Direktlänk till inlägg 17 november 2016

GUIDE: HÄR ÄR STANS BÄSTA SHOPPING

Av Mikael Holmkvist - 17 november 2016 20:15

   

Kvarteren som ligger runt Biblioteksgatan har på senare år fått än lyxigare butiker. Foto: Bibliotekstan


AV: www.alltomstockholm.se, tisdag 11 oktober, 2016:

 

 

Sugen på att sätta guldkant på höstgarderoben?

 

 

Allt fler lyxbutiker har valt att etablera i Stockholm. Här är guiden till stans affärer där ett par skor kan gå loss på femsiffrigt och en väska kostar en månadslön.

 

 

– Det har visat sig gång på gång att det finns underlag för den här typen av butiker i Stockholm, säger Emanuel Westin, på fastighetsbolaget Hufvudstaden.



Paris, New York och London – för de som var sugna på riktigt lyxig shopping krävdes en hel del resande.



Men inte nu längre. Stockholms utbud har vuxit stadigt och numera behöver de som är på jakt efter ett par Prada-skor eller en Chanel 2.55 bege sig till utlandet.



– Tidigare saknade Stockholm många av de internationella varumärken som man kan hitta i London, Paris och New York och skulle de etablera sig i Norden valde de Köpenhamn. I dag kan vi med glädje se att många av dem valt att etablera sig i Bibliotekstan och att det går bra för dem, säger Emanuel Westin, affärsutvecklingschef butik Stockholm på Hufvudstaden.


 

Lyx lockar lyx

De flesta lyxbutikerna har valt att etablera sig i den lilla fyrkanten som begränsas av Birger Jarlsgatan, Smålandsgatan, Jakobsgatan och Norrlandsgatan. Kvarter som numera kallas för ”Bibliotekstan”.



– Vi upplever ett stort intresse från butiker att etablera sig i Bibliotekstan, vilket känns väldigt roligt – och är ett kvitto på att vi erbjuder de förutsättningar som krävs för att en handelsplats skall lyckas. Självklart är det också många som vill vara granne med lyxvarumärkena – de skapar en naturlig efterfrågan och bidrar med en viss känsla i området, säger Louise Severin.


 

Lyxshopping växer

I närområdet runt Biblioteksgatan ligger nu, håll i er: Chanel, Louis Vuitton, Church’s, Burberry, Stella McCartney, Ralph Lauren, Michael Kors, Hugo Boss, Prada, Gucci, Bottega Veneta, Mrs H, Rodebjer, Maruschka de Margó, Skindeep och Nathalie Schuterman. Därtill är Céline på ingång.



Men finns det verkligen tillräckligt med lyxkunder i Stockholm?

– Stockholm har under de senaste åren blivit en allt större turistdestination och det är många turister som åker hit och shoppar. Dessutom har stockholmarna fortfarande en stark ekonomi och shoppingmönstret har förflyttats så att allt fler väljer att shoppa hemma i Stockholm istället för på resor. Redan inom en snar framtid hoppas vi kunna berätta om flera nya koncept för den svenska marknaden. Vilka kan vi dock inte avslöja än...

 

 

 

 

Är du på jakt efter riktig lyx – här hittar du butikerna

Gucci

Birger Jarlsgatan 1

I början av Birger Jarlsgatan ligger det italienska modehusets konceptbutik. Liten men naggande god.


 

Chanel

Birger Jarlsgatan 7

Chanel sägs vara en av de mest kopierade märkena i världen. Nu behöver Stockholmare inte oroa sig för butiksplagiat och second hand –det franska modehuset har nu en flaggskeppsbutik i stan.


 

Louis Vuitton

Birger Jarlsgatan 5

Mode-giganten Luis Vuitton har i över 150 år försett världen med väskor.

 

 

Bottega Veneta

Birger Jarlsgatan 8

Är du på jakt efter högkvalitativt skinn och läder är Bottega Veneta väl värt ett besök. Det numera Gucci-ägda märket är känt för sina handvävda bälten, skor och handskar.


 

ABCD

Jakobsbergstagan 3

ABCD öppnade vid millennieskiftet och har enligt egen utsago hjälpt till i att locka lyxmärken till Stockholm. Här finns en blandning av många flotta märken, från Lanvin, till Monclear, Loewe och Dolce&Gabbana.


 

Hugo Boss

Biblioteksgatan 1

Tycker du att NK ligger för långt borta så har Hugo Boss en egen flaggskeppsbutik i Bibliotekstan. Dock är utbudet lite annorlunda, så är du på jakt efter Boss Orange – blir det till att traska upp till butiken i det stora varuhuset.


 

Burberry

Biblioteksgatan 6

Det klassiska rutmönstret Nova avslöjar och trenchcoaten är tydliga signum för Burberry. Lika enkelt stilfullt som klassiskt. Valet av de som vill ha en lite ”kunglig” touche – detta då märket är hovleverantör till brittiska drottningen Elizabeth och Prins Charles.


 

Rodebjer

Smålandsgatan 12

Den nya flaggskeppsbutiken öppnade i våras och visar upp allt från det svenska märket. Därtill så säljer butiken vissa unika produkter som det inte går att få tag i någon annanstans.


 

Stella McCartney

Mäster Samuelsgatan 3

Modernt och brett utbud. Hos Stella McCartney hittar man allt från tenniskjolar till barnkläder och chica väskor.

 

 

Prada

Birger Jarlsgatan 9-11

Det är nu tre år sedan det italienska slog sig ner norr om Östersjön. Flaggskeppsbutiken går med sina 650 kvadratmeter inte att missa och den som vill hitta ett par lyxiga klövar kan bara välja och vraka. 


 

Nathalie Schuterman

Birger Jarlsgatan 5

Är du på jakt efter en mer märkesblandad shopping. Nathalie Shuterman erbjuder en välbalanserad mix av plagg från flertalet modehus.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards