Direktlänk till inlägg 2 oktober 2015

SMALLING TAR UNITED TILLBAKA UPP PÅ SPÅRET

Av Mikael Holmkvist - 2 oktober 2015 22:54

Engelska landslagsförsvararen gjorde vinstmålet som hjälpte Van Gaals lag att komma tillbaka från ett 1-0 underläge mot Wolfsburg

   

Chris Smalling styr in Uniteds vinstmål i gårdagens match hemma på Old Trafford mot Wolfsburg. (Klicka på bilden för att förstora)

 

 

 

 

AV: Daniel Taylor, på Old Trafford för the Guardian, torsdag 1 oktober, 2015:

 

 

Ett kort tag hotade Manchester United att addera sitt namn till vad som hittills hade varit en slätstruken vecka för engelska lag i Europas största klubbturnering. De hamnade i underläge, nästan innan de ens hade fällt en svettdroppe, och under dessa ögonblick var det inte särskilt lätt att förstå hur Bastian Schweinsteiger, en man som vet ett och annat om att vinna Champions League, hade kunnat prata om att Louis van Gaals lag är utrustade för att gå hela vägen.

 

 

Det kändes misstänksamt mycket som en ny spelare som försökt säga de rätta sakerna utan något som på riktigt kunde ses som bevis i ryggen. Men det slutade med en demonstration av hur, sakta men säkert, Van Gaal har tagit tillbaka en del av den gamla robustheten, och när Juan Mata skimrar och utgör den här sortens hot bör det åtminstone uppmuntra United att känna att de kan navigera sig själva ganska säkert vidare från grupp B.

 

Matas straff betydde 1-1 under en strålande kväll för spanjoren och det fanns en touch av improvisatorisk briljans i sättet som han spelade fram Chris Smalling till vinstmålet på. Det kom åtta minuter in i den andra halvleken och efter det såg en blandning av frejdigt och ibland kaotiskt försvarsspel till att hemmalaget höll fast de tre poängen.

 

 

Wolfsburg inledde en ganska rejäl press och Van Gaal verkade överraskad över sättet på vilket hans lag tappade sin rytm. Samtidigt fanns det mycket att beundra, också, gällande det robusta svaret på det tidiga bakslaget och Matas insats var troligen hans mest outstanding bidrag hittills i Uniteds färger.

 

 

I tillägg till hans mål och den fantastiskt levererade klacken till Smalling visade senare statistiken att Matas procent för rätt slagna passningar var svindlande 98%. Det kanske underligaste ögonblicket under kvällen kom efter matchen när Van Gaal bjöds in för att hylla Matas insats och såg förvirrad ut. "Varför? P.g.a hans straff? Jag har sett Mata spela bättre än idag." Oavsett vilken match det var, måste det ha varit en ganska hyfsad insats.

 

 

Nackdelen för Van Gaal var bristen på struktur mot slutet av matchen, men det fanns förmildrande faktorer med tanke på den experimentella naturen i hans försvar. Antonio Valencia startade som högerback och får ta på sig en del av det insläppta målet, i det att han ställde Daniel Caligiuri onside, och en dålig kväll för ecuadorianen slutade med att han byttes ut i halvtid. "Vi var tvungna att stoppa inläggen," förklarade en föga medlidsam Van Gaal.

 

 

Ashley Young kom in istället och det var kanske en överraskning att Van Gaal satte in honom på Valencias position istället för att flytta tillbaka Matteo Darmian till sin vanliga roll. Italienaren användes istället till vänster, där han inte ser så säker ut, och United hade även tur på slutet att Morgan Schneiderlin inte blev utvisad. Viktor Kassai, den ungerska domaren, gjorde stundtals hemmapubliken vansinnig men Schneiderlin borde ha fått sitt andra gula kort då han sparkade den svårfångade Julian Draxler över hälarna sex minuter innan full tid.

 

 

Van Gaal, klart missnöjd med lagets uppvisning, kan inte ha missat ännu en begränsad insats från Wayne Rooney, mest notabel i form av ett ganska förskräckligt skott när Anthony Martials kvicka fötter och direkthet gav honom en chans efter 20 minuter.

 

 

Då hade Wolfsburg redan överraskat Old Trafford med ett underbart, läckert anfall som började med Caligiuris diagonallöpning, från vänster till höger, och en elegant riktningsförändring som tog honom in mellan Schneiderlin och Darmian. Caligiuri vände bollen tillbaka till Draxler men fortsatte sin egen löpning och när passningen kom tillbaka till honom via Max Kruse var han onside och hade tillräckligt med tid och utrymme för att skjuta in bollen förbi David de Gea.

 

 

Den mest upplyftande aspekten för Old Trafford publiken är att när United hamnar i underläge så finns det nu en tydlig känsla av dem klarar av att få ur det ur systemet mycket snabbare än vid andra tillfällen sedan Sir Alex Fergusons pensionering.

 

 

Mata var den mest troliga spelaren att hitta en väg tillbaka in i matchen och när han skar in från höger, efter 34 minuter, kom två Wolfsburg spelare för att stänga ner honom. Caligiuri var en av dem och målskytten satte ut sin vänsterarm då inlägget kom och gav därmed bort en billig straff. Mata hade ersatt Rooney som Uniteds designerade straffläggare och han sköt säkert in den här till vänster om Diego Benaglio, sedan tog han bollen under armen och sprintade tillbaka till mittcirkeln som en man som verkligen menade allvar.

 

 

Van Gaal var klart plågad efteråt av frekvensen med vilken hans lag förlorade bollen men mitt i hans stormande kritik pratade han om att det var ett "underbart mål" som gav de ledningen. Youngs inlägg nickades ut innan Bastian Schweinsteigers felträff styrdes mot Matas håll och spanjorens oortodoxa klack i luften skickade bollen över Wolfsburgs försvar. Smalling hade läst att Mata skulle skicka bollen vidare och sträckte sig fram och styrde in bollen förbi den utrusande Benaglio.

 

 

De Gea tvingades rädda ett avslut från Caligiuri mot slutet, medan Rooney blockerade ett skott på väg mot mål från Dante och inhopparen André Schürrle sköt strax utanför. "Jag kan inte förstå hur vi kunde ge bort bollen så mycket," klagade Van Gaal, "men lagmoralen höll oss kvar i matchen." United höll undan och deras position i grupp B, med ett dubbelmöte med CSKA Moskva härnäst på tur, ser plötsligt mycket hälsosammare ut.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards