Direktlänk till inlägg 14 augusti 2023

RASAR: NEYMAR SÄLJER SITT NAMN TILL EN YXMÖRDARE!

Av Mikael Holmkvist - 14 augusti 2023 16:38

Troels Bager Thøgersen är bestämt upprörd över Neymars flytt till Al Hilal. Fotbollen är på väg åt en helt galen riktning, säger Tipsbladets chefredaktör.

 

 

 

AV: Ole Hoffskov, www.tipsbladet.dk, måndag 14 augusti, kl 13:02, 2023



Under måndagen kunde transferjournalisten Fabrizio Romano avslöja att nästa i raden av megastjärnor som fallit för de löst hängande miljarderna i Saudiarabien är ingen mindre än den brasilianske fotbollsikonen Neymar.



Senare i veckan kommer Neymar att presenteras som ny spelare hos Al Hilal och flytten kommer att ge brasilianaren över en miljard kronor som han kan stoppa i fickan för två års arbete i diktaturstaten.



Neymar följer därmed med i strömmen av storstjärnor som Roberto Firmino, Sadio Mané, Steven Gerrard och förstås inte minst Karim Benzema och Cristiano Ronaldo.



Det som pågår i Saudiarabien just nu är ganska uppseendeväckande, men framför allt är det bara skamligt. Det slår Tipsbladets chefredaktör Troels Bager Thøgersen fast.



– Neymar säljer sitt namn till en yxmördare. Jag vet att det låter extremt hårt, men det är vad den här handeln i grunden handlar om, konstaterar han.



Tipsbladets chefredaktör framhåller att affären till stor del måste tolkas som ett hold kæft bolsje* direkt från Saudiarabien till landets kritiker. Neymar måste indirekt hjälpa till att täcka över regimens grymheter.



*Hold kæft bolsje - uttrycket kommer från en hård dansk godissort som  är så stor att man inte kan prata med den i munnen. Termen används också i bildlig mening, t.ex i politiska sammanhang för att ge människor något annat än vad de vill ha och som man inte kan eller vill tillmötesgå, i ett försök att sätta stopp för deras krav eller missnöje.



– Det handlar inte om fotboll. Vi ska titta på Neymar, bli upphetsade över hans enorma transfer och hans fantastiska spel, och sedan glömma att Saudiarabien är en av världens mest brutala diktaturer, ansvarig för dödandet av tusentals civila i Jemen och att statschefen, Mohammed Bin Salman, personligen är ansvarig för det hela, inklusive mordet på och styckningen av journalisten Jamal Khashoggi 2018, säger Troels Bager Thøgersen och fortsätter:



– Jag är ett stort fan av fotbollsspelaren Neymar och har försvarat honom otaliga gånger. För mig är han kanske världens bästa dribbler de senaste 12 åren, och det är något gammaldags med hans tendens att alltid dribbla som jag har varit helt besatt av under de här åren, när allt handlat om effektivitet och ska mätas och vägas.



– Men redan 2018 blev han galjonsfigur för diktaturen Qatar och deras uppdrag att tvätta sin image när han bytte till den qatariska klubben Paris Saint-Germain. Och nu blir han en levande TikTok-ambassadör för en av de mest brutala regimerna på planeten, för det är vad det här klubbytet handlar om, oavsett vilka lögner du får höra de kommande dagarna och veckorna om att den här övergången inte alls har någonting att göra med staten Saudiarabien.



Tipsbladets chefredaktör sitter kvar med en sorglig känsla inför en övergång som enligt hans mening tar fotbollen som gisslan.



– Det är en sorgens dag för fotbollen, för glädjen, spänningen och för det faktum att fotboll är till för alla. Nu tjänar den bästa dribblern en av de mest brutala diktatorerna på planeten och en samhällsmodell där man måste förtrycka och kontrollera alla som inte ingår i en extremt smal elit av miljonärer och miljardärer.



– Enligt min mening är det inte alls så fotbollen ska vara och inte heller så vår värld ska utvecklas i vid bemärkelse. Det är därför den här förändringen upprör mig så mycket, både som fan, redaktör på en tidning för oberoende media och som medborgare i ett demokratiskt land, avslutar Troels Bager Thøgersen.



Neymar blir bland annat lagkamrat med Kalidou Koulibaly och Rúben Neves i Al Hilal, som leds av portugisen Jorge Jesus.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards