Direktlänk till inlägg 17 november 2016

SAGT & GJORT: "JAG ÄR HELT FÖR TRUMP, OCH JAG ÖNSKAR HONOM ALL LYCKA TILL"

Av Mikael Holmkvist - 17 november 2016 21:24

Också den här veckan: Sepps Midas-beröring: the Checkatrade Trophy; och hur man hanterar hatare

   

Trump: fotbollsvänner. Fotograf: Paul Sancya/AP

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 13 november, 2016:

 

 

Veckans meddelande

Februari: Manchester United inleder en drive för att "engagera multietniska unga kvinnor i sport" och förlänger klubbens kärnmeddelande om "respekt och inkludering" till fansen. November: Vice ordföranden Ed Glazer presenteras som en stöttare av Trumps kampanj, med en donation på £44,000 (533,340 kr).

 

 

• Högt upp på Trumps agenda den här månaden: fördröja grupptalan gällande en bedrägeristämning mot hans borttagna Trump University-projekt. Målsägarna säger att löften som Trump gav i en infomercial filmad 2005 i hans Trump Tower-granne Chuck Blazers lägenhet var falska; Trump - som gav den vanhedrade Fifa-exekutiva direktören ett hyresavdrag på $5,000 (48,718 kr) - förnekar alla oegentligheter.

 

 

Ett urval ur fotbollens reaktioner på förra veckans valseger:

 

 

a) Fifa:s Jack Warner, som fortfarande bestrider en utlämning till USA p.g.a anklagelser om utpressning, minns tillbaka i the Trinidad Guardian: "Omedelbart på morgonen då han vann skickade jag honom ett grattis-e-mejl till hans fantastiska seger ... Från 1990 till 2010 låg min lägenhet på 52:a våningen i Trump Tower, mitt emot hans, och vi var vana att hälsa på varandra. Jag åkte även ofta till hans casino i Atlantic City, så jag är helt för honom, och jag önskar honom all lycka till."

 

 

b) Steua Bukarest-ägaren Gigi Becali - villkorligt ute från sin korruptionsdom - kallade Trump "himlasänd" och beskrev deras likheter. "För nio år sedan ville han bygga kontor på delar av min mark [i Bukarest]. Affären var bra och lönsam för båda parter, men jag ville kalla det Becali-Trump-byggnaden, och han det omvända. Vi kunde inte gå vidare därifrån."

 

 

• Becalis slutsats från förra veckans resultat: politik är inte för kvinnor - "Hur skulle en kvinna kunna vara världens mäktigaste man?" - men ett glastak har krossats: "Kanske snart, om några år, får vi se Rumäniens Trump. Kanske får ni se Becali Trump. Kanske, bara kanske, är Trump modellen som bevisar att du inte behöver vara utbildad för att bli en stor ledare."

 

 

På annat håll: Midas-uppdatering

April 2013: Sepp Blatter lägger den första byggstenen på hans nya £114m (1,38 miljarder kr) Fifa-museum: "Ni ser en väldigt lycklig president stå framför er idag. Det här är en fantastisk dag, för mig personligen, och för Fifa." November 2016: Representanter för museet räknar med en förlust på £24,5m (296,9m kr) under det första året.

 

 

• Också från förra veckan från Sepps era:

a) F.d chefen för Venezuelas fotbollsförbund Rafael Esquivel erkänner sig skyldig till sju fall av bedrägeri och för att ha förverkat $16m (155,9m kr) av förbundets intäkter.

 

 

b) F.d chefen för Concacaf Alfredo Hawit riskerar livstids avstängning för utpressning, 17 månader efter det att han tog över efter utskämda utpressaren Jeffrey Webb med ett löfte om att städa upp: "Vi kommer leverera våra åtaganden till våra fans".

 

 

c) F.d chefen för Zambias fotbollsförbund Kalusha Bwalya har fått förbundets godkännande att ställa upp i valet till Fifa-rådet nästa år, trots att han utreds för ett påstått mutbrott på $50,000 (487,180 kr). Han förnekar alla oegentligheter.

 

 

Under tiden: skarpaste reflexerna

Nya generalsekreteraren för Fifa Fatma Samoura fick vid en presskonferens i Doha frågan om Qatars problem med statliga slavar: "Jag slösar inte bort min tid med att besvara dessa... vart du än åker finns det problem med mänskliga rättigheter. Qatar och Ryssland är inga undantag."

 

 

Plus: gör Fifa storslaget igen

Fifa 2.0-chefen Gianni Infantino är upprörd över bevakningen av hans vanor med privatflyg. "Jag har också flugit Easyjet. Jag kommer flyga det som är lämpligast." Hans bredare budskap: "Vi måste visa ett Fifa som är mer normalt, mer ödmjukt. Vi är normala människor. Vi är fotbollsmänniskor."

 

 

Andra nyheter: bäst optimism

Juli, Football League vd:n Shaun Harvey, tonar ner kritiken gällande det nya Checkatrade Trophy-formatet. "Nästa steg är att dra igång gruppspelet och lottningen har tagit fram några spännande framtidsutsikter. Jag ser fram emot att få se hur tävlingen utvecklas och vilken reaktion den får från publiken." November, efter att Middlesbroughs match mot Shrewsbury attraherat en publik på 308 personer: "Låt oss se hur saker och ting utvecklas. All cupfotboll antar ett annat sken när det blir en utslagningstävling."

 

 

Manager-nytt: flyttar vidare

• 1 oktober, QPR-ägaren Tony Fernandes postar en selfie med Jimmy Floyd Hasselbaink. "Kunde inte vara gladare för den här mannen. En hygglig man som jobbar strumporna av sig för QPR. Lojalitet är ett konstigt ord inom fotbollen men vi är en familj och vi är QPR och vi står sida vid sida med vår familj." 5 november: Ger honom sparken.

 

 

• Italien, 28 oktober, Inters styrelse bekräftar "100% stöd för Frank de Boer"; chief sports officer Piero Ausilio säger till pressen: "Många personer erbjuder sig själva för hans jobb, men det kommer inte att hända. Bänken tillhör Frank." 1 november, Inter: "Vi önskar Frank all lycka till i framtiden."

 

 

• Brasilien, 31 oktober: Fluminese-presidenten Peter Siemsen håller rensa-luften diskussioner med tränaren Levir Culpi. "Mitt mål var att lyssna, att höra Levirs passion och övertygelse - och jag gillade det jag hörde. Det står klart: snart kommer felen att sluta, vinsterna kommer komma och vi kommer vända blad." 7 november: Ger honom sparken.

 

 

Veckans gladaste kille

Brasilien: Guarani-försvararen Ferreira, upprörd över den "hårda" bevakningen av honom då han golvade en domare efter att ha blivit utvisad. "Jag läste saker som sa att jag blev helt galen. Det var inte att bli helt galen. Jag blev utvisad felaktigt så jag gjorde bara vad jag gjorde. Jag är en bra kille, en glad kille. Jag gör alltid mitt bästa."

 

 

 

Bästa synsättet

Rumänien: F.d Gloria Buzau-tränaren Viorel Ion - fick en lång avstängning p.g.a matchfixning i maj tillsammans med assistenten Romeo Bunică och 14 spelare - om deras nya liv: "Fotbollen är ett skämt, en cirkus, så nu är vi engagerade i jordbruk. Jag kör traktorn, Bunică kör plogen, spelarna assisterar. Vi omfamnar hårt arbete."

 

 

Mest engagerad

Lyon-ägaren Jean-Michel Aulas, 67, hanterar "beklagliga" Lyon-fans på Twitter - han frågade en av dem: "Med dina nio följare, vem tror du att du är?" 2014 sade han till en annan ihärdig kritiker att "gå och lägga sig"; pojken, åtta år gammal, slog tillbaka: "Du är inte min pappa, du bestämmer inte min tid för att gå och lägga mig."

 

 

Plus: veckans bakslag

Ghanas fotbollsförbund - avbröt en plan att använda reagge-stjärnan Shatta Wale för att stärka upp de krympande publiksiffrorna efter det att han ville ha £16,000 (193,940 kr) per halvtidsshow. Förbundschefen Kwesi Nyantkyis tidigare bästa plan: 2015 års ansträngning för att ha "sexiga tjejer" i "snygga jeans". "Vi gör det, och männen kommer hoppa till stadion, enkom för att se tjejerna." Representanten Takyi Arhin: "Jag håller med. Fört vart du än ser blommor, finns det bin."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards