Direktlänk till inlägg 29 april 2016

VARFÖR MANCHESTER UNITED MÅSTE LÅTA LOUIS VAN GAAL GÅ ÄVEN OM HAN LEVERERAR FA CUPEN

Av Mikael Holmkvist - 29 april 2016 21:51

* Manchester United är favoriter i FA Cupen inför semifinalen på Wembley

 

* Louis van Gaal har fortfarande chansen att leda sitt lag till en silverpokal

 

* Men även om de Röda vinner finalen borde de låta Van Gaal gå

   

Louis van Gaal var på bra humör då han ledde träningen men han borde inte få fullfölja sitt kontrakt.

 

 

 

AV: Ian Ladyman, Daily Mail, lördag 23 april, 2016:

 


FA Cupen erbjuder Louis van Gaal en möjlighet men det borde inte rädda honom.

 


På Wembley på lördag möter Van Gaals Manchester United ett svagt Everton lag som lider av den sortens form- och självförtroendekris som de själva är bekanta med. United borde vinna. De är rättmätiga favoriter i den här säsongens turnering.

 


Inte överraskande håller Van Gaal tag om detta som en man på väg att drunkna famlar efter drivved. Han säger att hans lag väg till finalen är en indikation på helhetsutveckling. Huruvida han faktiskt tror på det eller inte vet vi inte men om han gör det har han fel.

 

 

Lagkaptenen Wayne Rooney tar instruktioner från Manchester United bossen innan deras match på Wembley.

 


Under de tre senaste åren har Aston Villa, Hull City och Wigan Athletic nått FA-Cupfinalen. Wigan hade en särskilt minnesvärd dag då de vann mot Manchester City 2013. Hursomhelst så kommer samtliga dessa klubbar - med det möjliga undantaget Hull - att spela sin fotboll utanför Premier League nästa säsong.

 


FA Cupen kab berika en säsong men den kan inte dölja svagheter och grundläggande otillräckligheter. United, under Van Gaal, har båda vilket är anledningen till att han bör släppas från sitt kontrakt och avtackas när säsongen slutar.

 


United har stundtals spelat bra i turneringen den här säsongen. Borta mot Derby County och Shrewsbury var de professionella och duktiga. Borta mot West Ham, i omspelet i kvartsfinalen som alla trodde att de skulle förlora, var de skarpa, snabba och beslutsamma.

 


Men det har inte varit normen den här säsongen. Totalt sett är Van Gaals United lag inget av detta. Istället är de långsamma, förutsägbara och sega.

 


Uniteds supportrar - särskilt de som har följt laget under och innan de framgångsrika Sir Alex Ferguson åren - låter sig inte luras av Van Gaal. De imponeras inte av hans lags fotboll eller hans försök att förklara bort saker och ting.

 


På det hela taget är de en lojal skara och Uniteds supporterbas är så djup att det alltid kommer finnas köer för att ersätta de som bestämt sig för att sluta gå.

 


Men de tomma stolarna som sågs på Old Trafford under onsdags kvällens seger mot Crystal Palace var en indikation på att tålamodet börjat tryta. Bevis i form av hörda berättelser pekar också på att ett antal av ägarna till de exekutiva boxarna funderar på andra sätt att spendera sina pengar nästa säsong.

 


Den kanske värsta saken en manager eller ett lag kan göra mot en fotbollssupporter är att tråka ut honom. Det har Van Gaals United gjort. De har sjunkit så djupt in i sina skal att väldigt lite värt att notera händer på matchdagarna på Old Trafford nuförtiden.

 

 

Van Gaals United har inte bara misslyckats med att vinna betydelsefulla pokaler, även deras spelstil har varit tråkig.

   

Även om United går fram och lyfter FA Cupen bör inte holländaren vara chef på Old Trafford nästa säsong.

 

 

UNITEDS VÄG TILL WEMBLEY:

Tredje rundan

Man United v Sheffield United 1-0

 

 

Fjärde rundan

Derby v Man United 1-3

 

 

Femte rundan

Shrewsbury v Man United 0-3

 

 

Kvartsfinal

Man United v West Ham 1-1

 

 

Omspel kvartsfinalen

West Ham v Man United 1-2

 

 

Semifinal

Everton v Man United (Wembley)

 


Några United följare har blivit så bedövade av det att de har börjat skratta åt sig själva. Detta brukade vara botemedlet för de på andra sidan stan hos Manchester City. United var alltid för upptagna med att vinna för att tycka någonting var roligt.

 


Men nu håller City på att återföda sig själva igen under Pep Guardiola nästa säsong medan Van Gaal hänger kvar och hoppas på en benådning från Uniteds styrelse, som är fullt upptagna med att seriöst flörta med Jose Mourinho, som en gång i tiden var hans undersåte i Barcelona.

 


Inför dagens match har Van Gaal pratat om att en FA Cup triumf skulle representera en plattform för framtiden. Det skulle vara ett mer övertygande argument om det fanns tecken på gemensamt tänkande när det kommer till taktik och transferpolicy i en klubb som fullständigt har tappat sitt sätt sedan Ferguson och f.d vd:n David Gill klev av.

 


Om Van Gaal skulle bli kvar p.g.a en cupframgång eller en sen ansträngning upp till topp fyra i Premier League kommer United riskera att bli totalförlamat.

 


En annan av den holländska veteranens vanor är att prata om sättet på vilket han lyft fram unga spelare i klubben. Han är tillräckligt smart för att veta att detta låter bra när det gäller Uniteds förflutna.

 


Men det är falskt att prata om framtagningen av spelare som Marcus Rashford och Timothy Fosu-Mensah som någon slags noggrant genomtänkt plan. Det har det inte varit. Det har hänt p.g.a dålig transferplanering och många skador som lämnat med Van Gaal utan något annat val.

 


Klubben kan vara nöjd med att ha upptäckt, fostrat och utvecklat en spelare som Rashford. Men Van Gaal borde, å andra sidan, bara känna sig väldigt lättad över att han fanns i klubben när Anthony Martial skadade sig på uppvärmningen inför en Europa League match i februari.

 


Förra sommaren trodde Van Gaal att hans lags mål skulle komma från Wayne Rooney och Martial med viss hjälp av Memphis Depay, som sedan dess varit en besvikelse. Rashford fanns inte med i beräkningarna och fanns inte med i förra sommarens turnétrupp i USA.

 

 

Upplyftningen av Marcus Rashford har mer varit ofrivillig än en del av en noggrant genomtänkt plan.

 


Förra säsongen var det Tyler Blackett och Paddy McNair som Van Gaal hängde sin hatt på. Blackett är nu utlånad till Celtic medan McNair spelar med Uniteds reserver.

 


Om allt detta låter lite bittert under en dag då United ska spela på Wembley så får det vara så. Det är bara en objektiv bedömning av en en gång i tiden stor manager som bara fortsätter att visa att han inte vet vad hans klubb behöver.

 


Det är mer än två år sedan United sparkade Van Gaals företrädare David Moyes. Den dagen stod Ryan Giggs framför förstalagstruppen och bad de att återvända till den anfallsinriktade, ambitiösa och aggressiva spelstilen från Uniteds hjärta.

 


"Spela som Manchester United," sa Giggs.

 


Två säsonger senare väntar Giggs fortfarande på att det ska hända. Vilken skillnad skulle egentligen en FA Cup vinst utgöra i allt detta?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards