Direktlänk till inlägg 2 december 2017

MANCHESTER UNITED PÅ JAKT EFTER NYA YTTERBACKAR DÅ JOSE MOURINHO FÖRBEREDER SIG PÅ EN DEFENSIV ÖVERSYN

Av Mikael Holmkvist - 2 december 2017 14:47

 

Luke Shaw, Daley Blind och Matteo Darmian har samtliga tappat förtroendet från deras manager. CREDIT: GETTY IMAGES

 

 

 

 

AV: James Ducker, The Daily Telegraph, måndag 27 november, 2017:



Jose Mourinho vill köpa en ny vänsterback och högerback under de två kommande transferfönstren då Manchester United-managern förbereder en översyn av ytterbackspositionerna.



Mourinho är missnöjd med sina valmöjligheter bland ytterbackarna och vill verkligen adressera Uniteds tillkortakommanden där nästa år.



Vänsterbacksplatsen har varit en särskild huvudvärk för Mourinho sedan han tog över på Old Trafford i maj förra året, trots att han har flera spelare som kan spela på den positionen.



Mourinhos betänkligheter gällande Luke Shaw, Daley Blind och Matteo Darmian har lett till att portugisen gjort Ashley Young, en 32-årig ytter till vardags, som förstaval på vänsterbacken. Marcos Rojo, som just har kommit tillbaka från en sju månader lång frånvaro p.g.a en allvarlig knäskada, kan också operera på den positionen men portugisen föredrar att använda argentinaren som mittback.



Mourinho har varit väldigt kritisk mot Shaw, som varit en perifer spelare under den f.d Chelsea-managern, och ifrågasatte den engelske försvararens inställning, fokus, ambition och fotbollshjärna.



Darmian, först och främst en högerback, och Blind har också haft svårt att vinna Mourinhos tilltro och det sägs att United-managern - vars lag möter Watford på Vicarage Road imorgon kväll - är villig att lyssna på erbjudanden för alla tre spelarna, även om det är troligt att han måste göra sig av med dem vid olika tillfällen.



Blind och Darmian var särskilt dåliga i 1-0 förlusten i Champions League borta mot Basel förra veckan och båda spelarna, samt Shaw - en oanvänd avbytare i Schweiz - petades ur Uniteds 18-mannatrupp inför matchen mot Brighton & Hove Albion i lördags.



Mourinho gillar Young men den engelska landslagsmannen fyller 33 i juli nästa år och är ingen långsiktig lösning som vänsterback. Youngs kontrakt går ut nästa sommar men det finns en möjlighet att förlänga hans kontrakt med ytterligare 12 månader som United kommer utnyttja och som, åtminstone, kommer höja spelarens transfervärde. Samma sak gäller Blind, medan det sägs att möjligheten med Shaw redan lösts ut.



Mourinho har haft större framgång på högerbacken med Antonio Valencia, en av hans mest betrodda löjtnanter och som han har gjort till kapten i Michael Carricks frånvaro. Men det finns en oro för att Valencias stora arbetsinsatser och ett ihållande knäproblem börjar ta ut sin rätt på ecuadorianen som, precis som Young, fyller 33 nästa sommar och nu krävs det kvalitativ konkurrens på den positionen.



Darmian anses inte vara en lösning och även om Mourinho gillar ungtuppen Axel Tuanzebe så har han bara spelat 90 minuter i Ligacupen för United den här säsongen. Timothy Fosu-Mensah är för närvarande utlånad till Crystal Palace, där han har gjort sju framträdanden i ligan, men 19-åringen anses vara väldigt rå och det återstår att se om han får förnyat förtroende när han återvänder till Old Trafford.



Tottenhams Danny Rose, Barcelonas Jordi Alba och Ricardo Rodriguez, AC Milan-försvararen samt Celtics Kieran Tierney återfinns bland de vänsterbackar som United har sammanlänkats med, tillsammans med Romas högerback Alessandro Florenzi.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards