Direktlänk till inlägg 17 november 2016

SAGT & GJORT: WEST HAMS VARUMÄRKE; RASISM OCH ETT TRÄD FÖTT KRÖKT

Av Mikael Holmkvist - 17 november 2016 21:17

Också den här veckan: Coventrys fan upplevelse; Luciano Spalletti; och varför du inte bråkar med Velez

   

Varumärkesvärden. Fotograf: Eddie Keogh/Reuters

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 30 oktober, 2016:

 

 

Stor vecka för

West Hams ändrade varumärke - levererat i somras som en del av "den mest framgångsrika arenaflytten i historien". Karren Brady berättade för en industritillställning den 5 oktober hur uppgraderingen av imagevärdet "verkligen har haft en dynamisk inverkan på sakerna vi kan göra".

 

 

• Hennes mått på framgångarna: "Vi rankas på 15:e plats när det gäller varumärkesvärde. Vi låg på 115:e plats när jag kom hit." Ett annant mått: E20 Stadium-representanter bekräftar att de är "aktivt ute på marknaden efter en partner för namnrättigheter" efter att Manhindra Group drog sig ur.

 

 

Plus: det filmas också

West Hams film om flytten, som Brady också tog upp vid samma industritillställning. "Vi gör en film som heter Iron Men. Den handlar om övergången av värden och historien om West Hams supportrar från the Boleyn til the London Stadium."

 

 

Mest optimistisk

Uefa:s interna utredningsteam - utreder lånet på €4m (41,8m kr) som Uefa gav Sloveniens fotbollsförbund 2015 för att investera i ett spelbolag. De har kommit fram till följande: "Lånet var helt överensstämmande med Uefa:s standardprocedurer." President Aleksander Ceferin - chef för Sloveniens fotbollsförbund då - säger att anklagelserna gällande lånet var "myggbett" utförda för att skada honom. "Lånet var så rent det kan vara."

 

 

Också från förra veckan gällande fotbollsfamiljen

1) Spaniens fotbollsförbund går emot påståendena om att de spenderade offentliga medel som var menade att gå till jordbävningen på Haiti 2010 på kostnader för förbundet istället. Representanter från regeringen menar att €176,000 (1,841m kr) av de €219,500 (2,296m kr) de fick i anslag för en fotbollsskola "avleddes"; idrottsministern Miguel Cardenal: "Vi har bett dem att betala tillbaka pengarna. Federationen vill inte göra det."

 

 

2) F.d chefen för Perus fotbollsförbund Manuel Burga riskerar utlämning till USA den här veckan gällande anklagelser om utpressning, vilket han förnekar. Bland hans bästa ögonblick: 2011 - höll sitt tal efter omvalssegern medan en kollegas telefon spelade ledmotivet från Gudfadern i bakgrunden; och 2010 - skällde ut sex Peru-spelare som hade hyrt prostituerade på ett casino efter en förlust: "Det är så mycket hyckleri från dessa spelare. Talesättet är sant: ett träd fött krökt kommer aldrig växa ut rakt."

 

 

Och 3) Bolivias fotbollsförbunds sekreterare Walter Torrico avgick efter att ha satts i husarrest för att han "låtsats vara en jurist". Representanter säger att Torrico framställde sig som en advokat "utan några kvalifikationer"; Torrico - även anklagad för att ha "tvättat olagliga vinster" - förnekar alla oegentligheter.

 

 

• Torrico presenterade sin vision för en städning förra året efter att ha sett förbundets president Carlos Chavez häktats åtalad för organiserad brottslighet, vilket han förnekar. "Vårt spel ligger i aska, så det är dags att sätta en ny kurs och stå upp för det gemensammas bästa."

 

 

Andra nyheter: bäst timing

Coventry City - avleder fortfarande fansens protester mot ägarna Sisu, och stöttar the League's "Enjoy the Match"-kampanj med budskapet: "Här i Coventry City vill vi att våra fans ska ha den bästa upplevelsen som är möjlig på matchdagen, och lämna arenan med ett leende, oavsett resultatet."

 

 

Sparkar ut rasismen

Spanien: Castilla-La Manchas förbund tittar på huruvida en spelare som kallade en svart CD Bargas-motståndare en "skitapa" var rasistisk: "Frasen är, i bokstavlig mening, orelaterad till rasism eller främlingshat... Därför kan det inte klassas som planerat för att nedvärdera eller förringa en särskild etnisk grupp." Bargas - som säger att förolämpningen kom med "ackompanjerande apgester" - planerar att överklaga.

 

 

Bästa UKIP-ögonblick

Argentina: Velez Sarsfield-presidenten Raúl Gamez förnekar att han slog till förbundets vice president Jorge Medin i ett gräl gällande tv-pengar medan han skrek: "Jag ska krossa ditt huvud, du jävlas inte med Velez": "Ja jag stormade in på hans kontor, jag var känslosam - men det var bara en debatt. Låt oss gå vidare."

 

 

Manager-nytt: förra veckans flyttfåglar

• 9 oktober: Grimsbys Paul Hurst skakar av sig länkar med Shrewsbury. "Jag vet ingenting om dessa länkar. Jag är manager för Grimsby Town, försöker göra det bästa jag kan här. Jag kan försäkra er, jag tänker inte på någonting annat än Grimsby Town." 24 oktober: Går till Shrewsbury.

 

 

• 11 oktober: MK Dons-managern Karl Robinson reflekterar över diskussionerna med ägaren Peter Winkleman, 12 dagar innan han fick sparken: "Vi hade ett möte igår gällande vad vi ska göra i januari och hur spännande det kan bli att gå framåt. Ordföranden var fantastisk... han vet att resultaten kommer vända."

 

 

• 29 september: Wolves directorn Jeff Shi om tränaren Walter Zenga: "Walter är väldigt passionerad. Walter visar passionen för fansen och de älskar honom. De skrev även en sång till honom! På det här området gjorde han någonting utanför mina förväntningar." 25 oktober: Ger honom sparken.  

 

 

• Och en som inte flyttar - 12 oktober: Egyptens Zamalek SC-tränare Moamen Soliman innan Caf Champions League-finalen: "Om vi förlorar den kommer jag att avgå. Och jag kommer göra det via telefonen för att inte besvära någon." 23 oktober: Förlorar den med 3-1. "Nu krigar vi om titeln."

 

 

Mest avslappnad

Roma-tränaren Luciano Spalletti, skallade sitt presskonferensbord fyra gånger efter att ha fått en fråga om atmosfären. "Vem skickade dig? Berätta för mig vem som skickade dig. Varför är du här? Vad menar du? Du vill fråga samma gamla saker? Mamma mia. Otroliga scener."

 

 

Snabbare fingrar

@halesowentownfc:s livebevakning mitt i veckan: "54 minuter 0-0 Delaney skjuter frun efter att Anderson gett honom bollen #HALvTAM."

 

 

Plus: mest baktalad

Argentina: Atlético Patronato-försvararen Jonathan Ferrari, upprörd över påståendena om han arrangerade en "omåttlig orgie" för lagkamraterna på sin balkong som polisen fick avbryta klockan 6 på morgonen. "Det är lögner. Folk tittar på mitt förflutna och tror att jag fortfarande är densamma. Visst, polisen skrek på oss - men de kom inte in."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards