Alla inlägg den 14 maj 2017

Av Mikael Holmkvist - 14 maj 2017 14:25

Tottenham (B)

Inte de bästa av tidpunkter för att åka bort och möta ett hyfsat lag. Särskilt inte då de vinkar ett känslosamt adjö till deras arena White Hart Lane innan de flyttar vidare till... eh... White Hart Lane. Det skulle vara trevligt att tro att vi skulle kunna stå för ett snabbt anfallsspel i de sista fyra matcherna, med lite fler sådana här anfall:

 

Men mitt huvud säger att vi kommer bli överkörda idag och mitt hjärta säger att vi kommer få ett nytt arsle upprivet.

 


Större delen av deras gamla arena försvann under en plastig fasad för 25 år sedan så det kommer knappast bli någon känslosam smärta men jag är säker på att de kommer hitta något snyftande vrak att fokusera kamerorna på. Men nu är det färdigpratat om Rooney för det här inlägget (nästan, i alla fall).

 


Om du inte har något att göra kan det vara värt att googla bilder från den andra matchen i UEFA Cupfinalen 83/84 för att se hur The Shelf brukade se ut. Om du har boken "Red Army General" så finns det en bra bild som visar slutskedet av den gången då United tog den läktaren på sjuttiotalet och sedan, efter ett väl genomfört besök, jagades bort därifrån. Jag har aldrig hört några berättelser om något annat lag som haft några framgångar överhuvudtaget på the Shelf.

 


Däremot finns det många berättelser bland Röda supportrar i lång och trogen tjänst gällande "promenaderna" till och från Seven Sisters-stationen innan och efter matcherna mot Tottenham. Där var det alltid kryddstarkt. Nästa år lär asen vara outhärdligt stöddiga om de regelbundet lyckas fylla Wembley med aningslösa och nyfikna turister och peta ner oss från förstaplatsen gällande publiksiffror. Det får mig också att fundera på om bortatilldelningen kommer bli hyfsad, med tanke på att vi känner till ärkekuken Levys rykte om att vilja tjäna snabba pengar finns det en stark möjlighet att det blir så.

 


Det här är den sortens match där logiken säger att vi borde bli fullständigt sönderslitna, men det kommer förmodligen leda till att vi lyckas dra ut en insats ur hatten och på något sätt vinna. Fast det är ju hundraprocentigt skitsnack. Vi kommer troligen bli utspelade så att skiten rinner efter benen, bara för att sedan få det tillbakatryckt in igen.

 


Visst, Tottenham kan inte vinna ligan längre, men Mourinho har aviserat roteringar. Dessutom har vi ju erfarenhet av att vara de sista motståndarna på ett annat lags hemmaarena. Varje gång jag tänker på den där skiten vi serverades innan och under matchen mot West Ham förra säsongen blir jag illamående. Ärkeclownen Lingards show på bussen och sen bara fortsatte det, vilken jävla skit!

 

 

Bailly och Joshua i mittförsvaret idag?

Den 29:e april i år besegrade tungviktsvärldsmästaren i boxning Anthony Joshua Wladimir Klitschko på ett fullsatt Wembley. Häromdagen besökte 27-åringen Uniteds träningsanläggning i Carrington. Med tanke på att Bailly är avstängd i Europa League-finalen och inte behöver vilas kan vi kanske ställa upp med ivorianen och Joshua som mittbackar på White Hart Lane idag?

   

 

 

Senare poserade även hela laget med mästaren Joshua och det var då jag upptäckte en oerhört rolig detalj. Kolla på bilden här under, ni ser ju vart Rooney står placerad. Jag antar att ni även ser den ganska stora fläcken på marken strax intill scousern. Det fick mig omedelbart att se bilder om sekunderna innan den här bilden togs. Alla ställer upp sig för bilden, Rooney är dyngrak och spyr som en gris bredvid gruppen. Så plötsligt pausar han i sitt vomerande och Mata och Carrick får upp honom på benen och skriker till fotografen: Nu skynda dig, ta en bild, "Wazza" klarar högst tre sekunder till stående utan stöd!

   

 

 

 

Lite transfersnack från en seriös och insatt källa

Utdrag ur Richard Kurts briljanta kolumn i the Irish Examiner, måndag 5:e maj, 2017:

 


Låt oss lugna oss själva med några lugnande tabletter transferskvaller. Du kan inte ha misslyckats med att notera att pressen är i helt galet inför-fönstret-läge för tillfället, så låt mig dela med mig av vad jag har fått höra under de senaste två veckorna.

 


Jorge Mendes, superagenten, hade ett planeringsmöte meed Ed Woodward, i Manchester, efter att ha varit närvarande vid en match nyligen; strax efter det hördes Mourinho säga till några kompisar att han tror att De Gea till sist kommer lämna. Många definitiva in-och-ut-beslut har inte fattats än, för det finns två olika "shoppinglistor" att välja ifrån, beroende på nästa säsongs Champions League-status. De rapporterade länkarna med PSG:s Aurier och Marquinhos är välgrundade, men de är långt ifrån att bli kristallklara.

 


Griezmann ska ha klargjort att han bara kommer om vi tar oss in i Europacupen. United är verkligen väldigt intresserade av Belotti, ett intresse som har välkomnats entusiastiskt av de flesta Röda jag känner som har koll på europeisk fotboll. Och, till sist, Michael Keanes återkomst till Old Trafford är "väldigt nära" att slutföras, enligt tre separata, familjelänkade källor. Men vad är det vi allra mest behöver? Ligatabellen ljuger aldrig, säger de: samtliga rivaler ovanför oss har gjort 20 mål fler än vad vi har. Vi snittar endast 1,5 per match, och det är också till stor del förklaringen till varför United har spelat oavgjort tio gånger på hemmaplan. För att omarbeta Bill Shankly en aning så är fotbollen ibland så enkel som den ser ut: köp någon som kan avsluta både en målchans och sin middag, José.

 

 

Arse borta

När jag såg laguppställningen i söndags förväntade jag mig egentligen ingenting annat än en förlust, kanske en poäng om vi ska ta i lite extra, det var som en provkarta med spelare som vi behöver göra oss av med och det fanns ingen snabbhet i laget överhuvudtaget. Med Rooney och Carrick på mittfältet, Mata på kanten och Darmian som vänsterback (som man antar ska göra överlappande löpningar), stod det omedelbart klart att vi skulle få det svårt, vi har helt enkelt ingen snabbhet alls. Och det är inte bara fysisk snabbhet jag pratar om, det är snabbheten i huvudet också, Carrick hade flera chanser att spela fram Martial i söndags men han höll bara i sin passning för länge nästan varje gång och anfallen rann bara ut i sanden då Martial var tvungen att kolla sina löpningar. Och när det gäller Rooney, vad är det han faktiskt gör nuförtiden? Det är smärtsamt att se honom, han är verkligen så dålig, han erbjuder ingenting överhuvudtaget, men hans rövslickare i media framställer honom som att han fortfarande står på sin topp, det är pinsamt att höra.

 


Det enda pluset för mig var Tuanzebe, han var excellent med bollen, väldigt lugn och såg mer hemma ut i försvaret än de övriga tre. Jag tyckte att matchen spelades som om det var en match i sista omgången, utan någon möjlighet att förbättra ligapositionen, fokus låg helt klart på Europa League. Men trots det så om vi hade haft mer kvalitet på mittfältet och faktiskt gett lite service till vår anfallare (well, våra två anfallare när Rashford kom in) så hade vi kunnat ta med oss något från matchen. För tillfället är vår plan i de här stora matcherna att hålla det tajt och slå till dem med kontringar - vi har gjort ganska bra ifrån oss i den första delen, men vi har inte tillräckligt med kreativitet eller snabbhet för att faktiskt gå ut och stjäla ett mål eller två i kontringsspelet. Och det kommer inte att ändras förrän i sommar och skit i det, topp fyra skulle hela tiden bli tufft och det var inte söndagens match som förstörde det för oss, skadan skedde på Old Trafford mot Burnley, Stoke, Hull, Bournemouth och Swansea. Söndagen var bara som ett skyltfönster för några av spelarna, jag hoppas bara att det inte har avskräckt andra klubbar från att köpa loss dem.

 


Jag vet inte om ni känner till BBC-reportern Alan Green. Om ni inte gör det så kan ni vara glada. Han ser ut som en padda i kostym som fixar frisyren genom att låta frugan pissa honom i huvudet för att sedan låta håret hänga där. Han är dessutom scouser och en av de främsta ABU:arna inom engelsk media. Så kanske ska man inte bli förvånad när man hör honom säga att han "hoppas att Rooneys karriär på toppnivån inte bara rinner ut i sanden". Lite sent för det kanske, men det är klart, som scouser hoppas han såklart att pajasen Rooney ska få fortsätta "spela fotboll" för Manchester United. Och med den lönen han sitter på får han ju nästan Fredrik Reinfeldt att framstå som värdig sin lön under åren som förstörare... ursäkta, statsminister av Sverige.

 

 

Blackburn nästa offer för City-förbannelsen

Sedan United vann titeln 1967 har varje efterföljande ligamästare som sedan åkt ur högstaligan till sist hamnat i den tredje divisionen - förutom ett lag, som kanske till sist hamnar där också.

 


Manchester City 1968 - Division 3 1998/99

Leeds 1969, 1974, 1992 - Division 3 2007/08

Derby 1972, 1975 - Division 3 1984/85

Forest 1978 - Division 3 2005/06

Villa* 1981 - för närvarande 10 poäng ifrån att åka ner i Division 3.

Blackburn 1995 - Division 3 2017/18

 


*Villa är i säkerhet nu, men ge förbannelsen lite tid och med en smula tur kommer dårarna att vara där nere 2020.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards