Alla inlägg den 20 februari 2016

Av Mikael Holmkvist - 20 februari 2016 22:43

Tidigare idag (lördag) käkade José Mourinho lunch i Milano tillsammans med Bedy Moratti (kvinnan i klippet). Hon är syster till den f.d Inter-presidenten Massimo Moratti. Tidigare i veckan rapporterade olika skribenter att Mourinho skulle ha tröttnat på Dick'Ed Woodwards famlande och rest till Italien för att skriva på för Inter. Så är inte fallet och när journalisterna efter dagens lunch frågade om fröken Moratti om det fanns någon chans att portugisen skulle återvända till Inter svarade hon att "han ska till Manchester".

 



Under helgen har det hänt lite grejor som faktiskt är värda att rapportera. Väldigt många medier skriver att Mourinho är klar för United, några menar t.o.m att han har signerat ett treårskontrakt. Av min natur och min källkritiska sida håller jag inte med. När vi dessutom har ett sådant praktrövhål som Dick'Ed Woodward som styr skutan så vet vi att vad som helst kan hända. Jag menar, titta på honom:

 


Men tillbaka nu till helgens utvecklingar. I torsdags kväll dök det upp några artiklar om att Mourinho börjat tröttna på att SuperTed famlar runt värre än en hormonstinn tonåring innanför olika fuktiga trosor. När Eddy i fredags morse läste detta ringde han till portugisens agent, Jorge Mendes. Eddy harklade sig och frågade barskt huruvida José på allvar övervägde Inter, varpå Mendes kyligt svarade att hans klient inte kan förväntas vänta för evigt. Under hela konversationen lät den lurvige lille hårbollen väldigt stressad...

 


Vad man ska komma ihåg är att Mourinho har en grupp på OT som INTE vill ha honom där. Fergie, Charlton, Mata, Giggs, etc - och troligtvis gäller samma sak för Gill, av politiska orsaker. Ed vill ju inte behöva anställa någon ny innan den nuvarande managerns, Louis van Kukhuvud, kontrakt gått ut. Det var ju han som anställde Moyes, på Fergies begäran, och fick sparka honom. Om han nu tvingas göra samma sak en gång till kommer det bli väldigt pinsamt för honom. Efter höstens uppvisningar, den deprimerande julen och showerna i Sunderland och Danmark får man väl ändå utgå ifrån att även efterblivne Ed börjat fundera. Och kanske då inte främst på om vi bör ha en officiell nudelpartner även i Bangladesh.

 


José har ingen mäktig person inne på OT som krigar för honom, vilket helt klart är ett problem då han försöker bända loss det nu sittande rövhålet och få in sig själv på tronen. Det är delvis anledningen till att Mendes spelar så många spel, för allt som José har på sin sida - förutom sitt CV, såklart - är ett tydligt stöd från fansen och media skulle älska att få se honom i United. Och precis som vi har sett tidigare verkar Woodward stolt över sin förmåga att stå emot båda dessa krafter.

 


Alternativet att ersätta LvG med Giggs skulle rädda lite av Eds ansikte, för då kan han ju rimligen säga att det hela tiden har varit den långsiktiga planen och att allt som har hänt är att det skett tidigare än man först planerade. Det som talar emot den teorin är att Ed personligen helst inte skulle vilja plocka in Giggs. Han vet nämligen vad det skulle betyda gällande Fergie, Gill och några fler, de skulle då återfå makten som han så noggrant plockat bort från det gamla gänget.

 


Sett ur dessa perspektiv så är det inte konstigt att pungpåsen Eddy tvekar och darrar framför kontrollspakarna. Varje val som finns framför honom kan vara det som utlöser den dolda självförstörarenheten.

 


Tidigare återgav jag Steve Bates på the Sunday People's artikel som berättade att Giggs skulle ersätta holländaren och att Fergie då skulle kliva in som mentor åt den hårige walesaren. Inte ta hand om träningspass och bära konor, dela ut västar och sånt. Utan hjälpa Giggs på vägen framåt som manager. Det är en lösning som Eddy inte vill se, för det skulle, vilket jag redan beskrivit, ge tillbaka Fergie och det gamla gänget mycket makt och inflytande på OT.

 


Tillbaka till inledningen på det här inlägget. Klippet med syster Moratti känns som att det var något hon slängde ur sig för att få tyst på dem och gå vidare. Självklart var journalisterna på plats desperata att få ett köttben gällande José/Inter medan hon uppenbarligen har bråttom till sin efter-maten-botoxbehandling/massage med happy ending/eller vad som helst vad hon nu hade bråttom till.

 


Men vi kan i alla fall konstatera att det känns som att portugisen kommit närmare United under den här helgen, men jag vill absolut inte gå så långt som att säga att han är klar och har skrivit på något kontrakt redan. Det krävs mer än ett halvtaskigt videoklipp för att övertyga mig i alla fall. Det enda jag är säker på är att LvG kommer gå, snart eller i maj (tack gud, eller vem fan man tackar för sånt här, för det!). När det skalliga kukhuvudet Duncan Castles på the Times eller OMIL* börjar säga "José = klar för United", då kommer jag att tro på det.

 

 

*OMIL: Den bästa källan när det gäller Mourinho och portugiser i allmänhet. Det är en källa som står Red Issue väldigt nära och som verkligen levererar godsaker. Mycket av det ovanstående är från deras helt briljanta forum och vill ni ha riktig koll på vad som verkligen händer bakom scenen i United, då råder jag er att hosta upp £15 (195 kr) och kolla in deras Sanc här: http://www.redissueforum.co.uk/

 


Sen ska jag bara tillägga att även om man lätt kan tro att det bara handlar om Mourinho eller Giggs så stämmer inte det riktigt. Tottenhams Mauricio Pochettino har också sina beundrare på OT. Dessutom skulle han tilltala Glazer-familjen. Detta då han är känd för att göra bra resultat med små medel, bara en sån sak får ju de sexuellt snedvridna bröderna att slicka sig om munnen och känna en viss blodtillförsel till de nedre regionerna. Skulle han dessutom vinna ligan med Spurs i år kommer knappast hans aktier att sjunka. Även Beckhams gamle vän Diego Simeone är en möjlig kandidat.

 


Men vi får se, förlorar vi på måndag borta mot Shrewsbury Town, vilket är fullt möjligt, så kanske vi får svaret redan då.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards