Direktlänk till inlägg 25 april 2024

JESSE LINGARD: EN LÅNGSAM START, MEN KAN FLYTTEN TILL K-LEAGUE FORTFARANDE BLI EN SUCCÉ?

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33

 

Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.

 


 

 

Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024



Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella profilen på Sydkoreas K-League så att den kunde matcha nivåerna för K-Pop eller K-Drama och den f d engelska landslagsmannen har nu svårt att få någon positiv inverkan i Morgonlugnets land.



Med endast 105 spelade minuter för FC Seoul på de första sex matcherna innan han genomgick en knäoperation i fredags har Lingard skapat fler rubriker p g a skador och kommentarer från hans tränare än p g a något han har lyckats med på planen.



Självklart är det här väldigt tidigt in i hans nya land.



Den f d Manchester United-spelaren blev ett överraskande nyförvärv för de sexfaldiga koreanska mästarna i februari, lätt det största i ligans 41-åriga historia.



Med detta följde stora förväntningar. Nästan 52 000 dök upp - den högsta publiksiffran i Asiens äldsta professionella liga sedan den 2018 började räkna endast köpta biljetter - för att se Lingards hemmadebut mot Incheon United den 10 mars.



Initialt jublade publiken varje gång han rörde bollen, men hittills har han inte gjort något mål eller någon assist.



Även om man bortser från skadorna så fanns det en medvetenhet om att han skulle kunna vara lite ringrostig, detta då Lingards senaste framträdande innan han anlände till Sydkorea kom i april 2023 för Nottingham Forest.



Korta ögonblick av form

“Samtidigt som vi alla hoppades att han omedelbart skulle göra en stor skillnad för Seoul så visste vi också att det förmodligen skulle ta tid eftersom han inte har spelat på så länge,” sa Seoul-supportern Kim Yong-myung till BBC.



“De flesta fansen tror fortfarande att han kommer bli en stor hjälp om han kan vara hel och frisk.”



Man har kunnat se korta ögonblick av förmågorna som tog mittfältaren till det engelska landslaget - den senaste av hans landskamper kom 2021.



En smart genomskärare mot Incheon resulterade nästan i ett mål för 31-åringen i hans debut och han bjöd på en lobb och vändning som förtjusade fansen.



Veckan efter, mot Jeju United, resulterade, trots att en dålig första bollmottagning avslutade en potentiell en-mot-en-situation, lite smart passningsspel i ett självmål, bara för att senare dömas bort för offside.



P g a skador har han inte spelat för Seoul sedan dess. Klubben ligger just nu på en liknande position mitt i tabellen som den de avslutade den förra säsongen på.



Istället för insatserna på planen har de största samtalsämnena gällande Lingard hittills handlat om kommentarer från FC Seouls huvudtränare Kim Ki-dong.



“Han spelade bara några minuter och ändå arbetade han inte hårt och undvek närkamper,” sa Kim, enligt den rikstäckande tidningen Joongang Daily efter matchen mot Jeju, Lingards tredje, i vilken han kom in från bänken efter 58 minuter.



“Berömmelse vinner inte fotbollsmatcher. Om det gjorde det skulle jag ha plockat in en berömd pensionerad spelare.”



Den här reaktionen skapade rubriker på många ställen i världen.



I Asien är koreanska tränare välkända för att kräva maximal fysisk ansträngning från spelarna hela tiden, men journalisten Lee Sung-mo tror att en del har missuppfattats i översättningen.



“Det händer ganska ofta när man översätter engelska till koreanska eller koreanska till engelska utan kontext,” sa Lee.



“I koreansk kultur låg Kims kommentarer närmare motivation för Lingard då han ville att han skulle visa mer passion på planen då han har en tilltro till spelaren.



“Men när man bara översätter det till engelska utan kontext kan det förstås som aggressiv kritik. Det är föga troligt att det var Kims intention.”



Det var så det verkade när Kim försökte kyla ner situationen.



“Vissa delar av det är lite överdrivna,” sa Kim, som tog jobbet i Seoul i december. “Jag sa till honom att jag sa det i en intervju för att han är en speciell spelare som borde ta en ledande roll.”



Lingard sa också att han hade pratat med tränaren och att det inte är några problem dem emellan.



Oavsett intentionen så blev den internationella bilden att Lingards flytt till Korea höll på att förvandlas till en mardröm.



Det skulle inte vara första gången en brittisk spelare har haft problem i regionen.



Paul Gascoigne spelade en kort period i Kina och medan Jay Bothroyd imponerade i Japan förstördes Gary Linekers tid

i Nagoya Grampus av skadeproblem.



I Sydkorea hade f d Burnley-anfallaren Andy Cooke en bra tid för 20 år sen för Busan under Ian Porterfield men andra, som Chris Marsden, som skrev på från Southampton 2004, och Jordon Mutch, som anlände efter att ha lämnat Crystal Palace 2019, nådde inte dubbelsiffrigt i kolumnen för antal spelade matcher.



Standarden är hög. The K-League anses vara en av de tre bästa ligorna i Asien, tillsammans med dem i Japan och Saudiarabien, och ligan har den mest framgångsrika meritlistan av alla när det gäller att vinna kontinentala mästerskap. 



Vid sidan av planen kan det också vara en utmaning.



“Det verkar vara tufft för europeiska spelare att anpassa sig,” sa Lee. “Språket är helt annorlunda, vädret är annorlunda och kulturen är annorlunda. Så det är inte lätt såvida spelaren inte är redo att öppna upp sig själv i en ny situation och miljö.”



Lingard verkar villig att göra det. 



“Han spelar kanske inte, men han kommer och tittar på våra matcher,” sa Kim.



“Han är även aktiv på sociala medier och postar positiva saker. Det verkar som att han har rätt attityd och att han vill lyckas. Vi måste vänta på att han blir hel, kommer in i allt och sen kan han visa oss vad han kan göra.”



Det finns fortfarande tid, enligt journalisten Lee.



“Lingard har hittills haft lite otur och han visar helt klart sitt engagemang för sin nya klubb även när han inte kan spela för dem. Vi måste vänta och se tills han är helt återställd från skadorna.



“Det finns fortfarande en chans att han kan komma att bli en succé i the K-League.”

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards