Direktlänk till inlägg 6 augusti 2023

JIM RATCLIFFES INEOS ÄGER RÄTTIGHETERNA TILL SKIFFERGASEN UNDER MANCHESTER UNITEDS TRÄNINGSANLÄGGNING I CARRINGTON

Av Mikael Holmkvist - 6 augusti 2023 23:56

AV: Jamie Ashcroft, www.proactiveinvestors.co.uk, torsdag 23 februari, 2023 

 

 

Jim Ratcliffes försök att ta över Manchester United Plc (NYSE:MANU) är långt ifrån garanterat att lyckas.

 

 

Men oavsett utgången kommer han finnas med runt klubben eftersom den brittiske miljardären redan äger rättigheterna till att leta efter skiffergas under Premier League-klubbens träningskomplex i Carrington och så nära som en halv mile (800 meter) från Old Trafford.

 

 

Ratcliffes företag INEOS, som förväntas bli verktyget som kommer äga klubben om sir Jims försök till övertagning blir framgångsrikt, äger en 60% andel i PEDL193 (en onshorelicens för olja och gas) som ger företaget rätten att komma åt kolväten under delar av Manchester som Trafford Park, Stretford, Eccles, Urmston, Irlam och Sale.

 

 

INEOS betalade 2015 £30 miljoner (404,3 miljoner kr) för att förvärva en 50% andel i PEDL193 i en affär med Londonregistrerade Igas Energy tillsammans med intressen i andra delar av nordväst, East Midlands och Skottland.

 

 

Då åtog de sig även att i framtiden investera £138 miljoner (1,86 miljarder kr) i prospekteringsprogram med intentionen att undersöka och främja skiffergasprojekt inom dessa licenser.

 

 

Målet med investeringarna var att föra fram projekt till kommersiell produktion (vilket skulle betyda frackingbrunnar).

 

 

Ratcliffe har anklagats för att använda budet på Manchester United som sin senaste aktion på gröntvättningsfronten. Han har redan hällt in pengar i sportvarumärken som det brittiska seglarlaget, samtidigt som företagets kärnverksamhet, petrokemi, avger miljontals ton koldioxid samt att de köper och importerar gas och olja som råmaterial.

 

 

“INEOS tror att en inhemsk skiffergasindustri kommer förvandla den brittiska tillverkningsindustrin och att vi kan utvinna gasen säkert och ansvarsfullt,” sa företaget 2015. 

 

 

Den här veckan köpte INEOS även en del av USA:s tillgångar av skiffergas och skifferolja för $1,4 miljarder (14,5 miljarder kr) som tillsammans med en affär för att äntra marknaden för flytande naturgas skulle kunna peka på att de har förlorat hoppet om fracking i Storbritannien.

 

 

Trots det så är PEDL193 fortfarande en aktiv licens och dess nuvarande utforskningsperiod går ut i slutet av 2024.

 

 

Om Ratcliffe blir framgångsrik med det eventuella köpet av Manchester United skulle INEOS också förvärva klubbens betydande markinnehav i närområdena inklusive delar av PEDL193.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards