Direktlänk till inlägg 7 januari 2019

MAN UTD: ROY KEANE SÄGER ATT SPELARNA "KOMMIT UNDAN MED MORD!

Av Mikael Holmkvist - 7 januari 2019 14:55

 

"Man Utd-spelarna kommer undan med mord" - Keane.

 


 

 

AV: BBC Fotboll, fredag 21 december 2018:


 

Manchester United-spelarna "kom undan med mord" och uppträdde "skamligt" mot sparkade managern Jose Mourinho, det säger den f.d kaptenen för de Röda djävlarna Roy Keane.

 


Keane sade att det var indikativt för moderna spelares uppträdande och att de är "väldigt svaga mänskliga varelser".



Mourinho fick sparken i tisdags varpå den f.d anfallaren Ole-Gunnar Solskjaer plockades in som tillfällig manager under återstoden av den här säsongen.



"Man skulle bli osams med dessa spelare," sade Keane till BBC Radio 5 live.



"Spelare som dyker upp överviktiga, inte tränar ordentligt och inte producerar... vissa har lagt ner arbetet och de spelarna ska skämmas.



"Jag är inte Mourinhos största fan, men jag kan inte tolerera fotbollsspelare som gömmer sig bakom agenter, deras kompisar i media - det är något av ett skämt."



Mourinho fick sparken efter två och ett halvt år som chef, detta då United ligger 19 poäng bakom Premier League-ledarna Liverpool.



Han ska enligt rapporter gång efter annan blivit osams med spelare, inklusive £89m-köpet (1,08 miljarder kr) Paul Pogba.



Den f.d irländska landslagsmittfältaren pratade med Adrian Chiles och tillade: "Spelarna kom undan med mord. De gömmer sig bakom managern. De har kastat honom under bussen."


 

Moderna spelare "gömmer sig bakom flickvännens hund"

Keane spenderade 13 säsonger på Old Trafford, vann sju Premier League-titlar, fyra FA-cuper och en Champions League.



47-åringen sade: "Jag var lite av den gamla skolan. Men jag skulle inte kalla det den gamla skolan, utan den bra skolan.



"Vad som än har hänt i klubben, när man går ut på planen - särskilt i en stor klubb som United - går man ut och ger sitt yttersta, inga ursäkter.



"Det här pratet om att dessa spelare är upprörda... det är inte bara i United, det är den moderna spelaren. De är inte bara svaga spelare, de är väldigt svaga mänskliga varelser. Man kan inte säga ett ord till dem.



"Spelare är snabba att gömma sig bakom sociala medier, deras bilar och deras flickvänners hundar, allihop.



"Jag hade en väldig tur med omklädningsrummet jag var i. Där fanns det bra män, bra ledare och karaktärer, men det är en bristvara i spelet nu.



"Det hade inte hänt i vårt omklädningsrum. Vi hade inte tolererat killar som inte gjorde sitt jobb."


 

"Ole tar tillbaka feel-good-faktorn"

Solskjaer har plockats tillbaka för återstoden av den här säsongen, tillsammans med Mike Phelan - som jobbade under den legendariske managern Sir Alex Ferguson - bredvid sig.



Sjätteplacerade United möter Cardiff på lördag (18:30 svensk tid), innan matcher mot Huddersfield, Bournemouth och Newcastle väntar.



Keane tror att Solskjaer kommer "passa bra".



"Det fina för Ole är att det handlar om att få med sig grabbarna och det inkluderar Pogba och oavsett vad som har hänt tidigare måste man gå vidare," sade han.



"Ole kommer ta tillbaka den där feel-good-faktorn, Mike Phelan tillbaka är en bra aktion, Ole kommer vara populär i klubben och jag tror att få tillbaka spelarna på sin sida kommer vara den enklaste delen av jobbet.



"De ville ha en förändring och det är lätt för Ole, man förväntar sig att han kommer vinna de kommande matcherna, försöka minska gapet till topplagen, gå långt i FA-cupen och försöka besegra Paris St-Germain [i Champions League].



"Det är en stor utmaning framöver, men kortsiktigt förväntar jag mig att spelarna kommer reagera och vinna de kommande matcherna som de bör vinna."



Keane tillade: "Feel-good-faktorn kommer komma tillbaka, men problemen finns fortfarande där när de ska spela större matcher under de kommande månaderna. Det är svårt att minska gapet till Liverpool och City.



"Men Ole vill få den första matchen ur vägen, få en seger under sitt bälte och tveklöst kommer många vara glada över att se honom tillbaka i klubben då han är en sådan trevlig kille."


 

Avskriver inte Mourinho än

Mourinho tog över i maj 2016 och ledde United till vinster i Ligacupen och Europa League under sin första säsong och förra säsongen slutade han tvåa i ligan.



"Det är otroligt hur snabba folk är att kritisera," sade Keane. "Man lyssnar på folk under den senaste veckan och alla säger att han har tappat det - det är en massa nonsens. Han vann åtminstone pokaler i United, hans CV är otroligt.



"Skriv inte av Mourinho än, jag hoppas han kommer tillbaka och gör bra ifrån sig."



När han pratade om United sedan Ferguson slutade 2013 tillade Keane: "Det är otroligt hur långt bakåt de har gått när det gäller prestationer jämfört med Manchester City och Liverpool.



"Alla visste att det skulle bli svårt när Ferguson lämnade, men de trodde inte för en sekund att de skulle hamna 19 poäng bakom City förra säsongen och ännu fler i år. Jag är chockad över hur långt bakåt de har gått."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards