Direktlänk till inlägg 26 november 2016

DAVE KIDD: WAYNE ROONEY HAR BARA SIG SJÄLV ATT SKYLLA DÅ HANS STATUS I MANCHESTER UNITED OCH ENGLAND FORTSÄTTER ATT FALLA

Av Mikael Holmkvist - 26 november 2016 14:49

Tre Lejonen-kaptenen är på väg att bli av med kaptensbindeln av Gareth Southgate - och han kan snart komma att få se att hans plats i laget är i fara

   

Wayne Rooneys form har gått kraftigt utför för både klubben och landslaget.

 

 

 

 

AV: Dave Kidd, chefssportskribent, the Sun, tisdag 22 november, 2016:

 

 

DET här är ingen dödsruna över Wayne Rooneys fotbollskarriär.

 

 

Oavsett vad Englands lagkapten påstår så komponerar Jose Mourinho och Gareth Southgate den särskilda artikeln p.g.a hans kraftigt nedåtgående form.

 

 

Så vad ska man tycka om Manchester United-mannens utbrott i lördags - släppt efter att ha fått sitta på bänken i 62 minuter i en match från kategori A mot Arsenal, trots att Zlatan Ibrahimovic var avstängd?

 

 

För i onsdags släppte Rooney - utan någon press från FA - ett uttalande där han sade förlåt för hans ökända dryckessession på Englands hotell.

 

 

Han sade att han "fullt ut insåg" den "opassande" naturen i bilderna från hans berusade räd in på en bröllopsfest och han avslöjade att han "reservationslöst bett om ursäkt" till tillfällige managern Southgate.

 

 

Rooney förlängde även den ursäkten till "barn", som, vilket Whitney Houstons fans vet, är vår framtid. Lär dem väl och låt de leda vägen.

 

 

Men efter det att The Suns avslöjanden om att Southgate funderar på att ersätta honom med någon annan som Englands lagkapten, blev hans ursäkter mindre "reservationslösa".

 

 

Plötsligt snackade Rooney om medias "respektlöshet" och påstod att hans Englandskarriär "inte är slut än".

 

 

Well, det har kanske undgått Rooneys uppmärksamhet men det är inte helt hans beslut huruvida hans landslagskarriär är över eller inte.

 

 

Wayne Rooneys alkoholfyllda utekväll gjorde ett potentiellt svårt och kontroversiellt beslut betydligt mindre svårt och kontroversiellt.

 

 

Gareth Southgate tycker inte att Wayne Rooney är förtjänt av en startplats i Englands startelva.

 

 

 

Trots United-kaptenens tillkännagivande i augusti om att han kommer sluta med landslagsfotbollen efter VM 2018 - vilket vissa kanske ansåg var självbelåtet och "respektlöst" - så kommer det vara upp till Southgate hur det blir med den saken.

 

 

Han anser att Rooney inte förtjänar en plats i startelvan när alla är friska och, med tanke på hans karriärs tvära utförsbacke, lär det inte komma att ändras.

 

 

Så Englands nuvarande manager har redan ansett att det är troligt att han - så fort han får jobbet och därmed auktoriteten - kommer leta efter en ny kapten då det är dags för landskamper igen i mars nästa år.

 

 

I privathet sägs det att Southgate anser att förra veckans upptåg på The Grove - där Rooney drack till klockan 5:00 under samma dag som han skulle träna - gjorde ett potentiellt svårt och kontroversiellt beslut betydligt mindre svårt och kontroversiellt.

 

 

Wayne Rooney petades av Jose Mourinho i lördags p.g.a hans bristande snabbhet.

 

 

Om Rooney inte spelar regelbundet och briljant för Manchester United är det inte troligt att han kommer bli uttagen för England i mars.

 

 

Om Rooney inte spelar regelbundet och briljant för Manchester United är det inte troligt att han kommer bli uttagen för England i mars.

 

 

Faktum är att det inte är omöjligt att Rooney kan ha gått till the Chinese Super League då.

 

 

Så Southgate kommer troligen inte att stressa in i någon annonsering gällande Rooney då han bekräftas som manager antingen den här veckan eller nästa. Han har en väldigt stor respekt för Rooneys prestationer - det gäller förresten alla inom media också. Istället kommer han att vänta på att Rooney och Mourinho gör det till en självklarhet under tiden fram till mars. Mourinhos insisterande på att han hade "snabbare" och "bättre" offensiva valmöjligheter mot Arsenal gav endast eko åt vad många Einsteins har sagt om England i två års tid.

 

 

Engelska landslagsmän jagas inte ut av media vid 31 års ålder - oavsett vad du kanske har läst från folk som tjänar bra pengar i tidningarna men verkar ogilla nyheter.

 

 

Antingen slutar engelska landslagsmän, som Rooney planerade att göra 2018, eller så spelar de bort sig själva från diskussionen om en plats i laget - på och/eller vid sidan av planen.

 

 

Rooney kommer inte bli av med kaptensbindeln p.g.a en alkoholindränkt barfylla.

 

 

Andra misskötte sig också och nu har FA bestämt att deras en gång i tiden så mäktiga uppförandekod bara är en samling svamliga "riktlinjer" och de kommer inte heller att kastas i den eviga helveteselden.

 

 

Men Rooney kommer inte att vara Englands lagkapten i mars, hans respektlöshet mot Southgate hjälpte bara den inkommande bossen att skriva den dödsrunan.

 

 

Och gravskriften kommer vara enkel: Rooney är helt enkelt inte tillräckligt bra längre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards