Alla inlägg den 4 maj 2017

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 16:14

Nu har vi plötsligt tre mittbackar som beskrivs som redo för spel

Det började med det här igår förmiddags:

   

 

 

 

Humle, Dumle, Bailly och Pogba var samtliga med när United tränade på Carrington inför avresan till nordvästra Spanien. Och igår kväll höll Mourinho presskonferens och sade följande: "Jones, Smalling och Pogba är alla tillgängliga att möta Celta Vigo. Eric Bailly är redo att spela. Han är den sortens personlighet, han krigar mot alla problem såvida det inte är omöjligt."

 

 

Huruvida det var en subtil hälsning till Luke Shaw ska jag låta vara osagt, men här bekräftar portugisen det många misstänkte gällande "Pizzapojken": "Luke Shaw är skadad - han är borta hela säsongen."

 

 

Vidare slog Mourinho även fast att Europa League nu har blivit det "viktigaste" den här säsongen och om han tycker att han behöver vila spelare mot Arsenal på söndag "kommer vi att göra det."

 

 

Förhoppningsvis kan Bailly starta och sedan inte slå upp skadan eller åka på någon annan skit. Detta för att vi inte ska behöva slänga in både Humle och Dumle från start, särskilt då de varit borta så länge från spel dessutom. Men alldeles oavsett så föredrar jag att ha de tillbaka framför att behöva skåda Blind och Darmian som vårt mittförsvar!

 

 

Här kan ni även läsa några rader om kvällens motståndare av the Guardians man i La Liga, Sid Lowe:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/05/04/11441308-manchester-united-maste-se-upp-med-barcelonas-bogeymen-celta-vigo/

 

 

Kul att se att Rooney gör allt för att rädda sin Manchester United-karriär

Den rubriken är såklart ironisk. Efter det att Rooney nätade uppe i Burnley skrev han på Twitter att det var en skön vinst och att det var dags att börja ladda för derbyt mot City den efterföljande torsdagen. Så vad gjorde tokfan då? Jo han och några polare drog ut och drack öl till klockan 3:00 på natten.

 

 

Det är mycket möjligt att han fått tillstånd att gå ut och svalka sig lite, men de spillror av en professionell fotbollsspelare som han möjligtvis hade kvar måste ju vara helt förstörda. Han vet att det inte återstår mycket av säsongen, vi har många skador och han borde kunna se att det finns en chans till spel. Han måste ju dessutom känna att han inte klarar av det här längre. Med tanke på hans snack och hans lön så borde ju då lösningen på detta vara att hålla sig i så god form man överhuvudtaget bara kan. Inte supa, äta bra och sova rätt. För om några veckor är han ju med allra största säkerhet fri att äta, supa och röka hur mycket han vill.

 

 

Men inte Wayne Rooney inte. Man trodde kanske att han skulle klara av att låta bli pintsen några veckor och faktiskt försöka låtsas vara en professionell fotbollsspelare, men när Wayne vill ha en natt på puben, då tar sig Wayne en natt där. Jävla scouse-idiot!

 

 

Jag har sedan länge gett upp hoppet om att kunna förvänta mig något som påminner om professionalism från hans sida. Han vet att han är slut; vi vet att han är slut; varenda jävel (inte Bosse P) vet att han är slut. Han försöker inte ens dölja det nuförtiden.

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/05/04/11441304-wazza-ute-och-sop-wayne-rooney-mos-med-en-snygg-brunett-och-pimplade-i-sig-pints-med-stella-i-dryckessession-klockan-3-pa-natten-medan-frun-coleen-ar-bortrest/

 

 

Dessutom flyter det runt en story på ganska seriösa sidor om att Rooney även var närvarande när Steve Bruce's barnbarn döptes. Det blev en heldag med flaskan i munnen och slutade med att en taxichaffis, som kört Rooney hem, inte klarade av att väcka en komatös Wayne i baksätet och tvingades ringa polisen för att få ut honom och sedan kunna lämna hans uppfart.

 

 

0-0 mot City för en vecka sedan. Erik Niva: Marouane Fellaini är ju dum

Att vi spelar som vi gör mot vissa topplag beror på att vi inte har spelarna för att konkurrera med de bättre lagen, så Mourinho justerar sin taktik efter detta. Han vet att om han går tå mot tå mot lag som City och Chelsea kommer vi förmodligen att bli sönderhamrade, han vill bygga ett nytt United-lag men för tillfället är Champions League-kvalificeringen jätteviktig om vi vill att spelare som Griezmann ska komma hit. Folk tjatar om "det gamla United", men hur kan vi göra det när hälften av spelarna vi har (eller hade tillgängliga) ligger någonstans mellan genomsnittet och ren skit, det är lätt att spela offensiv fotboll när man har spelare i toppklass, men det har vi inte. Ja, City är skit, men de har ändå Agüero, De Bruyne och Sané, som om vi hade gett dem tid och utrymme igår hade slitit upp ett nytt arselhål åt oss, det är därför Mourinho väljer att hålla det tajt, precis som borta mot Chelsea då vi ställdes mot spelare som Hazard, Costa och Pedro etc.

 

 

Alla som tror att det här laget och den här truppen med spelare bara kan åka iväg och "köra på" mot något av topplagen i divisionen lever i en drömvärld. Mourinho har själv sagt att dagens lag inte är tillräckligt bra för att vinna ligan, han gör helt enkelt bara det som behövs göras kortsiktigt för att få resultat. Det har klargjorts att han vill plocka in många nya spelare, låt oss se hur vi spelar borta mot City, Chelsea och på Anfield då han har sina egna spelare och inte står där med ett mittfält bestående av en Carrick, som har passerat toppen, Herrera och Fellaini. Igår kväll var det största problemet servicen till anfallarna, mittfältarna hade mycket lite eller ingen kreativitet alls, och när man tittar på vilka som startade, är det då så konstigt? Vi hade det mest statiska mittfältet, med egentligen bara en växel, som vi möjligtvis kunde ställa upp med, men det var allt vi hade tillgängligt. I tillägg till det hade vi bara en "riktig" mittback, vilket också det influerade Mourinhos tänk. Ska även sägas att han, Eric Bailly, gjorde sitt jobb väldigt bra igår.

 

Jag säger inte att jag njuter av att se oss spela på det sättet, jag vill se oss anfalla varje lag vi möter, men du kan bara göra det om du har spelarna för att göra det. Oavsett hur skitdåliga City är/var så är de ändå, man för man, bättre än oss. Det är skillnaden mellan Mourinho och Guardiola, en anpassar sig till jobbet efter vad han har, den andra har en "filosofi" och vägrar ändra på någonting. Föreställ er om Guardiola hade lett United igår kväll, han skulle då ha instruerat spelare som Fellaini och Darmian att spela en och två touch-fotboll runt vårt eget straffområde   .

 

 

 

Vi behöver fortfarande ett halvt dussin nya spelare, minst, varje position behöver förstärkas, det är därför Mourinho bara gör vad som behövs göras för tillfället.


Och när det gäller den krulliga belgaren så måste jag återvända till en situation som verkligen visade hur jävla begränsad han är. Pratar inte om utvisningen, där han visade hur begränsad hjärnkapaciteten är. Nej, nu pratar jag om ögonblicket då Fellaini tog bollen på deras planhalva, Rashford tog löpningen bakom försvararen och en 20 meterspassning hade mer eller mindre frispelat honom. Men belgaren är så begränsad att ha valde att rulla fem meter i sidled ut på flanken istället.

 

 

Det finns bara en viss mängd saker man kan göra med den här truppen och Mourinho har excellerat när det gäller att få ut så mycket som han har fått. Gårdagens utgång var att föredra framför det enda riktiga alternativet, vilket var att bli sönderslitna av City.

 

 

Tillbaka nu till Fellaini, den krulliga muppen som aldrig borde ha köpts och han borde nu inte ha någon framtid i klubben heller. Och igår tillät han sig själv att bli förnedrad av Agüero, som en riktig jäkla dumbom.

 

 

Men i det här fallet är det Agüero jag verkligen stör mig på. Han går upp till en fysiskt större spelare och sticker fram trynet, försöker på ett dubbelt sätt visa sig hård, bara för att sedan kollapsa, hålla sig för ansiktet och vrida sig i smärtor efter minsta möjliga beröring. Det är den sortens vidriga Suárez-skit som man gång på gång får se i den moderna fotbollen och det gör mig illamående.

 

 

Var det en utvisning? Självklart, alla dagar i veckan. Du har precis blivit varnad, domaren står alldeles bredvid dig, motståndaren kör en fuling för att få ut dig och du går i fällan, man undrar hur många tårtbitar Smalling, Jones och Fellaini skulle lyckas skrapa ihop under ett parti Trivial Pursuit! Det röda kortet tar åtminstone bort honom från ligamatcherna mot Swansea, Arsenal och Tottenham.

 

 

När det gäller Agüero så är han åtminstone en kvalitetsspelare, när han spelar fotboll. Men hans landsman i andra änden av planen har jag riktigt svårt för. Jag pratar såklart om skithuset Nicolás Otamendi. Han försöker skapa en bild av sig själv som stenhård med tatueringar och urlöjlig frisyr. Men han är pinsam och ofta en säkerhetsrisk defensivt. Att han inte fick en varning igår är väldigt förvånande, och kanske hade vi då kunnat utnyttja det, för en sådan korkad mittback med ett gult kort på sig är ju rena drömmen för Rashford.

 

 

Här har ni bara två exempel på hur "hård" den här clownen kan vara:

 

 

 

Erik Niva: Marouane Fellaini är ju dum och Gabriel Jesús är ju överivrig, men ingenting av detta kommer ju som några nyheter. Det var vad det var och det är vad det är.

 

 

Silly-season i full fart redan

Det märks att slutet av säsongen är nära. När sedan väldigt många experter är överens om att Mourinho vill köpa stort i sommar också så går det knappt en dag utan att vi sammanlänkas med en eller fem spelare. Idag var inget undantag, då prydde både The Guardian och The Sun sina sportframsidor med transferartiklar om United:

   

 

 

 

 

Ni kan även läsa de två artiklarna här om ni vill:

Guardian om Mbappé:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/05/04/11441306-manchester-united-har-fatt-ett-72m-865-2m-kr-bud-pa-monacos-kylian-mbapp-avbojt/

 

 

Och the Sun om Griezmann:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/05/04/11441299-antoine-griezmann-overens-med-manchester-united-om-ett-kontrakt-vart-280-000-3-36m-kr-i-veckan-da-atletico-i-princip-forstort-chansen-i-champions-league/

 

 

 

Syrerikt inlägg från Humles fästmö

Humles (Chris Smalling) fästmö Sam Cooke är ju en glamourmodell till vardags och som de allra flesta "kändisarna" så är hon aktiv på sociala medier. Ni som läser min dynga vet att jag fascineras/äcklas av det här behovet att visa upp sin sorg och det selektiva i detta. Om något fruktansvärt händer i västvärlden (Sverige, Norge, Frankrike, England, USA, Belgien et.t.c) så uppstår det nästan en tävling i vem som kan visa sig var mest ledsen offentligt. Man "ber för" staden där det har hänt, även om personen i fråga inte tror på någon gud. Det tänds ljus och det aktuella landets flagga pryder profilbilden. Titta på mig, jag bryr mig, jag gör något! Allt detta är uttryck som är både vidriga och talande för världen vi lever i idag.

 

 

Det där handlar om behovet av att visa sina "följare" att jag bryr mig minsann. Sen har vi det selektiva sorgearbetet i detta. Bombar USA en by med fåraherdar sönder och samman är det inte en jävel som bryr sig, då är det viktigare att visa en tillrättalagd bild av kvällens fantastiska middag. Eller "klappa mig själv på axeln" för att jag har fått så mycket gjort idag och lyckats lägga livspusslet. Sprängs några hundra ryssar på ett flygplan leder det inte till ryska flaggor på profilbilderna, syrier som slaktas av IS framkallar ingen gemensam sorg på sociala medier, då är det trevligare med bild nummer 1,239 den månaden på sitt hembakta bröd (som bakades kl 5:00 i morse för jag vaknade med så mycket energi)!

 

 

Så därför kändes det som en syreinjektion när Sam Cooke postade det här:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2017/05/04/11441301-jag-star-inte-ut-med-all-den-har-beforlondon-sk/

 

 

Sen att hon tycker man ska be för alla o.s.v går väl att diskutera, men man får väl inte ha alltför stora krav, känns ju onekligen skönt att någon "kändis" kommit fram till den här slutsatsen överhuvudtaget. Sen menar jag inte att man ska vara någon iskall robot, men man behöver heller inte visa alla känslolägen för alla, för då känns det mer som att det handlar om dig och hur ledsen du är, än att faktiskt tänka på offren och kanske, t o m, försöka göra något åt världsläget. Men tills vidare säger jag: Bra jobbat Sam!

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 16:09

Joe Hart toppar Old Trafford-jättens transferlista om spanjoren skulle återvända till sin hemstad i sommar

   

Mourinho är en beundrare av Hart, till skillnad mot Guardiola (Foto: 2017 Getty Images)

 

 

 

 

AV: Duncan Castles, Daily Record, onsdag 3 maj, 2017:

 

 

Jose Mourinho har identifierat Joe Hart som sitt förstaval att ersätta David de Gea om Manchester United tappar sin startmålvakt till Real Madrid i sommar.

 

 

Hart, som ansågs överflödig av Pep Guardiola och lånades ut till Serie A-klubben Torino under hela den här säsongen, sägs vara öppen för en kontroversiell transfer genom staden från Manchester City.

 

 

Huruvida United kommer att lägga ett bud på den engelska landslagsmannen beror helt på Madrid. Mourinho står redan inför ett mer komplext transferfönster än han hade planerat för innan Zlatan Ibrahimovic slet av båda korsbanden. Old Trafford-managern vill inte tappa De Gea och har klargjort sin inställning för spanjoren.

Madrid har ännu ine kommit med något erbjudande till United på De Gea, men de har låtit deras intention om att till sist ta 26-åringen från engelsk Premier League-fotboll blivit allmänt känd. Strategin är standard för Madrid-presidenten Florentino Perez när han inleder 'Galactico'-transfers.

 

 

Enligt källor nära både managern och spelaren har Mourinho frågat De Gea direkt om han vill gå till Madrid. Målvakten svarade ärligt att någon gång i karriären skulle han vilja flytta till Santiago Bernabeu om möjligheten presenterade sig för honom.

 

 

De Geas läger insisterar på att spelaren varken kommer be om en transfer eller pusha United för att tillåtas gå i sommar. Målvaktens nuvarande kontrakt får ut 2019 med optionen att förlänga det ytterligare en säsong, och i stark kontrast mot hans relation med Mourinhos föregångare Louis van Gaal, så har han tyckt om att arbeta under den portugisiska tränaren.

 

 

De Gea har varit imponerande för United den här säsongen. (Foto: Action Images via Reuters)

 

 

Medan Mourinho skulle ha föredragit att De Gea skulle ha bundit upp sig själv villkorslöst till United, så finns det en förståelse för att det är naturligt för en individ från Madrid som redan vunnit hela setet med inhemska titlar i England och etablerat sig själv som klubbens bästa spelare att vara attraherad av att gå till hemstadens största klubb. Om Madrid lägger ett bud på De Gea i sommar är de enda omständigheterna under vilka han kommer säljas att United får en rekordtransferavgift för en målvakt.

 

 

Ironiskt nog kunde Madrid ha säkrat den spanska landslagsmannen för ett år sedan om klubben hade dragit nytta av en engångsoption inkluderad i det förbättrade kontraktet spelaren skrev på med United i september 2015. Den klausulen tillät De Gea att gå till Madrid förra sommaren för en transferavgift på €60 miljoner (610,7m kr), men den var tvungen att aktiveras innan den 15 juni. Då Zinedine Zidane föredrog att behålla Keylor Navas som sin nummer 1 gick optionen som De Gea bad om, efter att en deadline-day-flytt 2015 till Madrid kollapsade i den sista minuten, förlorad.

 

 

Mourinhos intresse för Hart representerar en försäkringspolicy om Madrid både kan övertyga De Gea om att den här sommaren är rätt tid för honom att återvända till La Liga-fotbollen och komma överens med Uniteds exekutiva vice ordförande Ed Woodward om en avgift. Trots att Hart redan har spelat 70 landskamper för England vid den för målvakter unga åldern 30 år, har han befunnit sig på transfermarknaden under en hel säsong som ett resultat av Guardiolas beslut att köpa Claudio Bravo från Barcelona.

 

 

Bravos initiering i engelsk fotboll har varit så föga övertygande att City på nytt försöker rekrytera ett förstaval mellan stolparna, men Hart är fortfarande överflödig för Guardiola. Medan Mourinho är medveten om att City kommer försöka undvika att tillåta att en sådan prominent spelare går till United, ser deras möjligheter att sälja till någon annan ut att vara begränsade.

 

 

Joe Hart i Torino. (Photo: Getty)

 

 

Jurgen Klopp gick ut och slog sönder diskussionen om att Hart skulle ta över från Simon Mignolet och Loris Karius i Liverpool förra månaden, då han sade: "Det är inte för oss i det här ögonblicket och förhoppningsvis inte i framtiden; inte p.g.a Joe utan p.g.a att vi redan har två starka målvakter."

 

 

Arsenal och Tottenham tjänas väl av Petr Cech och Hugo Lloris, vilket lämnar Chelsea som den enda andra topp sex-klubben som skulle kunna vara ute på marknaden för en ny nummer 1. På nytt är Thibaut Courtois framtid sammanlänkad med Madrid - och den belgiska landslagsmannen är intresserad av att återvända till den spanska huvudstaden, men han är medveten om att han i bästa fall är andravalet bland måltavlorna bakom De Gea.

 

 

Samtidigt hoppas Mourinho kunna använda två av förra sommarens nyckelvärvningar i form av Eric Bailly och Paul Pogba i Uniteds första semifinalmöte i Europa League mot Celta Vigo på torsdag. Den centrala försvararen och mittfältaren tvingades lämna planen i Premier League matcherna mot Swansea City respektive Burnley med utmattningsrelaterade skadeproblem, men båda tränade med förstalaget idag som planerat.

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 16:06

Eduardo Berizzos tekniskt skickliga lag pressar högt, springer mycket och har den pånyttfödde Iago Aspas. De kommer inte frukta United i Europa League-semifinalen

   

Celta Vigos spelare firar med sina fans efter att ha slagit ur Genk och nått klubbens första europeiska semifinal, mot Manchester United. Fotograf: Anadolu Agency/Getty Images

 

 

 

 

AV: Sid Lowe, the Guardian, onsdag 3 maj, 2017:

 

 

I efterspelet till Celta Vigos uppskjutna match mot Real Madrid i februari, när en storm slet sig igenom taket på deras arena Balaídos och anklagelser slängdes omkring, protesterade deras tränare, Eduardo Berizzo: "Jag kan fortfarande inte få det att regna." Nej, sade några supportrar, men det finns mycket du kan göra.

 

 

Laget som hade besegrat Barcelona tre år i rad, gjort fyra mål på dem de två senaste gångerna de hade besökt Vigo, hade trots allt välförtjänt slagit ut Madrid ur Copa del Rey och nått semifinalen. Nu har de nått en Europa League-semifinal mot Manchester United.

 

 

"För att göra något, måste du föreställa dig det först," insisterar Berizzo och han säger att hans spelare har övertygat honom om att Celta kan "göra något viktigt" - men det var inte många som föreställde sig det här. Trots att de besegrades i cupen av Alavés och därmed förnekades chansen att möta Barcelona i finalen, precis som förra året när de hade slagit Atlético Madrid men föll mot Sevilla, är det här en imponerande prestation.

 

 

I juni 2009 räddade ett sent mål från en 21-årig inhoppare Celta undan nedflyttning till Spaniens regionaliserade tredje nivå; nästa torsdag åker de till Old Trafford. Iago Aspas, tidigare i Liverpool, har varit där förut, men det här laget har inte varit det.

 

 

Celta har aldrig vunnit något, men de har förlorat i tre finaler, och de har definitivt aldrig varit i en europeisk semifinal. Förra veckan tog de sig dit före alla andra, deras möte med Genk var den enda kvartsfinalen som inte gick till övertid. Det fanns fortfarande sex potentiella motståndare när de började lämna arenan. "Vilka vi än möter kommer vi att attackera dem," sade mittbacken Andreu Fontàs.

 

 

Det är så de spelar. Hösten 2014 besegrade Celta Barcelona med 1-0 på Camp Nou, då hade de lite tur stundtals, men året efter körde de över dem med 4-1 på Balaídos, och efter vann de med 4-3. Över hela planen kvävde de Luis Enriques lag, de siktade in sig på struphuvudet. "När Barcelona inte har bollen, är de inte Barcelona och varje stöld var en automatisk attack," sade Berizzo.

 

 

Den meningen summerar ganska brett Celtas stil även om, då säsongen har rullat på, den har anpassats, tränaren pratar om att spela med "intelligens" och lite pragmatism har smugit sig in. När det kommer till rolig fotboll har få lag i Spanien varit lika roliga att titta på och idén har inte ändrats på något signifikativt sätt, trots att de har förlorat nyckelspelare: Michael Krohn-Dehli gick till Sevilla, Augusto Fernández till Atlético och Nolito till Manchester City, medan Fabián Orellana lämnade i vintras under kontroversiella omständigheter, anklagad för att vara illojal av sin manager.

 

 

"Jag vill att vi kontrollerar matcher, är protagonister; jag gillar inte att vi blir dominerade," säger Berizzo. Berizzo är en f.d Celta-försvarare som spelade i en Copa del Rey-final och beskriver sitt band till klubben som intensivt, hans erfarenheter är fulla av "extrema ögonblick": de nådde en cupfinal och Champions League, åkte på en nedflyttning och gick upp igen. Han har influerats av Marcelo Bielsa, efter att ha spelat under den argentinska tränaren i Newell's och sedan gjorde han honom sällskap i tränarstaben för Chile. "En fantastisk lärlingstid," kallar han det.

 

 

"Jag vill ha bollen maximal del av möjlig tid och när jag inte har den vill jag ha tillbaka den," säger Berizzo. "Sedan vill jag ha dynamisk kraft, rörelse, gnista och jag vill att vi använder det väl. Jag vill att vi ska vara ett lag vars rörelse gör det svårt för motståndarna att läsa oss."

 

 

Celta är tekniskt skickliga, pressar högt med intensitet, springer motståndarna trötta och fortsätter sedan att springa

mot dem. I hjärtat av det finns Aspas - hyperaktiv, kreativ och avgörande, han har gjort 22 mål på 39 klubbmatcher och han kallades även in för Spanien och gjorde ett mål på Wembley i november. "Han har hittat sin plats i världen," säger Berizzo.

 

 

Deras stil kan ibland lämna dem blottade och deras tränare erkänner att det ställer enorma fysiska krav på spelarna. Celta har spelat fler matcher än någon annan i Spanien, vilket tvingat dem att överväga spelarnas speltid noga och lämna ligan åt ena sidan. Varje spelare i truppen har missat åtminstone sex ligamatcher, inklusive målvakten Sergio, och den inhemska fotbollen har i princip ignorerats på senare. Naturliga startspelare har inte ens rest med laget, vilket hjälper till att förklara en svit på fem förluster i de senaste sex matcherna och endast tre vinster (och sju förluster) på de senaste 12.

 

 

Europa har istället dominerat deras tankar. I tre rundor i följd har de varit tvungna att spela borta i den andra matchen, mot Sjachtar Donetsk, FK Krasnodar och Genk, och varje gång har de gått vidare.

 

 

Det har inte varit lätt och det kommer nu att bli ännu svårare. Nu kommer en fjärde raka runda med andra matchen på bortaplan: på Old Trafford, där de vet att United kommer vara favoriter. De har fallit på sista hindret tidigare men de har även klarat av större hinder än detta. För fem år sedan spelade de i den spanska andradivisionen; nu är de i en europeisk semifinal.

 

 

"Det har varit svåra tider, men nu är vi extremt stolta," sade Hugo Malla, klubbens kapten och en f.d ungdomslagsspelare född på andra sidan Ria de Vigo i Marín. Fontàs sade: "Vi har skapat historia. Nu måste vi fortsätta drömma."

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 16:03

• Franska klubben har informerat United om att de inte tänker sälja för mindre än £100m (1,2 miljarder kr)

 

• José Mourinho hintar om att han kan komma att vila spelare i bortamatchen mot Arsenal på söndag

   

Kylian Mbappé har gjort 14 ligamål för Monaco den här säsongen. Fotograf: Bruno/Sipa/Rex/Shutterstock

Mbappe nej

 

 

 

 

AV: Fabrizio Romano och Jamie Jackson, the Guardian, torsdag 4 maj, 2017:

 

 

Manchester United har fått ett bud på £72m (865,2m kr) på Kylian Mbappé avböjt, Monaco vill nämligen ha världsrekordavgiften £100m (1,2 miljarder kr) för den 18-åriga forwarden.

 

 

José Mourinho har gjort Mbappé till en av sina huvudsakliga måltavlor för sommaren men Ligue 1-klubben vill behålla tonårsanfallaren under åtminstone en säsong till.

 

 

United, som även är intresserade av Atlético Madrids Antoine Griezmann, har haft det svårt framför målet den här säsongen, men Zlatan Ibrahimovic är deras bästa målskytt med totalt 28 fullträffar i alla tävlingar. Svensken, som åkte på en långvarig knäskada förra månaden, har gjort 17 mål i ligan, medan Juan Mata är näst bäst med sex fullträffar.

 

 

Monaco har sagt till United att de inte kommer sälja Mbappé för mindre än £100m (1,2 miljarder kr) och det är föga troligt att han kommer lämna i sommar. Monaco hoppas att hans värde kommer öka och att de ska kunna sälja honom för runt £125m (1,5 miljarder kr) 2018. Spelarens föredragna destination skulle vara Real Madrid men de har ännu inte kommit med någon förfrågan gällande spelaren som har imponerat på Europa den här säsongen.

 

 

United och Mourinho jobbar även på andra affärer och har gjort en förfrågan hos Roma gällande Radje Nainggolan men mittfältaren, som avböjde Chelsea förra sommaren, är sugen på att stanna. Mourinhos lista över nyförvärv inkluderar även Real Madrid-mittfältaren Toni Kroos och Mbappés Monaco-lagkamrater Fabinho och Tiemoué Bakayoko, trots att Chelsea befinner sig i pole position för att köpa den sistnämnda.

 

 

United är i fara att gå miste om en topp fyra-placering i ligan men befinner sig i semifinal i Europa League, där de möter Celta Vigo borta i första mötet ikväll. Vinnaren av turneringen kvalificerar sig till nästa säsongs Champions League, och United är väl medvetna om att de kan få svårt att attrahera några av namnen på deras lista om de inte når Europas största klubbturnering.

 

 

Men Mourinho kan snart vara ett steg närmare och har uppmanat sina spelare att hjälpa till att skriva historia genom att vinna Europa League. Han underströk sin vilja att göra det genom att säga att han kan komma att vila spelare mot Arsenal i Premier League på söndag. Fokus på Estadio de Balaídos kommer vara att vinna turneringen som hittills har gäckat klubben. Om de klarar det kommer United bli endast den fjärde klubben att vinna alla de fyra europeiska pokalerna - Europa League, Europacupen, Cupvinnarcupen och Supercupen - och gör då Ajax, Juventus och Bayern München sällskap som de enda klubbarna att klara av det.

 

 

Mourinho sade: "Det är den enda turneringen Manchester United aldrig har vunnit och det skulle vara fantastiskt att sluta den cirkeln och säga att vi är en klubb som har vunnit varenda turnering i fotbollsvärlden. Jag tycker det skulle vara en bra prestation med tanke på] problemen [skador och spelschemat] och det skulle ta oss tillbaka till Champions League nästa säsong.

 

 

"Vi kommer att försöka och Europa League blir för oss mer viktigt nu. Självklart beror det på resultatet mot Celta, hur vi analyserar matchen. Men om vi måste vila spelare nästa helg [borta mot Arsenal] inför returmatchen så kommer vi att göra det."

 

 

Eric Bailly är fit att starta mot Celta Vigo efter ett muskelproblem och Chris Smalling och Phil Jones finns också med i diskussionen. Mourinho pratade om att Juan Mata kan komma att spela en del av matchen, möjligtvis från start, men mittfältaren kan ännu inte slutföra 90 minuter p.g.a ett ljumskproblem. Men efter att ha bett Jones och Smalling vid fler tillfällen än ett att återvända till spel tidigt verkade det som att Mourinho på nytt riktade en känga mot dem när han berömde Bailly.

 

 

"Bailly är redo att spela, han är den sortens personlighet som kommer kriga mot varje problem såvida det inte är omöjligt - han är redo att spela," sade managern innan han bekräftade att Luke Shaw blir borta resten av säsongen p.g.a en fotskada. "Luke Shaw är skadad och det är en viktig skada men vi väntar fortfarande på en till medicinsk åsikt. Men det spelar ingen roll, han blir borta resten av säsongen," tillade han.

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 15:43

Manchester United-anfallaren pimplade i sig pints med lager i en pub i Chester bara några dagar innan viktiga derbymatchen på the Etihad

   

Nere för räkning... nya bilder postade på sociala medier visar esset då han sover i en taxi efter en tripp till ett casino i augusti 2015.

 

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Dean Wilkins, Guy Patrick och Michael Hamilton, the Sun on Sunday, söndag 30 april, 2017 (här med uppdaterad text från the Suns hemsida):

 

 

WAYNE Rooney chockade ögonvittnen då han mös med en brunett klockan 3 på natten under en dryckessession.

 

 

De pratade ensamma i en halvtimme då den slitande Manchester United-anfallaren, 31, pimplade i sig lager på the Marlborough Arms, Chester, medan frun Coleen var utomlands.

 

 

Esset tankad... Wayne Rooney fotograferad då han dricker 2014.

 

 

Coleen borta... Wayne Rooneys fru Coleen avnjuter en semester utomlands medan esset leker på hemmaplan.

 

 

 

Samtidigt dök det upp bilder på Rooney utslagen i en taxi efter en tidigare dryckessession för två år sedan, då verkar det även som att han inte kom ihåg vilket hus som var hans.

 

 

Törstiga Rooney klippte åtminstone fem pints med stark lager några timmar efter att ha twittrat att han förberedde sig för det viktiga Manchester-derbyt.

 

 

Han nätade i en 2-0 vinst i Premier League borta mot Burnley och skrev: "Bra vinst idag och en solid insats från laget. Dags att börja förbereda sig för torsdagen."

 

 

Esset leker på hemmaplan... Rooney twittrar efter att ha nätat mot Burnley.

 

 

Roo are yoo?... Wayne Rooney firar efter att ha nätat för Manchester United.

 

 

 

Manchester United-anfallaren pimplade i sig Stella Artois till klockan 3 på natten.

 

 

I den senaste dryckeshistorien anlände trebarnspappan Rooney, 31, till puben med några kompisar i söndags kväll.

 

 

Ett ögonvittne sade: "Han sänkte ett antal pints med Stella - åtminstone fem. Det är en betydande mängd för en professionell fotbollsspelare."

 

 

Waynes natt... Chester-puben där Premier League-fotbollsspelaren drack alkohol till klockan 3:00.

 

 

 

Han var tillbaka i spel för United under söndagen och satte en straff som gav dem ledningen mot Swansea.

 

 

Men nyheten lär reta upp den strikta United-bossen Jose Mourinho sm redan har varnat Rooney gällande hans dryckesvanor.

 

 

Spelaren, som tjänar £300,000 (3,65m kr) i veckan, har haft svår att hitta formen och har precis återvänt till startelvan.

 

 

Han sades vara "på väldigt bra humör" på puben och han satt hela tiden medan hans kompisar gick till baren åt honom och såg till att fans höll avståndet.

 

 

Men de gav Rooney utrymme då han pratade i mer än en halvtimme med en brunett som var där.

 

 

Det finns inga påståenden om att något misstänksamt hände då de båda lämnade separat med sina respektive kompisar.

 

 

Ögonvittnet sade: "Puben har ett sent tillstånd och den är populär för arbetare inom besöksnäringen som går dit efter sina skift. Man förväntar sig inte att få se en toppfotbollsspelare där inne.

 

 

"Rooney kom in och tog en bänk långt bak bredvid rökningsområdet.

 

 

"Han var definitivt på väldigt bra humör efter vinsten.

 

 

"Han försökte hålla sig under radarn genom att be sina kompisar att gå till baren.

 

 

"Hans polare stoppade även alla som försökte komma nära honom eller be om en selfie.

 

 

"Men han hade en riktigt bra pratstund med en brunett tjej som jag hade sett satt och drack i baren bredvid tidigare på kvällen. Hon hade på sig en urringad svart topp.

 

 

"Hans skämt måste ha varit i toppform för hon verkade väldigt road.

 

 

"Men inget opassande hände då han och hans kompisar gick precis efter klockan 3:00, då några fler gick fram till honom för en selfie utanför.

 

 

Tankfull Röd Djävul... Wayne Rooney fotograferad med sin väska inför Manchester Uniteds match.

 

 

"Jag vet att hans United-karriär har haltat och att han precis återvänt till laget och nätat. Men han borde vara i säng och återhämta sig, inte ute på fyllan.

 

 

"Hans alkoholfyllda firande är vanligare bland killar som spelar i the Sunday League och inte i the Premier League."

 

 

Ett annat vittne sade att Rooney - som tidigare har fotograferats flera gånger då han rökt cigaretter - verkade tugga tobak från en burk.

 

 

De sade: "Han tog flera gånger ut bitar och stoppade det i munnen ett tag innan han spottade ut det."

 

 

Alkoholhaltig tid i poolen... Wayne Rooney fotograferad då han avnjuter en drink och en cigarett på semester med Coleen.

 

 

The Sun on Sunday namnger inte den 30-åriga kvinnan som han drack med. Tvåbarnsmamman sade att de bara snackade vänskapligt och tillade: "Jag vill egentligen inte prata om honom. Inget hände."

 

 

Mourinho, som satte Rooney på bänken i matchen mot Manchester City, har alltid haft en stark inställning mot att supa.

 

 

Mourinho hade en strikt uppförandekod när han var Chelsea-manager, en klausul sade: "Spelare har en absolut plikt att ha en livsstil som skyddar deras kapacitet att spela efter deras bästa förmåga.

 

 

"Detta kräver att de följer en hälsosam diet, dricker alkohol med måtta, undviker droger och ser till att de får tillräckligt med sömn."

 

 

Förälskat par... Wayne Rooney fotograferad med Coleen på en tillställning med Manchester United.

 

 

På plats... Coleen firar med sin unga son Kai på resan utomlands.

 

 

I tillägg till sin boss måste Rooney även svara på frågor från frun Coleen, som var i Spanien för att ta sjuåriga sonen Kai på Barcelonas match borta mot Real Madrid.

 

 

Den 31-åriga mamman twittrade: "Fantastisk kväll med Kai på Madrid v Barcelona ... turlig pojke."

 

 

Samtidigt delades bilder på sociala medier som visade Rooney då han somnat i baksätet på en taxi i augusti 2015 efter att ha plockats upp på ett casino i Manchester på småtimmarna.

 

 

Det var dagen efter Uniteds öppningsmatch den säsongen mot Spurs. Kritiker hade sågat hans insats, men klubbkaptenen borde åtminstone ha varit i toppform fysiskt och sett efter sin hälsa.

 

 

Istället var boxningssupportern Rooney, iklädd en t-shirt med en bild på den f.d tungviktsmästaren Mike Tyson på, nere för räkning.

 

 

Roo funderar... Wayne Rooney fotograferad på Old Trafford där han följde matchen från bänken.

 

 

Här går de... Wayne Rooney med några kompisar.

 

 

Bilder visar honom då han inte klarar av att säga sin adress till chauffören efter att ha druckit för mycket för att exakt minnas vart hans £6 miljoners (73,1m kr) herrgård ligger. Han kördes runt i området i 15 minuter.

 

 

Chauffören säger att han upprepade gånger försökte väcka honom.

 

 

Filmen filmades när han till sist hittade rätt på den dyra gatan i Prestbury, Cheshire, där Rooney bor.

 

 

När han till sist vaknade pekar han ut frontgrinden vid hans lyxhus och ber om att bli ledd upp på hans uppfart och

lämnad vid dörren.

 

 

Tillsammans igen... Wayne med sin ungdomskärlek Coleen.

 

 

Hans chaufför sade: "Jag blev faktiskt lite exalterad när Wayne Rooney hoppade in där bak i min taxi - men det

slutade med att han var katastrofen som alla förare vill undvika.

 

 

"Han var så full att han inte ens kunde ge mig rätt adress. Jag spenderade runt 15 minuter med att köra upp och ner på hans gata för att försöka hitta rätt hus.

 

 

"Jag plockade upp honom och han var helt borta. Han var inte bråkig eller aggressiv.

 

 

"För att vara ärlig var han inte kapabel att göra någonting."

 

 

Han anlände hem precis efter 2:30 på natten efter att ha åkt hela den 19 mile (= 30,5 km) långa vägen utan att ha på sig säkerhetsbältet.

 

 

Rooney, som även fotograferades då han hällde i sig ur en flaska i Las Vegas 2014, förväntas spela för United mot Swansea på Old Trafford senare idag.

 

 

 

Historien med fylla fortsätter att upprepa sig

   

Större än livet... Wayne Rooney fotograferad i Las Vegas 2008.

 

 

ROONEYS fyllebeteende har en historia av att landa honom i trubbel.

 

 

I november förra året hamnade han på en bröllopsfest då han var borta med Englands landslag, då drack han i hotellbaren till klockan 5:00.

 

 

Bilder visade honom då han låg utslagen på en soffa med två kvinnor efter att ha blivit asberusad på rödvin.

 

 

Ögonvittnen berättade också att han skrikit vidrigheter mot DJ:n.

 

 

Det sades även att en man hotade att slå till honom efter att han varit alltför vänlig mot hans fru.

 

 

Rooneys talesman sade följande efteråt: "Wayne är ledsen för att bilder som tagits med fans har publicerats. Han förstår fullt ut att bilderna är opassande för någon i hans position."

 

 

Bortburen... Wayne Rooney under en helkväll 2010.

 

I mars 2015 knockades han av Stokes Phil Bardsley då de boxades i köket efter en alkoholfylld kväll.

 

 

2012 fick han böter på £250,000 (3,04m kr) och petades efter att ha anlänt till träningen "väldigt sliten".

 

 

I augusti 2010 togs bilder på Rooney då han kissade på en vägg och sjöng fotbollssånger efter att ha festat hela natten med några kompisar.

 

 

I juni 2008 sågs anfallaren dricka vid ett poolparty i Las Vegas. Två veckor tidigare sågs han kedjeröka cigaretter under en 16 timmar lång fest på hans svensexa på Ibiza.

 

 

Törsten har besegrat honom

Wayne Rooneys senaste alkoholsession lär bara bekräfta vad hans Man United-manager Jose Mourinho och bossen för England Gareth Southgate redan visste.

 

 

Att mannen som är den bästa målskytten för både klubb och landslag inte ser efter sig själv tillräckligt bra för att förlänga sin elitkarriär så värst mycket längre.

 

 

Han har frusits ut ur Uniteds startelva under större delen av säsongen och Southgate lär inte ta ut honom för de Tre lejonen igen.

 

 

Rooney är ingen naturlig atlet och måste jobba hårt för att hålla sig i form. Det är tydligt att hans törst har besegrat honom alltför ofta. Det ser ut att vara dags att dra på halvpensionering i USA eller Kina då han inte längre kan operera kontinuerligt i den skarpa änden av Premier League.

- Av Dave Kidd, chefsskribent för sporten på the Sun.

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 15:38

Man Utd-esset Chris Smallings fästmö har postat ett kontroversiellt inlägg på Instagram där hon säger att "folk dödas varje dag"

   

Sam, Manchester United-spelaren Chris Smallings fästmö, postade igår med en bild på ett fredsmärke gjort av flaggor från hela världen

 

 

 

 

AV: Ellie Cambridge, the Sun, fredag 24 mars, 2017:

 

 

FOTBOLLSESSET Chris Smallings fästmö, som även är en glamourmodell, sparkade igång en kontrovers då hon postade följande: "Jag står inte ut med all den här beförlondon-sk****", efter terrorattacken mot Westminster.

 

 

Sam Cooke lade upp meddelandet igår tillsammans med en bild på ett fredsmärke gjort av flaggor från hela världen.

 

   

 

 

 

Hon skrev: "Jag står inte ut med all den här 'beförlondon' 'beförparis' 'beförbelgien'-sk****!!!!!!!

 

 

"De 30 civila som dödades av ett amerikanskt luftangrepp i Syrien igår då? Eller räknas inte de liven?

 

 

"Ja det är en tragedi och mitt hjärta går ut till familjerna som är involverade men människor dödas hela dagarna över hela världen, sluta välja vilka du bryr dig om beroende på vilka media säger åt dig att bry dig om.

 

 

"Ett liv är ett liv! BE FÖR HELA VÄRLDEN."

 

 

En del av hennes Instagram-följare höll med om inlägget och en postade följande: "Briljant uttryckt! Så länge vi inte bryr oss om hela världen kommer dessa illdåd att fortsätta och de måste upphöra!"

 

 

En annan tillade: "Håller helt med dig @samcookephotography jag är också väldigt trött på det, det verkar som att ingen någonsin refererar till folket som har fått hela deras land förstört framför ögonen på dem allt p.g.a girighet!"

 

 

Sam tillsammans med hennes Manchester United-ess, fästmannen Chris Smalling.

 

 

Men andra var inte lika imponerade och en skrev: "Smallings tjej är verkligen ute och cyklar."

 

 

En annan skrev: "Självklart håller jag med dig Sam men tyvärr så när det är precis bredvid dig, i ditt land, i din stad eller landet du bor i, berör det dig ännu mer för du inser... det är lite själviskt men det är sant."

 

 

På det svarade Sam: "Jag förstår! Det får dig att se. Men sedan bör vi titta på den större bilden, vi är alla en del av en ras! Den mänskliga rasen och vi måste inse att vi är en global familj.

 

 

"Vi kan inte ignorera situationer som händer på andra sidan haven, särskilt när vårt land spelar en roll i situationen där borta xx."

 

 

Senare postade hon igen och skrev då: "Precis som jag har hänvisat till i mitt tidigare inlägg så kan ord inte beskriva exakt hur hemskt det som hände i onsdags är och mitt hjärta går ut till alla de som påverkats.

 

 

"Allt jag menade att säga var att vi alltid måste titta på vad som händer överallt i världen också för vi är en global familj och utan att ha kärlek och medkänsla till alla kommer vi inte kunna ta oss ur den här röran.

 

 

"Än en gång går min kärlek och mina böner ut till alla de som påverkats av den här hemska situationen."

Av Mikael Holmkvist - 4 maj 2017 15:35

United har inga problem med att betala fransmannens utköpsklausul på £89 miljoner (1,06 miljarder kr) i ett totalt paket som kommer nå sanslösa £170m (2,04 miljarder kr)

   

Antoine Griezmann är på väg att komma överens om ett kontrakt värt £280,000 (3,36m kr) i veckan med Manchester United.

 

 

 

 

EXKLUSIVT AV: Alex Terrell, the Sun, torsdag 4 maj, 2017:

 

 

MANCHESTER UNITED har kommit överens om de personliga villkoren med Antoine Griezmann, vilket krattar vägen för hans flytt till Old Trafford.

 

 

SunSport förstår att ett femårskontrakt värt £280,000 (3,36m kr) i veckan har accepterats av Atletico Madrid-anfallaren.

 

 

United kommer möta utköpsklausulen på £89 miljoner (1,06 miljarder kr) i Griezmanns Atletico-kontrakt som, kombinerat med lön och bonusar, kan hamna på en totalkostnad av transfern på mer än £170M (2,04 miljarder kr).

 

 

Den franska landslagsmannen, 26, är Jose Mourinhos transfermåltavla nummer 1 till nästa säsong då han bygger om sin trupp för att utmana om Premier League-titeln.

 

 

Griezmann uttryckte tidigare reservationer - avslöjat av SunSport förra månaden - gällande United och kvalificeringen till nästa säsongs Champions League.

 

 

Men han har fått försäkringar om andra nyförvärv och en ökning av det initiala kontraktserbjudandet.

 

 

Antoine Griezmann i aktion under Atleticos ödesdigra första Champions League-semifinal mot rivalen Real Madrid som Atleti förlorade med 3-0.

 

 

Atletico känner till utvecklingen och har siktat in sig på Arsenals Alexis Sanchez och Lyon-anfallaren Alexandre Lacazette som möjliga ersättare.

 

 

United förbereder nu logistiken i transfern, som kommer se dem köpa anfallarens registrering för £89m (1,06 miljarder kr) - trots att den måste betalas i en enda klumpsumma.

 

 

Det kan göras när transferfönstret öppnas i slutet av den här månaden och Mourinho förväntar sig att Griezmann ska inställa sig för försäsongsträning i juli.

 

 

Griezmanns lön kommer ge honom £60k (721,000 kr) mer i veckan än landsmannen Pogba, som gick till United för samma världsrekordavgift, £89m (1,06 miljarder kr), förra året.

 

   

Antoine Griezmanns lön kommer vara £60,000 (721,000 kr) mer i veckan än Paul Pogbas.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards