Direktlänk till inlägg 30 mars 2024

ENLIGT RAPPORTER HAR USA GODKÄNT EN TRANSFERERING AV BOMBER OCH STRIDSFLYGPLAN VÄRD MILJARDER

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 16:48

Källor säger att vapenpaketet godkändes trots att Washington offentligt har uttryckt en oro för den väntade offensiven i Rafah

 

 

 

AV: The Guardian, via Reuters, lördag 30 mars, 2024



Två källor insatta i ämnet berättade i fredags att under de senaste dagarna har USA godkänt en transferering av bomber och stridsflygplan värd miljarder dollar till Israel. Detta trots att Washington offentligt uttryckt en oro för den väntade israeliska militära offensiven i Rafah.



Det nya vapenpaketet inkluderar fler än 1 800 MK-84 bomber, med en massa på 907 kg styck, och 500 MK-82 bomber, med en massa på 227 kg styck, detta berättade källorna som bekräftade en rapport i The Washington Post. 



Washington ger $3,8 miljarder (40,5 miljarder kr) i årligt militärt stöd till Israel, som sedan länge är USA:s allierade.



Paketet kommer då Israel möter stark internationell kritik gällande deras fortsatta bombningar och markoffensiv i Gaza och då några inom Joe Bidens parti uppmanat honom att skära ner på USA:s militära hjälp.



USA har skickat luftvärn och ammunition till Israel, men några personer i det Demokratiska partiet och inom arab-amerikanska grupper har kritiserat Biden-administrationens ståndaktiga stöd till Israel, som de säger ger landet en känsla av straffrihet.



Biden pratade i fredags om “smärtan som känns” hos många arab-amerikaner gällande kriget i Gaza och USA:s stöd till Israel och dess militära offensiv.



Men han har ändå lovat fortsatt stöd till Israel trots en alltmer offentlig spricka i relationen med Benjamin Netanyahu, den israeliska premiärministern.



Vita huset avstod från att kommentera vapentransfern.



Den israeliska ambassaden i Washington svarade inte direkt på en förfrågan om en kommentar.



Beslutet gällande dessa vapen följer ett besök tidigare den här veckan i Washington av den israeliske försvarsministern Yoav Gallant då han diskuterade Israels vapenbehov med USA:s motsvarighet.



Då han pratade med reportrar i tisdags försökte Gallant att kyla ner spänningarna mellan USA och Israel och han underströk hur viktiga USA:s band till hans lands säkerhet är. Sedan gick han vidare och pratade om att bibehålla Israels “kvalitativa militära spets” i regionen, inklusive deras vapenmässiga förmågor i luften.



Kriget bröt ut den 7 oktober förra året efter att militanta Hamas-krigare attackerat Israel och dödat 1 200 personer samt tagit 253 personer i gisslan, enligt israeliska siffror. Israel har släppt lös sin vedergällning genom en attack från luften och på marken mot Hamas på Gazaremsan som har dödat fler än 32 000 människor, detta säger hälsomyndigheterna i Gaza.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards