Direktlänk till inlägg 19 augusti 2023

GARY NEVILLE OCH JAMIE CARRAGHER OM LIVERPOOLS INSATSER PÅ TRANSFERMARKNADEN

Av Mikael Holmkvist - 19 augusti 2023 06:31

 

Igår (fredag 18/8) bekräftade Chelsea att de köpt Roméo Lavia från Southampton. Chelsea kommer initialt betala £53 miljoner (740 miljoner kr) för honom och ytterligare £5m (70 miljoner kr) i potentiella tillägg. Han kommer bära tröja nummer 45 och veckolönen ligger på £100,000 (1,39 miljoner kr), men den kan höjas om vissa villkor uppfylls.

 

 

I måndags (14/8) diskuterade Gary Neville och Jamie Carragher detta (innan affären var bekräftad och Liverpool fortfarande jagade spelaren) i Monday Night Football på Sky Sports. Här under kan ni läsa vad de två f d försvarsspelarna hade att säga. Statistiken som Neville pratar om gällande Moisés Caicedo är den ni ser på bilden här ovanför.


 

 

David Jones: Valmöjligheterna är extraordinära, håller Chelsea på att bygga den mest spännande talangpoolen, gruppen med unga spelare, i hela världen?


 

Gary Neville: De har en extremt ung trupp, de ger dem långa kontrakt, 7-8 år, de har en tränare som jag tror älskar att utveckla spelare. Om man tittar på den här sortens statistik så är Caicedo bättre på allt, det är vad man förväntar sig då han är något äldre än Lavia. Han är lite bättre på tacklingar, lite bättre på brytningar, han är bättre med bollen, men det förväntar man sig då Brighton såklart är ett bättre fotbollslag än Southampton. Passningar på sista tredjedelen är lite bättre. De här spurterna ger kanske en lite skev bild, men Caicedo är ju ibland högerback och då springer man såklart mycket, man spurtar en hel del, medan man på mittfältet kanske håller igen lite mer.



Om Chelsea köper båda de här spelarna tror jag att massiva frågor kommer ställas gällande Liverpool, p g a vad som har hänt den senaste veckan. Det här är väldigt olikt Liverpool. Vi vet att Chelsea spenderar stora pengar, men att slå Liverpool i jakten på båda spelarna skulle vara fullständigt häpnadsväckande!



DJ: Var skulle det lämna Liverpool, Jamie, OM Lavia också går till Chelsea?



Jamie Carragher: På ett ganska svårt ställe, de (Liverpool) måste köpa någon på mittfältet, folk vet att de är desperata. De lade ett bud idag på Lavia för £60 miljoner (828 miljoner kr), trots att de vägrade att betala £50 miljoner (690 miljoner kr) för ca fyra eller fem dagar sedan. Det har varit en fullständig röra, det är ett skämt.



Det största problemet med det hela är att Liverpool har vetat om att de behöver en mittfältsförstärkning sedan augusti förra säsongen, 12 månader sedan, så att inte ha saker och ting klara… Och det går tillbaka till… Folk tror att jag försvarar FSG, jag har ingen relation med dem alls. Men det här ligger inte på ägarna, det här ligger på fotbollsklubbens struktur.



Om du backar bandet två år, när Liverpool var förebilden för varje lag i Europa, inte bara i Premier League, att följa. När Liverpool vann ligan och Champions League-finalen, vad gjorde Liverpool då? De spenderade inte lika mycket pengar som andra lag, men de får ändå fram dessa spelare, ja, de har en fantastisk manager, men de hade en kille som heter Michael Edwards i toppen av klubben när det gäller director of football, transferkommitté, eller vilket namn du nu vill sätta på dem, det fungerade bra.



Han lämnade. Hans nummer två tog över, han hade jobbet i sex månader, sen gick han vidare. Man måste fråga vilka anledningarna är till att de här personerna faktiskt flyttar från fotbollsklubben. Jag vet inte, jag vet inte vad som pågår bakom scenen.



En kille kommer från Tyskland som har en relation med Jürgen Klopp, han är bara här under sommaren! Det är den enda tiden han är här och sen går han vidare. Så under en period på 18 månader har Liverpool haft fyra directors of football.



De har inga affärer klara, det är deras jobb, i den rollen, att dra affärer över mållinjen. De två spelarna Liverpool har köpt hade utköpsklausuler, man behöver inte förhandla, det är ingen stor affär att sätta sig in i, man betalar bara utköpsklausulen.



Liverpool har inte dragit affärer över mållinjen och det är pinsamt det faktum att man börjar med Lavia, betalar inte en viss summa, sen går man till Caicedo, ja, man får fram en överenskommelse, och det är är därför jag inte kommer vara kritisk mot ägarna, de var villiga att betala £110 miljoner (1,51 miljarder kr) och slå transferrekordet. Men att satsa på honom, när han har pratat med Chelsea i tre månader och nu gå tillbaka till Lavia, det är en fullständig röra.



GN: Det är inte bara det. De lät Milner, Henderson och Fabinho gå innan de plockade in någon. Det här var något jag tyckte Liverpool brukade vara ganska smarta med, de såg alltid till att plocka in spelare innan de exponerade sig själva. Jag förstår att Milner lämnade och sen fick de två avgifter för Henderson och Fabinho, men att låta båda dem gå och sedan hamna i positionen som de nu befinner sig i. 



Vi såg den där Enzo Fernández-löpningen in bakom Mac Allister, Mac Allister är en fantastisk spelare, han är en bra fotbollsspelare, men man kunde se i den där defensiva mittfältspositionen igår, så fort Chelsea började ta över fick Liverpool inget grepp om matchen. De har ett stort problem nu, de kommer att få panik i transferfönstret under de kommande tre veckorna, vilket är… Låt oss säga det, Liverpool gör inte det under Jürgen Klopp, de har varit så smidiga och effektiva på marknaden. Jag vet inte hur det här har hänt.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards