Direktlänk till inlägg 28 december 2017

VIRGIL VAN DIJKS LIVERPOOL-FLYTT KOMMER BEKRÄFTAS IKVÄLL EFTER ATT SOUTHAMPTON GÅTT MED PÅ EN AFFÄR FÖR £75 MILJONER (886,4M KR)

Av Mikael Holmkvist - 28 december 2017 19:53

De Röda och Saints drog inte jämnt gällande tidigare försök att köpa försvararen men verkar nu har styrt upp sin relation

   

Senare ikväll beräknas Virgil van Dijk bli klar för Liverpool. (Bild: Southampton FC)

 

 

 

 

AV: John Cross, chefsskribent fotbollen, Daily Mirror, onsdag 27 december, 2017:

 

 

Virgil van Dijk kommer slutföra en rekordslående £75m (886,4m kr) flytt till Liverpool den 1 januari.

 

 

Southampton har gått med på en affär för van Dijk där han går till Anfield och den holländske försvararen har slutfört de medicinska testerna idag.

 

 

Och klubbarna är på väg att annonsera det offentligt då affären kommer gå igenom så fort fönstret öppnar.

 

 

Van Dijk, 26, har gått med på ett kontrakt värt £180,000 (2,12m kr) i veckan efter att ha önskat en flytt till Liverpool hellre än Manchester City.

 

 

Southampton har inga problem med att göra affärer med Liverpool trots att de anmälde dem till the Premier League för påstådd "tapping up" av van Dijk förra sommaren.

 

 

Southampton ville helt enkelt sälja till den högsta budgivaren och de vet att den 26-åriga holländska försvararen vill flytta till Anfield hellre än till någon annan klubb.

 

 

Liverpool-bossen Jurgen Klopp ser van Dijk som sin klippa och vill plocka in honom för att täta till sitt försvar och det har övertygat the Saints-försvararen om att gå till Merseyside istället för till the Etihad.

 

 

Det har varit en långlivad transfersaga som startade förra sommaren när Klopp jagade van Dijk och övertygade honom om att flytta till Liverpool istället för City, Chelsea eller Arsenal, som alla försökte köpa honom.

 

 

Men affären blev inte av efter det att Liverpool tvingades backa och be om ursäkt efter anklagelser om att de flög van Dijk till Liverpool med ett privatplan och att Klopp hade bombarderat honom med Whats App-meddelanden.

 

 

Van Dijk har haft svårt den här säsongen att hitta sin form efter att ha fått Liverpool i tankarna och petades ur de två senaste matchtrupperna av Southampton som bara ville lösa problemet så fort som möjligt och få bästa möjliga pris.

 

 

City har gjort en förfrågan men har även Real Sociedads Inigo Martinez på deras önskelista och han har en utköpsklausul på £32m (378,2m kr).

 

 

Chelsea har varit intresserade men som jag förstår det har Liverpool vunnit racet och kommer plocka in honom så fort fönstret öppnas.

 

 

Southampton kommer få en rekordavgift för en försvarare, £75m (886,4m kr), och den långlivade sagan ser nu ut att få en lösning till sist.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards