulla sina dobbar över bollen, som om han driver med oss. Någon måste tackla honom. Kör över honom."

 

 

"Jag vill inte att de [Uniteds spelare] ska säga förlåt på sociala medier. Sluta prata och börja spela."



Och självklart stämmer media in i runkningskåren över scouserna. De pratar om den där "magiska stämningen på Anfield" och bla, bla, bla. Hos Viasat ingår det tydligen hos kommentatorerna att aldrig säga något positivt om Uniteds fans, på OT förstår jag det, men våra bortafans är ju de bästa i hela ligan, men det får inte nämnas. Man får ju nämligen inte inkräkta på myten om att United bara har utländska fans som inte kan några sånger osv. Medan man gladeligen bygger vidare på "passionen och kärleken" som strömmar ner från läktarna i Newcastle, östra London och, framförallt, Liverpool. Jag har själv bevittnat den här "magiska stämningen" och det är en bluff. Visst kan arenan explodera ibland, men det kan OT också göra. Och det är inte så svårt att sjunga och vara glad när ens lag möter en omotiverad och urusel rival och vinner med 2-0. Sen att jag hörde Uniteds fans mer än dessa bajskastare, det förvånar mig inte, men det nämns såklart inte i media.



Vet inte om ni minns när Jürgen Klopp hoppades på stöd i slutet av en match som de låg under och han såg dessa "otroliga fans" i stora klungor lämna arenan. Han pratade om det och sa att han kände sig ensam. Det rimmar lite illa med mediebilden av det hela. Och efter gårdagens vinst kom han ut med följande åsikt: "Det var en perfekt kväll för oss, och supportrarna spelade en huvudroll. Att vara involverad i det var speciellt. Det var det Liverpool FC jag föreställde mig innan jag kom hit." Så, Jürgen, ska vi tolka det som att i alla andra matcher innan den här, mot er största ärkerival, så har publiken inte motsvarat dina förväntningar?



Straffen? Jag tycker den är billig, men förstår att han blåser. Galten Depay lägger handen på axeln på den irriterande Cuba Gooding Jnr kopian med värdelös frilla Clyne och det räcker för att han ska gå i backen. Sen lyckades ju den avskyvärda fittan få ett gult kort på holländaren också, trots att han inte ens rörde honom. Men Depay är skrattretande dålig. Han gör ingenting, bokstavligt talat nada, som har något värde. Han är allting som är fel med LvG:s United i ett skitinsmort paket. Jag är säker på att den korkade fittan snart dyker upp på någon annan heltidsrunkares fest efter den här fina prestationen.



Tillbaka till skämtaren som kallar sig Uniteds manager. Den här ballen är alltså sämre än Moyes, han är ett riktigt dåligt skämt som manager. Låt oss vara helt ärliga: det här var en riktig överkörning bakifrån igår, de krossade oss och vi gjorde ingenting, inte ett jävla dugg. Startelvan, taktiken, formationsändringen, bytena; allt han gjorde igår är bortom min fattningsförmåga, ingenting stämmer!



Allt jag kan tänka mig är att han antingen vill bort eller så har han blivit fullständigt galen, det finns helt enkelt ingen annan förklaring för besluten han tog. En klart och tydligt otränad (och skitdålig) Fellaini spelar 90 minuter? Tre i backlinjen efter pausen med Carrick i mitten? Rashford spelandes i någon obskyr position som nån slags ytterback? Det faktum att han fortfarande kommer vara i United nästa vecka är ingenting annat än en fullkomlig skandal. Om vi inte hade haft en aningslös ynkrygg som sköter klubben hade han sparkats för flera månader sedan, då det fortfarande fanns något kvar att rädda.



Jag blir inte det minsta förvånad om vi blir överkörda mot West Ham och smashas till småbitar på söndag också. Det positiva i det är att det kanske, förmodligen inte, men kanske, blir droppen som får bägaren att rinna över och klubben till sist sparkar den jävla holländska heltidsrunkaren. Men med den ryggradslösa anomalin till vd vi har så är det kanske inte tillräckligt.



Undrar om Uefa kommer kolla på det här och bestraffa toaborsten. Känns sådär att säga, men skulle vara bra om han är avstängd i nästa match mot de smutsiga, så att Van Gaalen helt enkelt inte kan använda honom ute på planen!



Och när man trodde att det liksom inte kunde bli värre så ser jag nu holländarens syn på Fellainis match: "Jag har inte sett [armbågen på Can] men jag måste säga att Fellaini var en av de bästa spelarna på planen."



Jag orkar inte mer *rör mig sakta bort mot dvd-hyllan och Jägermeister-flaskan*, klockan 12:23 en fredag i mars.

Av Mikael Holmkvist - 11 mars 2016 12:24

   

Roberto Firmino firar efter att ha gjort Liverpools andra mål under en Europa League match när de var alltför bra för Louis van Gaals mesiga Manchester United-lag.



 

 

AV: Daniel Taylor, the Guardian, fredag 11 mars, 2016:



Det enda som Liverpool möjligtvis kan ångra är att de inte gjorde detta till en ännu mer tuktande erfarenhet för laget som, t.o.m på tillbakagång, knappast har bjudit på en sådan slätstruken insats. Liverpool var så obevekligt överlägsna, brände så många chanser och stoppades fler gånger än de ens vill tänka på av David de Gea och den bistra verkligheten för Manchester United är att de helt klart kunde ha förlorat med ett betydligt mer bestraffande resultat.



Det var tillräckligt hemskt på arenan som tillhör deras svurna fiende, men kanske måste några av Louis van Gaals spelare påminnas om historien av idrottsfientlighet emellan dessa klubbar. Det fanns bara ett lag som verkade förstå vad som förväntades av dem. De har en liverbird på sina tröjor och de kommer ta stor glädje från sättet på vilket de spelade ut laget som de älskar att besegra mest.



Det har definitivt varit länge sedan You'll Never Walk Alone sjöngs med den här volymen och innerliga kontinuiteten, med sista versen på repeat, som versionen som välkomnade lagen in på planen. En banner på the Kop bar orden: "Europeisk kunglighet." Andra visade Liverpools samling av fem Europacuper och tre Uefa-cuper. Det här är ögonblicken när Anfield känns som en speciell plats och, under större delen, kan ingen någonsin anklaga laget för att misslyckas med att förstå viktigheten i den här matchen. Förutom ett ögonblick tidigt i matchen, när Jürgen Klopp for upp från sin plats på bänken och skällde ut Alberto Moreno för att han inte stängde ner spelet tillräckligt snabbt, fanns det en pulserande vibration hos spelarna i rött som stundtals gjorde det svårt för deras motståndare att komma in i matchen.



Men volymen kunde ha sänkts rejäl inom de första 15 sekunderna om Marcus Rashford hade läst banan på Memphis Depays inlägg lite bättre då han fick en chans att inleda målgörandet innan de flesta spelarna ens hade rört vid bollen. Rashford, talangfull men fortfarande ett råämne, såg förvånad ut över att bollen gick förbi ett par försvarare och fick inte alls till sitt skott. Chansen gick utanför och United, som under långa perioder spelade utan något tryck eller någon sammanhållning, lär reflektera över hur ett mål så tidigt i matchen kanske hade ändrat kvällen helt.



Istället kom Liverpool ut med energin och kraften som Klopp anser vara grundläggande från sina lag, och helt avgörande så hade de även spelarna som kunde addera lite kvicktänkthet och elegans i deras anfall. Roberto Firminos utsökta lilla passning i uppbyggnaden till straffen, då han smekte fram bollen till Nathaniel Clyne med utsidan av sin högerfot var ett typexempel. Firmino avvägde passningen på ett underbart sätt och Depays vana att begå kostsamma misstag har varit en ständig följeslagare under hans första säsong i engelsk fotboll. Den spanske domaren, Carlos Carballo, vägleddes av en av sina assistenter och Daniel Sturridge lyckades slå straffen förbi David de Gea trots att Uniteds målvakt fick fingertopparna på bollen.



När pausen kom borde Liverpool egentligen ha ahft en större ledning och United fick tacka De Gea för att han hindrat kvällen från att förvandlas till en fullständig överkörning. De Gea fick arbeta med en frekvens som måste ha alarmerat Van Gaal och spanjoren räddade sitt lag tre gånger till innan pausvilan, detta efter avslut från Philippe Coutinho, Sturridge och Adam Lallana. Särskilt räddningen på avslutet från Couthino var helt outstanding då han sträckte ut sig i full längd och fick bort brasilianarens skott när ett mål såg oundvikligt ut. Coutinho kunde ha gett målvakten ingen chans alls om han hade mött Sturridges inlägg med vänsterfoten, istället för att improvisera med högern, och det fanns definitivt ett argument för att Liverpool var generösa med sina avslut ibland.



United spelade med så lite kontroll under den perioden att Van Gaal övergav sitt 4-1-4-1 system och plockade av Rashford i halvtid. Michael Carrick, en naturlig central mittfältare, kom in och fick spela i ett nytt tremannaförsvar. Daley Blind och Guillermo Varela fick rollerna som wing-backs medan Depay flyttade in i anfallet i en snabbt ihopsatt 3-4-1-2-formation. Taktiskt sett kändes det som ett erkännande från Van Gaal att det hade varit fullständigt fel i den första halvleken. Men han behövde även få se sina spelare börja ta mer ansvar med bollen. Det här är stunderna när ett lag behöver handfasta karaktärer och den obekväma sanningen för United är att under långa delar av matchen var de betydligt sämre än sina motståndare.



Van Gaal hade vunnit sina fyra tidigare möten mot Liverpool men hans spelare störde aldrig Simon Mignolet, Liverpools målvakt, under den inledande timmen. Deras användning av bollen var dålig och berättelsen om deras kväll omfattade även den sortens sånger från bortasektionen som United upprepade gånger har bett sina fans att kasta bort från sin repertoar.



Liverpool gjorde allt deras supportrar kunde ha önskat och om det inte hade varit för De Geas målvaktsspel hade de garanterat vunnit ännu mer övertygande. Som det är nu har de satt sig själva i en befälsställning. Anfield har inte låtit så bra vid något annat tillfälle den här säsongen och, efter att ha sett de här bevisen, måste de vara starka favoriter till att avsluta jobbet på Old Trafford.



Men det var ett uselt misstag från Carrick innan det andra målet kom. Hans felplacerade passning gick rakt till Lallana och Firmino satte dit skottet från nära håll. 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards