Direktlänk till inlägg 24 mars 2024

SOPA PÅ, FBK!

Av Mikael Holmkvist - Söndag 24 mars 18:38

Utan att på något sätt ha tagit ut något i förskott så ska jag direkt erkänna att de två första kvartsfinalerna mellan Färjestad och Rögle har förvånat mig riktigt mycket. Dels p g a hur tandlösa vi har varit, men också p g a att skåningarna inte har kört över oss. De har inte på långa vägar påmint om Sovjets landslag på 70- och 80-talet, långt därifrån. De har bara gjort sitt jobb och gjort det bra, inget mer eller mindre. Det kommer man såklart långt på, men jag tycker inte att vi på något sätt ska frukta dem. Sen vet jag vilken stor roll psykologin spelar, allt känns lätt för dem, medan vi får slita för minsta lilla framgång. Med det i åtanke så kan det även vända lika snabbt åt andra hållet. Säg att vi får ett flytmål, sätter lite press på dem och börjar spela det spel som gav oss seriesegern (och fyra raka vinster mot dem), ja då kan det väldigt snabbt svänga över.



Men i nuläget känns det väldigt långt långt borta och jag kan inte minnas senast vi varit så uddlösa i en match, för att inte tala om i två raka. Men jag slutar aldrig tro på det här laget, jag har varit besviken och muttrat en del barnförbjudet både i torsdags och i lördags, men det tjänar ingenting till att lägga sig ner och dö innan vi ens har spelat halva matchserien. Nu kan vi bara hoppas att anspänningarna släpper och att vi börjar spela som FBK igen, då jäklar, det finns alldeles för mycket kvalitet i det här laget för att vår säsong ska vara över på onsdag, nu gäller det bara att visa det också. Sopa på, FBK!



* * * * * * *



Idag (söndag) hade gubbarna ett frivilligt ispass där ett 10-tal spelare drog på sig skridskorna till passet som leddes av Thomas Rhodin och Pelle Prestberg. Under tiden träffade Tomas Mitell media och övriga spelare cyklade eller joggade. Efter det åt laget tillsammans och sen förklarade Mitell vad det handlade om efter det: “Hitta en bra nivå när vi går härifrån. Vara lagom arga och frustrerade, men acceptera att vi inte kan göra något åt det som varit. Slappna av i dag och ladda om batterierna och hitta en push i morgon. Vinner vi den – då är det en annan matchserie.



Rögle reste ju upp med buss till matchen i onsdags och rullade sedan hem direkt efter matchen igår. Färjestad väljer ett annat sätt och kör morgonvärmning i Karlstad imorgon och flyger sedan med ett chartrat plan de 35 milen (fågelvägen) söderut till Ängelholm, där nedsläpp väntar klockan 19:00.

 


 


 

 

SAGT I MEDIA

 

Medan spelarna körde ett lättare pass (valfritt: is, cykel eller joggning) träffade Mitell pressen och det första han sade var: “Vi gillar inte att förlora. Vi är inte nöjda. Inte glada. Men det är samtidigt ingen idé att gräva ner sig utan komma ihop som lag, stötta varandra och se till att göra en riktigt bra bortamatch i morgon till att börja med.



Sedan fick han frågan om han ser det mentala tillståndet i laget som ett problem: “Ja, men litegrann kanske,” innan han pekade på det som han framför allt anser att FBK har problem med: Duellspelet i anfallszon.



Sista sju minuterna, då kände jag igen oss lite mer! Då var vi ‘all in’ i situationerna, lite mer på tå, lite mer framåtlutande. Vi har inte riktigt fått någon synk i det. Och när Rögle spelar som de gör, bara chippar ut puckar och inte riskerar något, måste vi vinna den där första- eller andrapucken. För de gånger vi gör det, då tycker jag det finns tendenser. Då står det gubbar fria. Men den stora delen rent spelmässigt är att vi behöver få fast fler puckar. Det kommer inte bli en massa spelvändningar, två mot ett-lägen och tre mot två-lägen eller frilägen. Deras backar och centrar har vunnit lite väl många dueller, de har gjort det bra men normalt sett brukar vi vara det också.”



Han menar också att vi inte bör grubbla alltför mycket, utan bara försöka hitta några grejor som man gör bättre, och det gäller alla: “Vi måste hitta rätt anspänningsnivå. Det går inte att åka hem och grubbla fem timmar nu och grubbla vidare i morgon. Hitta två-tre grejer som varje individ kan göra, då har vi alla möjligheter att vända runt matchserien. Alla, mig inkluderat, behöver hitta några lösningar till. Inte tänka för mycket på det som varit, inte för mycket på det som komma skall. Fokusera på nästa byte, inte fladdra iväg i tankarna.



Sedan är det, som sagt var, inte Sovjetunionens landslag från 1985 som vi möter: “Vi är trötta efter matcherna, det är inte som att vi inte kämpar... Men någon tiondel sena i besluten kanske. Det är inga stora grejer det handlar om, för det är inte som att de har spelat ut oss fullständigt och vi känner ‘vad ska vi hitta på nu?!’. Vinner vi bara någon duell, någon som trillar och vi får ett friläge, någon som lyckas göra en tunnel på Bichsel och sätta den ribba in.



Eller om Lucas Forsell hade satt sitt friläge i lördagens match?



Exakt! Och det var ett typexempel på när vi är bra. Lawner med en bra backcheck, Dahlström som vinner pucken, Forsell kommer i 300 kilometer i timmen från båset, en passning och sen var han fri! Men det har vi sett väldigt lite av. Sen krävs det att det händer också, men vi känner att vi har alla möjligheter. Vi har spelat bra borta hela säsongen och det kan vara bra att komma på bortaplan, vara inställda på att vinna sina dueller. Sen kan det vända därifrån.”



Det är många som ropar på förändring, att Mitell ska ändra helt i kedjorna och backparen. Det kan ju såklart vara en lösning, men samtidigt är dagens formationer ihopspelade och har varit framgångsrika under säsongen, så där har Mitell och co något att fundera på: “Hela laget, mig inkluderat, behöver upp. Exakt hur vi sätter ihop laget får vi se. Samtidigt, de formationer vi spelade med i går är de vi haft stora delar av säsongen och de har trots allt fungerat. Vi får se om vi lägger om något eller om vi nöjer oss med det som varit och försöker fila på andra detaljer.”



Nu tänker jag inte tjata mer, varenda spelare och ledare vet exakt vad som gäller, annars hade de inte varit här idag, de får dessutom bra betalt för det, så kom igen nu: Sopa på, FBK!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards