Direktlänk till inlägg 28 december 2017

MANCHESTER CITY HAR HELT KLART ETT BÄTTRE LAG ÄN MANCHESTER UNITED

Av Mikael Holmkvist - 28 december 2017 19:41

United gör bra ifrån sig, men inte lika bra som City som njuter av deras ögonblick i solen

   

CREDIT: PA PHOTOS

 

 

 

 

AV: Andy Mitten, GQ, onsdag 13 december, 2017:

 

 

Det finns många väldigt arga Manchester United-fans. Sviten med 40 obesegrade matcher på Old Trafford avslutades mot Manchester City - det senaste laget att besegra United i M16 - är anledningen till detta.

 

 

Manchester City leder ligan med 11 poäng och kommer nästan säkert att vinna den - en liga som är så gott som över innan jul.

 

 

Det gör ont. Det ä City som helt klart har ett bättre lag. United-fans var realistiska gällande det innan matchen, men det är hoppet som dödar. United har varit skapliga den här säsongen; förbättringarna påtagliga under Jose Mourinho. Joses jättar gör fler mål och släpper in färre. När City ritade upp sin matchplan inför söndagens möte, ansåg de att Uniteds försvar var det största problemet och att Antonio Valencia är Uniteds bästa spelare. De var inte så oroade av Uniteds anfall och tro inte att Marcus Rashford har gått fram som förväntat, men så gjorde han också sin debut i A-laget förra året.

 

 

Rashford är en ung toppspelare och Mancunian röd - faktiskt den enda Mancunian-spelaren på planen i Manchester-derbyt. Han satte skickligt sitt mål i söndags, men om du ska vara bäst måste du vara mer kontinuerlig. United har för många spelare som saknar den kontinuiteten. En åtta-av-tio-prestation följd av en sex-av-tio-prestation är inte tillräckligt. Eller kanske är det så att City kan skryta med bättre spelare över hela planen.

 

 

United är på väg framåt. Endast en vecka innan derbybesvikelsen besegrade de ett Arsenal-lag som hade ett hundraprocentigt facit på hemmaplan.

 

 

United vann två pokaler 2017; Manchester City vann ingen.

 

 

CREDIT: PA PHOTOS

 

 

Det finns brister och United-fansen håller inte alltid med om vad deras manager säger eller gör, men vem skulle de hellre ha där nu? Pep Guardiola är förmodligen den enda tränaren som skulle kunna uppnå målet att skada City.

 

 

F.d bossen Louis van Gaal var inte lite fräck när han kallade Mourinhos fotboll "tråkig". Det är inte alltid så uppiggande som Uniteds fans skulle hoppas, men det är signifikativt bättre än mycket av fotbollen som serverades av Van Gaals lag. Spelarna är också gladare.

 

 

Dessa spelare inledde säsongen med att tro att United hade en genuin chans att vinna Premier League. Det var att begära mycket med tanke på att United bara slutade sexa förra säsongen, 24 poäng bakom mästarna Chelsea, men deras totalpoäng hittills är respektabel. Att City vinner varenda match gör det mindre respektabelt.

 

 

Det finns bekymmer. Den första kritiken mot Mourinho den här säsongen kom efter det att han spelade så defensivt på Anfield mot ett Liverpool-lag med långt ifrån det bästa försvaret i ligan. Uniteds spelare tyckte inte om det; Uniteds spelare tar inte ut laget eller dikterar taktiken. Romelu Lukaku hade en fantastisk start i den röda tröjan efter hans stora £75 miljonerstransfer (908,6m kr) från Everton, men han har svårt att näta mot de bästa. Det är inte tillräckligt bra.

 

 

Henrich Mchitarjan har varit anonym i för många matcher och har tagits bort från skottlinjen innan kritiken mot honom skulle växa sig alltför stor. Juan Mata och Ander Herrera jobbar hårt, men inte heller det är tillräckligt bra. Mata har bara gjort ett enda mål den här säsongen.

 

 

Paul Pogba innebär en stor skillnad när han spelar, men hade han inneburit en tillräckligt stor skillnad mellan United och ett City-lag som utklassade dem för andra gången på lika många säsonger på Old Trafford? Förmodligen inte.

 

 

United är det näst bästa laget i England, vilket de inte var när Mourinho tog över. United-managern vet att det saknas ett par spelare innan han är där han vill vara, men han har stöttats väl på transfermarknaden. City anser att de har en bättre rekryteringspolicy, tack vare relationen mellan Guardiola och Txixi Begiristain, en f.d Barcelona-spelare som kan fotboll.

 

 

City gör allt de gör med en finansiell dyna som ingen annan engelsk klubb har. De har inte samma ekonomiska press som de andra. De har tagit personal från United för att de erbjuder mer pengar - och inte bara på fotbollssidan. De vet att City är svårare att sälja in än United, men de betalar mer för att kompensera för det - och det fungerar. City drar till sig signifikativa antal med nya följare runtom i världen. På ett sätt håller de på att bli exakt det som de kritiserade United för, men samtidigt som det fanns ett globalt intresse för söndagens derby hade svarta börshajarna svårt att få originalsumman för biljetter en timme innan avspark.

 

 

United gör bättre ifrån sig, bara inte lika bra som City som njuter av sitt ögonblick i solen. Det kommer inte vara för evigt, precis som för alla andra dominanta lag, men att deklarera dem storslagna för att de har vunnit 14 raka matcher och spelat riktigt bra är en otjänst mot de faktiskt storslagna lagen som har vunnit dubbeln och trippeln. Kanske kommer City att göra det; det är på tiden att de gör något i Europa förutom att bua ut Champions League-låten och ha svårt att fylla sin arena.

 

 

Guardiola har City på en bra plats. Så de firade högljutt. Hade inte du gjort samma sak om du hade vunnit på Old Trafford och dragit ifrån med 11 poäng i tabellen framför din största rival efter endast 16 matcher och dessutom avslutat Manchester Uniteds hundraprocentiga facit i samma process? Uniteds fans gnuggade in sin dominans i åratal, med läktarsånger om att City var små, flaggor som firade 35 pokalfria år och ett sådant dominant facit i Manchester-derbyt att Ryan Giggs inte var med i det förlorande laget i något av dessa möten under hans första 16 år i klubben.

 

 

Det skär åt båda hållen och de flesta United-fansen är tillräckligt förnuftiga för att inse det, men det gör det inte lättare under dessa dagar efter derbyförlusten.

 

 

Sir Alex Ferguson gjorde alltid en poäng av att United var så framgångsrika att de bara behövde vänta tre eller fyra dagar för att slå tillbaka efter ett bakslag. United har en chans att göra det mot Bournemouth på onsdag; en till chans borta mot West Brom på söndag. Det är två matcher varje vecka nu fram till våren. United är även kvar i Champions League än, med en fantastisk lottning i en fantastisk stad mot Sevilla. Saker och ting skulle kunna vara mycket, mycket värre. Men, om United inte hade förlorat mot City, hade saker och ting kunnat vara mycket, mycket bättre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards