Direktlänk till inlägg 8 augusti 2021

STORBRITANNIEN STYRS NUMERA AV EN FARLIG KULT - DYRKARNA I JOHNSON-TEMPLET

Av Mikael Holmkvist - 8 augusti 2021 00:34

Det spelar ingen roll vad premiärministern gör, konsekvenserna spelar ingen roll, hans anhängare kommer alltid fram för att värmande ursäkta det

   

"Bara några sekunder efter Cummings detaljerade vittnesmål gällande Johnsons uppenbara oförmåga att leda landet kunde man inte röra sig p g a alla Tory-parlamentsledamöter som skulle fram och förklara bort det." Fotograf: Tayfun Salci/Zuma Wire/Rex/Shutterstock

 

 

 

 

AV: Marina Hyde, the Guardians åsiktsdel, fredag 28 maj, 2021

 

 

Gårdagskvällens coronavirus-briefing från Downing street hölls av Matt Hancock, numera identifierbar endast genom hans tandkort. Enligt Dominic Cummings var Hancock en serielögnare på en dödlig nivå om borde ha fått sparken 15 eller 20 gånger. Enligt honom själv "kastade" han "en ring runt vårdhemmen". Det hade varit mycket bättre om han hade kastat ner ringen i Domedagsberget.

 

 

På annat håll har det kommit fram att en regering som kom till makten genom att lova oss att kontrollera våra gränser har låtit 1,59 miljoner - EN KOMMA FEMTIONIO MILJONER - resenärer flyga in i Storbritannien under de fyra nedstängningsmånaderna från januari till april, två tredjedelar av dem var inte brittiska medborgare. Om vi inte öppnar upp fullt ut om tre veckor se då till att tacka de Konservativa genom att sätta dit ett par poäng till på deras röstningsbetyg.

 

 

Så ja: du har hört många förnekelser under de senaste 24 timmarna. Men den största förvaringsplatsen i Storbritannien när det gäller förnekelser är fortfarande omröstningarna, där inga avslöjanden om inkompetens eller misslyckanden har någon annan inverkan än en positiv för regeringen. I en undersökning i mitten av den här veckan kunde vi läsa att de Konservativa klättrat sex procentenheter, till 44%, vilket känns i princip perfekt för ett land där vid samma tillfälle Cummings vittnade om lögner på industriella nivåer, inkompetens och förakt för äldre och utsatta människor och spetsade det med sådana detaljer som att Boris Johnson ville att Chris Whitty skulle injicera honom med viruset live i tv. Kom nu ihåg att t o m Donald Trump i hans mest galna läge bara ville att andra människor skulle injicera desinfektionsmedel.

 

 

Men vi är där vi är. Den stora gåtan är att så många av människorna som pratade om "Corbyn-kulten" är så motvilliga att möta faktumet som är Johnson-kulten. På många sätt är Johnson den mer klassiska kultledaren. Hans beslut har lett till döden för ett stort antal människor, och han har gjort många kvinnor gravida.

 

 

Om bara människorna som rättmätigt identifierade den otrevliga och skruvade tendensen att ursäkta absolut allting när det gällde Jezza kunde vara stora nog att se det i en mycket större skala när det gäller Bozza. Han är ju, trots allt, den faktiska premiärministern. Och under mer än ett år är det många - inte bara Cummings - som obarmhärtigt och med verifierbara detaljer pekat på hans urdåliga beslut eller obeslutsamhet, som har lett till tiotusentals onödiga dödsfall, betydligt djupare skador än nödvändigt på ekonomin och en längre förlust av frihet. Att inte säga någonting om hans inställning till att finansiera semestrar och heminredning skulle kännas som ett förväntat inslag i ett tv-program lett av en evangelist.

 

 

Men låt oss återvända till de första principerna med hela den här kultgrejen. Det typiska med kultledare är att de är karismatiska, män och kapabla att övertyga människor om det kloka i saker som till väldigt stor del inte ligger i deras intressen. Det finns helt enkelt inga moraliska misslyckanden hos dem som kan placeras framför deras följare som inte skulle leda till att samma följare passionerat skulle ursäkta det eller älska dem ännu mer p g a det. Felaktiga profetior, ekonomiska medel som saknas, vara närvarande men inte involverad vid kransnedläggningen till Svarta september, samla på sig ett av världens värsta dödstal och tveka så till den grad att det resulterar i påstått mord - allt detta är dålig skit för folk utanför, men för kultmedlemmarna för det dem bara närmare deras kära ledare.

 

 

Det här var något som många människor noterade i reaktionerna kopplade till Jeremy Corbyn. Men man hör det inte när det gäller Johnson - och han är oerhört mycket större än Corbyn. Titta bara på skadornas omfattning. Jämfört med det, vad kan man då säga att Corbyn var? Motsvarigheten till någon förortssektist från Utah med några få hängivna följare som aldrig kommer någonstans. Johnson är David Koresh, Jim Jones, Charles Manson.

 

 

Kanske är det därför inte så konstigt att det bara dröjde några sekunder efter Cummings detaljerade vittnesmål gällande Johnsons uppenbara oförmåga att leda landet innan man inte kunde röra sig p g a alla Tory-parlamentsledamöter som skulle fram och förklara bort det. Precis som Corbyn var en #absoluteboy för vissa, så är Johnson en #massievelegend för ganska många fler. Män vill vara honom; kvinnor vill lämnas för att på egen hand uppfostra ett barn producerat av honom.

 

 

Självklart är en del av problemet valet av kultavprogrammerare. Cummings kändes den här veckan som det Konservativa partiets Tony Blair - en kille som vet hur man vinner ett val och som ofta framstår som förnuftig, men som är en hopplöst komprometterad budbärare p g a den där saken han en gång gjorde. Jag kommer helt enkelt inte lägga ner någon tid idag på huruvida det var värre att köra till en vacker plats i nordöst för att testa din synförmåga, eller dra igång ett regionalt destabiliserande krig i Mellanöstern på falska premisser och utan någon uttågsstrategi. I båda fallen känns det rätt att lämna över domen till respektive lokalbefolkning.

 

 

Ännu mer oturligt är det att Johnson får hjälp och stöd av en generation Westminster-bevakare så fullastade med omröstningar att de fullständigt har skiljt moralen från politiken. Jag är förskräckligt trött på att höra att saker inte spelar någon roll för att de inte "skar igenom", eller att den här eller den där skräckshowen är "inräknad" i allmänhetens relation med Johnson, eller att något är irrelevant för att "väljarna inte bryr sig om det". Så vaddå?! Väljarna bryr sig inte om många saker som ändå är väldigt viktiga. Ändå är vi överösta med experter och politiker som kan berätta valpriset på allt men värdet på ingenting.

 

 

Till sist, att gala att allmänheten inte förväntar sig bättre än den undermåliga styrningen som serverats de senaste 14 månaderna är inte vinsten de tror att det är. Är det inställningen som ska göra Globala Britannien framgångsrikt? Kom igen nu, ni måste skämta. Det är inställningen för styrd nedgång, och om de inte kan se det är de verkligen förlorade till Kool-Aid.

 

 

 

• Marina Hyde är en Guardian-kolumnist

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards