Alla inlägg den 8 maj 2021

Av Mikael Holmkvist - 8 maj 2021 23:37

• Källor säger att The Hut Group har dragit sig ur kontraktet som skulle starta i juli

 

• Fansen för ett kampanjarbete för en bojkott av klubbens kommersiella partners

   

Myprotein, en Cheshre-firma ägd av The Hut Group, skulle ersätta AON som sponsor på Manchester Uniteds träningsställ den 1 juli. Fotograf: Ash Donelon/Manchester United/Getty Images

 


 

 

EXKLUSIVT AV: Jamie Jackson, theguardian.com, lördag 8 maj, kl 22:48 (svensk tid), 2021



The Observer förstår att Manchester United har gått miste om ett föreslaget avtal för deras nya träningsställ i 10 år värt £200m (2,32 miljarder kr) efter att det Manchester-baserade företaget The Hut Group fått bekymmer gällande supportrarnas kampanj för att bojkotta klubbens kommersiella partners i protest mot Glazer-familjens ägarskap.



Richard Arnold, Uniteds koncernchef, informerades i fredags om att THG hade dragit sig ur kontraktet som skulle starta den 1 juli.



Myprotein, en Cheshire-firma som ägs av THG, skulle återfinnas på Uniteds träningsställ och ersätta den nuvarande sponsorn AON, som även sponsrar klubbens träningscenter i Carrington.



Förra söndagen protesterade supportrar mot Glazer-familjen utanför Old Trafford vilket ledde till att Uniteds match mot Liverpool sköts upp till på torsdag. Nu sägs det att THG skakades om ordentligt av det efterföljande bakslaget online mot Uniteds partners.



En anonym United-fansgrupp med hashtagen NOTAPENNYMORE släppte lös en online-kampanj för att bojkotta klubbens stora partners, som inkluderar Adidas, TAG Heuer och Cadbury, och de skrev ett öppet brev till dem där de lovade att sikta in sig på deras produkter.



Det sägs att THG, ett multimiljardsföretag med kontor nära Manchesters flygplats, blev oroliga för att de som lokal affärsverksamhet skulle bli en måltavla för missnöjda fans i Greater Manchester.



AON:s avtal går ut den 30 juni, vilket betyder att United kan få problem att få fram ett nytt kontrakt av samma värde som det som THG föreslog.



Glazer-familjens beslut att gå med i den nu skrotade Europeiska Superligan ökade på supportrarnas motstånd mot den amerikanska familjen. Det uppstod även en del desillusion och skam på senior nivå inom klubben gällande hur ESL-utbrytningen presenterades.



Både THG oh United avstod från att kommentera medan de som känner till affären på Old Trafford bekräftade att det inte pågår några diskussioner.

Av Mikael Holmkvist - 8 maj 2021 00:54

Ieuan Ivett för MailOnline, måndag 3 maj, 2021:



Fler tittare valde att se Sky Sports bevakning av Manchester United vs Liverpool - en match som inte spelades - än de som följde Tottenhams och Arsenals Premier League-vinster i söndags.



Runt 1,4 miljoner tittare följde sändningarna då matchen på Old Trafford först försenades p.g.a en organiserad supporterdemonstration utanför arenan och inne i Manchesters centrala delar, som började runt klockan 14:00.



Då Sky Sport inledde deras uppsnack inför United-matchen annonserades det att matchen blivit försenad p.g.a att supportrar tagit sig in på Old Trafford och ut på planen för att protestera mot klubbens ägare, Glazer-familjen.



Trots att det inte fanns någon fotbollsmatch att live-sända var det ändå fler tittare som följde Sky Sports experter, som inkluderar Gary Neville, Jamie Carragher, Roy Keane, Micah Richards och Graeme Souness, när de försökte förklara de snabba händelserna, än de som såg den tidigare och senare avsparken med faktiska fotbollsmatcher.

Av Mikael Holmkvist - 8 maj 2021 00:48


Trots att han fick flera frågor svarade herr Glazer inte på någonting och körde därifrån utan att säga ett ord

 


 

 

 

AV: Sally Lockwood, USA-korrespondent, Sky News, tisdag 4 maj, 2021, 23:47 (svensk tid)

 

 

Avram Glazer vägrar besvara frågor om Manchester United.

 

 

 

En medlem av den amerikanska familjen som äger Manchester United har vägrat be om ursäkt till fansen gällande det katastrofala försöket att bilda en utbrytarliga, Europeiska Superligan.

 

 

SKY NEWS USA-korrespondenten Sally Lockwood träffade på Avram Glazer i Florida och gav honom chansen att adressera supportrarnas oro då hon sa: "Det här är en möjlighet för dig - en ursäkt kanske?"

 

 

Herr Glazer fick frågan om det var dags för hans familj att sälja klubben, och om United-fansen är "bara kunder för dig".

 

 

Herr Glazer vägrade prata med Skys Sally Lockwood.

 

 

 

Herr Glazer tillfrågades också om han hade någonting att säga supportrarna.

 

 

Men efter att ha handlat lite livsmedel vägrade herr Glazer, iklädd solglasögon, att uttala sig och körde därifrån utan ett säga ett ord.

 

 

Miljardärområdet Palm Beach känns som en helt annan värld jämfört med Manchester.

 

 

Lyxvillor för flera miljoner pund ligger på palmbeklädda gator. Den här exklusiva ön - nästan 4,000 miles (6,437 km) från Manchester - är platsen där Donald Trump numera bor i hans privata medlemsklubb, Mar-a-Lago.

 

 

Det är också där Avram Glazer verkar leva ett ganska anonymt och tillbakadraget liv men fansen kräver nu möten med deras miljardärägare.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards