Direktlänk till inlägg 28 december 2017

SLAGET OM OLD TRAFFORD FRÅN INSIDAN: MANCHESTER UNITED OCH MANCHESTER CITY SPELARE OCH TRÄNARE INVOLVERADE I ETT 30-MANNABRÅK SOM PÅMINDE OM EN RUGBYKLUNGA UNDER DEN EXPLOSIVA DERBYDAGEN

Av Mikael Holmkvist - 28 december 2017 19:21

* Temperamenten var uppskruvade efter matchen då Manchester City firade deras seger vilt i tunneln

 

 

* Bråket antändes efter att Manchester United-managern Jose Mourinho träffades av en flaska och fick vatten sprejat på sig

 

 

* Mourinho sade till City-målvakten Ederson att visa lite respekt innan någon kastade en flaska mot honom

 

 

* Smällar utdelades och Romelu Lukaku anklagades för att kasta tillbaka en flaska mot City-spelarna som hämnd

 

 

* City-tränaren Mikel Arteta ådrog sig ett skärsår i huvudet medan det sägs att Fernandinho fick en smäll

 

 

* Mourinho och hans tränarstab fick även mjölk på sig när någon kastade en förpackning med en pint (56,8 cl) i hans riktning

   

Manchester United-managern Jose Mourinho träffades av en vattenflaska i Old Trafford-tunneln och blev vansinnig.

 

 

 

 

AV: Simon Jones för Daily Mail, tisdag 12 december, 2017:

 

 

Förvånande nya detaljer från söndagens Slaget om Old Trafford har kommit fram, detta då Manchester United-managern Jose Mourinho reagerade med vansinne efter att ha träffats av en vattenflaska.

 

 

Försvararen Marcos Rojo ledde Uniteds spelare i försvar av Mourinho efter Man Citys 2-1 vinst, vilket ledde till ett bråk med uppemot 30 spelare involverade, vilket Sportsmail exklusivt kan avslöja.

 

 

The Football Association har bett båda klubbarna att lämna in sina observationer senast klockan 18:00 (19:00 svensk tid) på tisdagen.

 

 

De dramatiska scenerna då ett vansinnigt omklädningsrumsbråk exploderade på Old Trafford efter Manchester-derbyt kan nu avslöjas av Sportsmail.

 

 

Spelare utväxlade förolämpningar och slag då City firade en 2-1 vinst mot United i söndags som innebär att de nu leder ligan med 11 poäng.

 

 

En barbröstad Rojo ledde Uniteds spelare i försvar av managern Mourinho efter att han träffades i huvudet av en vattenflaska kastad från Citys omklädningsrum, vilket tände på ett bråk mellan 20 eller 30 spelare och tränare från båda lagen.

 

   

 

 

 

"Jose blev fullständigt vansinnig när flaskan träffade honom," sade en källa igår kväll. "Det kom rök ur hans öron, och sedan gav sig alla in i det."

 

 

Michael Carrick försökte agera fredsmäklare då problemen eldades på och man kunde höra honom skrika 'Visa lite f***ing respekt' till City-spelarna.

 

 

United-anfallaren Romelu Lukaku anklagades även för att ha kastat en vattenflaska som hämnd.

 

 

City-tränaren Mikel Arteta ådrog sig ett skärsår i pannan och sågs med fyra små stygn över såret då han åt middag med några vänner på en restaurang i Manchester i söndags kväll.

 

 

Konsekvenserna av det extraordinära bråket, exklusivt avslöjat av Sportsmail, fortsatte med att FA formellt bad båda klubbarna att lämna in sina observationer. De har t.o.m klockan 18:00 (19:00 svensk tid) på onsdag på sig att svara.

 

 

Greater Manchester-polisen lär inte ta fallet längre efter att poliser som bevittnade incidenten sade att de var nöjda och inga ytterligare åtgärder behövde vidtas.

 

 

Privat anklagade United-spelare City för att "sakna klass" när de återvände till träning. "City firade som om de hade vunnit ligan," sade källan. "De var det bättre laget och förtjänade att vinna men du kan inte börja uppträda så."

 

 

Problemen började när United störde sig på Citys överflödiga firande och de två spelargrupperna började utväxla förolämpningar på portugisiska och spanska ute i korridoren som separerar de två omklädningsrummen. Mourinho stormade mot Citys område för att protestera och blev snabbt involverad i en hetsk ordväxling med Ederson i dörren.

 

 

Manchester United och City-spelarna hamnade i ett 30-mannagräl efter slutsignalen och Mourinho träffades av en vattenflaska.

 

 

City-spelarna firade vilt i tunneln efter matchen, vilket startade et tjafs.

 

 

United-bossen Mourinho konfronterade City-målvakten Ederson och sade till honom att visa lite respekt efter att de hade utbytt förolämpningar.

 

 

Men City-firandet fortsatte och den portugisiska bossen Mourinho träffades av en flaska och sprejades ner med vatten.

 

 

Mourinho sa till den brasilianska målvakten att visa mer respekt och United anklagade honom även för att fejka skada för att få tiden att gå efter att Lukakus sena avslut träffat honom i ansiktet, varpå han fick kontroll igen och följde upp med en sanslös räddning på Juan Matas retur. United-managern träffades sedan i huvudet av en tom flaska och fick vatten på sig. Hans spelare trodde initialt att det var Ederson som var förövaren, men den kastades faktiskt från omklädningsrummet bakom honom.

 

 

Rojo, som var tvungen att i kliva av i pausen efter att ha fått en rejäl smäll i huvudet i en kollision med David Silva, var först ner i korridoren för att stötta sin manager, tätt följd av Antonio Valencia, Marcus Rashford, Axel Tuanzebe, Ander Herrera och Luke Shaw.

 

 

City-spelarna sprang ut från deras omklädningsrum och vad som beskrevs som en "rugbyklunga" bildades i korridoren.

 

 

"Spelarna knuffade varandra fram och tillbaka och alla försökte hitta ett utrymme för att kunna knuffa någon annan," sade källan.

 

 

Marcos Rojo ryckte ut till försvar för sin manager, som var arg, och det eldade på ett massbråk mellan spelarna.

 

 

 

En ska ha landat på Fernandinho, medan City-kaptenen Vincent Kompany och matchvinnaren Nicolas Otamendi också var rejält involverade. Andra, som Sergio Aguero och Bernardo Silva, höll sig på säkert avstånd.

 

 

City-försvararen Fabian Delph kunde ses titta sig över axeln när bråket utbröt medan han och Kevin De Bruyne - som var försenad p.g.a ett dopningstest - gav en live-intervju i tv för Sky Sports efter matchen.

 

 

Personer ur tränarstabarna från båda klubbarna blev involverade och medlemmar av Mourinhos personal fick mjölk över sig när ett paket med en pint (56,8 cl) mjölk, framställt till te och kaffe, kastades åt managerns håll.

 

 

Bråket varade inte mer än två minuter innan säkerhetspersonalen klev emellan och lugnet återställdes.

 

 

Då situationen upplöstes kunde man se Mourinho gå mot domarrummet några meter bort för att diskutera några av Michael Olivers domslut.

 

 

United-bossen, som anklagade City-spelarna för att filma innan matchen och kallade de "turliga" efteråt, var missnöjd med att hans lag inte fick en straff för Otamendis sena satsning mot Herrera.

 

 

Dörren till domarrummet var stängd under hela bråket och en polis stod vakt utanför. Oliver och hans linjemän bevittnade inte incidenten och den inkluderades inte i hans matchrapport till FA.

 

 

En källa sa att bråket var som en rugbyklunga där City-tränaren Mikel Arteta fick ett skärsår i pannan.

 

   

Arteta täckte för stygnen i pannan då han passerade fotograferna på sin väg till Citys träning i måndags förmiddag.

 

 

Det finns inga övervakningskameror i tunneln på Old Trafford, precis som när Uniteds och Arsenals spelare drabbade samman i den ökända Battle of the Buffet i oktober 2004 när Sir Alex Ferguson träffades av en pizzabit, något som Cesc Fabregas nu erkänt sig skyldig till.

 

 

Men baserat på det breda rapporterandet av Sportsmails story bestämde sig FA för att be båda klubbarna om deras versioner av händelserna. De har även bett United om deras observationer efter att en röd bengal landade nära City-inhopparen Bernardo Silva då han skulle slå en hörna på övertid.

 

 

Arteta täckte över sitt skärsår med en hand för att hindra fotograferna från att få några bilder på det när han anlände till Citys fotbollsakademi för träningen i måndags.

 

 

Samtidigt beklagade seniora United-spelare att deras lagkamrater hade blivit indragna i en sådan opassande situation.

 

 

De anser att det hade varit bättre att inte involvera sig och istället samla ihop smärtan och frustrationen över att se City fira en sådan viktig vinst och använda det som motivation när lagen möts igen på the Etihad i april.

 

 

Några funderade t.o.m på om Mourinho hade dragit igång bråket för att svetsa samman sin trupp.

 

 

United-managern och City-bossen Pep Guardiola kommer prata offentligt på tisdag för första gången sedan incidenten avslöjades då de håller presskonferenser inför deras respektive matcher. United tar emot Bournemouth medan City reser till Swansea.

 

 

City-spelarna fortsatte med sitt vilda firande i omklädningsrummet efter bråket i tunneln.

 

 

Tunneln på Old Trafford när det stora bråket mellan United och City utbröt i söndagskväll.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards