Direktlänk till inlägg 24 augusti 2023

EXKLUSIVT: JAKTEN PÅ RÖD OKTOBER. DATUM SATT FÖR QATARS ÖVERTAGANDE AV MAN UNITED PÅ £6 MILJARDER (83,2 MILJARDER KR) OCH ANNONSERINGEN KOMMER ÄNNU TIDIGARE EFTER ATT RATCLIFFES INTRESSE BESEGRATS

Av Mikael Holmkvist - 24 augusti 2023 20:41

 


 

 

AV: Neil Custis, The Sun, onsdag 23 augusti, 2023


 

SHEJK JASSIM kommer att slutföra den totala övertagningen av Manchester United för £6 MILJARDER (83,2 miljarder kr) någon gång i mitten av oktober.



Den qatariska kungligheten har besegrat den rivaliserande budgivaren sir Jim Ratcliffe, som var beredd att låta familjen Glazer behålla en andel av de Röda djävlarna.



Ett datum är bokat och en annonsering kan komma så tidigt som i nästa månad.



Shejk Jassims team håller nu på att slutföra deras genomlysning av klubben innan de avslutar den avskydda familjen Glazers 18 år långa regeringstid.



Uniteds fans kommer glädjas åt en 100 procentig försäljning då de har fruktat att amerikanerna drog fötterna efter sig för att sedan bestämma sig för att behålla en del av klubben.



Glazer-familjen ville fortsätta behålla aktier men har varnats av seniora personer på Old Trafford om att det skulle leda till en enorm motreaktion från klubbens fans.



De kommer nu att göra en rejäl vinst efter att ha dragit på United massiva skulder när de slutförde deras övertagning för £800 miljoner (11,1 miljarder kr) 2005.



Hanteringen av den skulden har sedan dess kostat United mer än £1 miljard (13,8 miljarder kr).



Och de senaste finanssiffrorna visade att bruttoskulden just nu ligger på £725m (10,06 miljarder kr) - det är det högsta den har varit sedan 2010.



Shejk Jassim kommer utplåna den och bespara klubben några fler avgifter kopplade till skulden. Han kommer dessutom inte att ta några utdelningar från United, som familjen Glazer har gjort.



Han planerar även att uppgradera både Old Trafford och klubbens träningsanläggning Carrington, samtidigt som han ska fortsätta investera i laget.



Övertagningen kommer avsluta en invecklad process som startade när klubben lades ut till försäljning i november förra året.



Men det är inte bara goda nyheter för United, för mittfältaren Mason Mount kommer att missa deras Premier League-matcher mot Nottingham Forest och Arsenal.



Nyförvärvet för £60m (832 miljoner kr) från Chelsea tidigare i somras ådrog sig en “mindre skada” under lördagens 2-0-förlust borta mot Tottenham. 



Ett uttalande från klubben avslöjade att han förväntas bli “borta t  o m landslagsuppehållet nästa månad”.



Uniteds första match efter det är mot Brighton på Old Trafford lördagen den 16 september.



Under tiden håller klubben koll på Fenerbahçe-målvakten Altay Bayindir, 25, inför ett möjligt köp av honom som reserv bakom deras nya £43,8m-etta (608 miljoner kr) mellan stolparna, André Onana.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards