Direktlänk till inlägg 18 februari 2017

FA CUPEN OCH UNITEDS INSTÄLLNING MOT FRANSMÄNNEN...

Av Mikael Holmkvist - 18 februari 2017 23:58

Blackburn borta i FA Cupen och några skrällar under lördagen

En snabb titt på Blackburns hemsida visar att deras förstalagstrupp innehåller både Corry Evans och Wes Brown. Båda med ett förflutet i United, på helt olika vis, men ändå. Wes Brown har idag (lördag) gett intervjuer i flera stora tidningar och hoppas få spela, men tror att det blir en plats på bänken till att börja med. Han tror även stenhårt på att United kommer kvala in till nästa säsongs CL-spel och att Mourinho har gett tillbaka klubben den där fear factorn bland andra lag.

 


James Ducker får räknas som en seriös fotbollsjournalist och han skrev idag att det inte är omöjligt att Rooney flyttar till Kina i februari (det kinesiska transferfönstret stänger den sista februari). Han pekar inte på några citat eller någon specifik händelse som skett under de senaste dagarna, men menar att det inte ska hållas för omöjligt. Man kan ju alltid hoppas, men personligen tror jag inte det blir någon affär nu. Särskilt med tanke på alla matcher vi har i vår och det faktum att Mourinho faktiskt använder honom när han är frisk/nykter. Hoppas däremot att Mchitarjan frisknat till och kan spela på Ewood Park, han bidrar med något som våra andra offensiva pjäser inte har på planens sista tredjedel. Kul att se Martials spel i torsdags också. När han går mot försvararna med fart erbjuder han ett rejält hot. Förhoppningsvis kan hans agent hålla käften nu en stund, medan Martial koncentrerar sig på det han har betalt för. Både Martial och Mchitarjan har ju visat att Mourinho vet vad han sysslar med. Ska bli intressant att se om Luke "Pizzapojken" Shaw kan fortsätta i deras fotspår, eller om han håller på att spela bort sig från United helt. Nu är det fyra raka matcher där han inte ens funnits med i matchtruppen, trots att han är frisk och hel.

 


Noterar annars från dagens cupspel att Lincoln City slog ut Burnley. Lincoln toppar alltså The National League och Burnley ligger tolva i Premier League! The National League är ligan över FC Uniteds liga och räknas alltså som non-league. Ta er en titt på listan här under så förstår ni själva gapet:

 

 

Den engelska fotbollspyramidens 6 högsta nivåer:

1. Premier League (Burnley)

2. The Championship

3. League One

4. League Two

5. National League (Lincoln City)

6. National League North och National League South (FC United)

 


Så Lincoln skrev lite historia i och med den vinsten då de blev det första non-league laget att nå turneringens kvartsfinaler sedan 1914. Vinsten kom dessutom på Burnleys hemmaplan Turf Moor, där de varit riktigt starka i ligaspelet.

 


Vidare ser jag att City har bokat in ännu en match den här säsongen, detta då de tvingas till omspel hemma mot Huddersfield (trea i the Championship) efter 0-0 på John Smith's Stadium tidigare idag.

 


Vi minns ju alla hur kuken från Katalonien försökte släta över vår 1-0 vinst mot de i Ligacupen i höstas med att säga att de bittra hade mönstrat ett ungt lag och vi hade vår bästa startelva, och att han var väldigt nöjd med sina ungtuppars insats mot oss och bla, bla, bla. Ett smeknamn på City är Lögnarna, och det verkar Guardiola ha tagit till sig, för så var det inte. Vet inte om han kör samma ursäkt idag. Nu är jag långt ifrån någon expert på deras bästa lag, men tror det kan bli svårt för Pip att peka på laguttagningen som ursäkt till resultatet idag:

 


1. Bravo - 11. Kolarov, 30. Otamendi, 24. Stones, 5. Zabaleta - 6. Fernando, 18. Delph - 9. Nolito, 25. Fernandinho, 15. Navas - 10. Agüero

 


Det, Pip, är en startelva som kostat £244,8m (2,9 miljarder kr) att plocka ihop. Sedan satt det spelare för £142m (1,68 miljarder kr) på bänken och därifrån släpptes Sané, De Bruyne och Sagna (som totalt kostat 1,09 miljarder kr) in.

 


Nu vet jag att folk därute säkert blir så upprörda att kalsongerna eller trosorna vrider sig på dem, eftersom vi har skrapat ihop ett lag som inte heller är helt gratis. Men det här var mer ett inlägg om att Pip kanske inte är den där magikern som gör avloppsvatten till vin. Och många tidningar älskar ju att plocka fram våra summor när vi gör bort oss mot billigare lag. Jag är fullt medveten om att flera spelare i vår trupp ensamma är dyrare än Blackburns hela trupp, men det här var bara en liten blänkare om att det finns andra lag med dyra spelare, som inte bara går ut och kör över motståndarna från lägre divisioner.

 


Måste bara snabbt återvända till Burnley och en av deras spelare. De har ju, som ni säkert vet, plockat in den vidriga scousern Joey Barton. Han som ofta har åsikter om det mesta, inte minst om "hårda engelsmän" och "filmande/fuskande utlänningar", idag var han igång igen och visade vilken otrolig hårding han är:

https://twitter.com/robinedds/status/832954508481290240

 


Bär ut honom på det största torget i Burnley och sätt eld på fanskapet!

 

 

Saint Étienne och Uniteds inställning

Utan att övertyga på något vis så vann vi alltså med 3-0 i torsdags och har därmed gett oss själva en riktigt bra chans till avancemang inför returen borta på onsdag. Det är självklart inte klart, men nog ser det bra ut.

 


Men vi lyckades även bjuda på några riktiga hjärtat-i-halsgropen ögonblick. Ögonblick där vi i allra högsta grad kunde ha straffats hårt. Vi vet alla hur tunga mål på bortaplan kan vara i Europaspelet.

 


Jag har länge tjatat om att vi saknar en riktig ledare, en general som håller koll på styrkorna. Någon som inte accepterar en massa larv i omklädningsrummet och annan skit. Jag tänker såklart på den kanske störste inom den grenen, precis...

 


Och kommentarerna från Mourinho efter matchen i torsdags oroar:

 

 

"Jag är jätteglad, särskilt då vi i första halvleken spelade så dåligt och lyckades avsluta den första halvleken med en 1-0 ledning som vi inte förtjänade, så jag var ganska säker på att vi var tvungna att höja oss i den andra halvleken. Det berodde på bristande koncentration, jag hade en känsla omedelbart i omklädningsrummet - för högljutt, för roligt, för avslappnat.

 

 

"Mina assistenter hade känslan på uppvärmningen där några av killarna inte var riktigt fokuserade, inte hade rätt adrenalin i deras kroppar. Matchen började och det första vi gjorde var en bakåtpassning [av Eric Bailly] till anfallaren och det blev en-mot-en med Sergio [Romero]. När man inte har koncentrationen är det svårt att hämta tillbaka den. T.o.m på sidlinjen tyckte jag att kommunikationen var svår så vi behövde halvtidspausen. Andra halvlek var en annan historia, ett annat resultat.

 

 

"Vi hade ett liknande gruppspel. När vi behövde vinna gjorde vi det. När fokus är där svarar vi. Ikväll var den första halvleken alltför avslappnad. St-Étienne hade den rätta intensiteten och skapade problem. Om den första halvleken hade slutat 1-1 hade matchen kunnat bli annorlunda. Om vi går vidare och vi slår St-Étienne och går till åttondelsfinal, då kommer folk att ha rätt attityd. Så låt oss göra det nästa onsdag [i returmatchen], [få] rätt resultat och gå till nästa lottning.

 

 

"Att göra tre mål, inte släppa in något hemma, det är ett bra resultat. Det är inte över men det är ett bra resultat. [Ander] Herrera är avstängd [efter sitt tredje gula kort i turneringen], så det är en bra vila för honom, han har spelat varje match. Jag respekterar alltid fotbollen, den kan vara elak mot dig. Jag vill inte att mitt lag ska straffas så jag kommer åka med ett starkt lag."

 


Jag hatar det där med att de tror att de är oantastliga. Att de kan glida runt och dansa, dabba och köra helikoptern med kuken i omklädningsrummet för de tror att de kan gå ut och köra över motståndarna på ett ben. Det funkar inte så och de är professionella fotbollsspelare med fullständigt sjuka löner, de får allt fixat åt sig, det enda de behöver koncentrera sig på är att hålla sig i form och visa vilken klubb de tillhör ute på planen. Inte alltför svårt. Men inte ens det klarar vissa av dem av. Jag gillade att se det korta klippet mot Swansea borta när skithuset Jesse Lingard och galtnacken Rooney höll på och larvade sig i tunneln, varpå Ibrahimović röt i med dem och de ställde sig i givakt. Gillar även att Mourinho berättar om det och jag hoppas att han kan få ur det ur dem, och det snabbt. Tycker även om attityden att portugisen kommer åka med ett starkt lag till returmatchen.

 


På tal om Saint-Étienne så är det ju en klassisk gammal arbetarklubb med livliga fans, det hördes på läktarna och de bjöd på skapliga introt innan avsparken:

 


Det är skapligt många bengaliska eldar som brinner där. Med tanke på säkerhetspinsamheterna vi såg på OT innan Bournemouth-matchen förra säsongen och den här skylten utanför bortafansens insläpp...

 

... kan man ju undra vad det är för tomtar som håller i säkerheten egentligen.

 


Med tanke på hur de tillresta franska fansen lät i Manchester kan man ju föreställa sig att det kan bli ganska livat där nere. Hoppas det inte innebär någon mental spärr för vissa av våra snöflingor i förstalagstruppen. Och man kan ju hoppas att alla spelarna inser att det här inte är över, utan att man måste gå ut och prestera i 90 minuter först!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards