Direktlänk till inlägg 15 maj 2020

DÜSSELDORFS ULTRAS: VÅR SÄSONG ÄR ÖVER

Av Mikael Holmkvist - 15 maj 2020 22:01

 

Foto: Dirk Ehlen/Creative Commons

 

 

 

 

AV: James Nalton, Morning Star, tisdag 12 maj, 2020:

 

 

 

TYSKA Bundesliga gör sin återstart på lördag, men vissa supportrar är emot aktionen att börja spela fotboll så här tidigt igen.

 

 

Precis som det rapporterades i förra helgens Morning Star är många ultrasgrupper, den hårda kärnan av fans som håller till i kurvorna på de tyska fotbollsarenorna och ger ligorna dess unika känsla, emot återstarten av fotbollen i den nuvarande situationen.

 

 

Fortuna Düsseldorf är en av fem Bundesliga-klubbar som fortfarande ägs helt av deras supportrar och medlemmar, och den här veckan släppte Düsseldorfs Ultras ett uttalande gällande fotbollens återstart.

 

 

"Trots matchernas återupptagande så har säsongen för oss, Düsseldorfs Ultras, slutat," stod det. "Även om konsekvenserna av vårt beslut kommer bli tuffare än vad som avslöjas i det här uttalandet, så har säsongen inget värde för oss under de rådande omständigheterna."

 

 

Under coronaviruskrisen har Düsseldorfs Ultras uppmanat fans att hjälpa de som behöver det, inklusive de äldre, högriskgrupper och hemlösa människor som påverkats av bristande inkomster från försäljningen av fiftyfifty-magasinet, en tysk variant på den svenska tidningen Faktum.

 

 

De har uppmuntrat till att donera livsmedel, tält och sovsäckar till hemlösa människor och de har bett supportrarna att fortsätta köpa fiftyfifty om de kan.

 

 

Den här känslan av socialt ansvar är en av anledningarna till att Düsseldorfs Ultras anser att fotbollen inte bör återstarta nu.

 

 

De menar att matcherna inte återstartar av idrottsliga anledningar, utan p g a deras ofrånkomliga band till tv-intäkter och spelbolag, och den konstanta uppmärksamheten de kräver.

 

 

"Den nuvarande situationen är i sig ingen fotbollskris," fortsätter uttalandet.

 

 

"Fotbollen har inga problem med att ta ett avbrott, och inom de kommande dagarna, veckorna eller månaderna kommer ungar vara tillbaka på gatorna över hela världen och sparka på bollar och burkar.

 

 

"På planen och på gatorna är den unika talangen hos professionella fotbollsspelare inte förlorad.

 

 

"Som kontrast så har professionella klubbar manövrerat sig själva in i ett beroende av tv-intäkter. Men det här är inte vår kris, det här är den professionella fotbollens kris. En kris p g a bristande reklamintäkter till investerare.

 

 

"Spelarna ute på planen vet inte längre varför de tävlar. I de värsta fallen kan en infektion som sätter sig på lungorna leda till slutet på en karriär.

 

 

"Återupptagandet av säsongen handlar inte om den bästa taktiken, den bästa uppställningen, eller om att vinna, utan det handlar om uppmärksamhet så att tv-intäkterna strömmar in. Det handlar om vadslagningsportaler och investeringar som bara måste betala av sig."

 

 

Spelar- och supportersäkerhet har stått högst upp på ultrasgruppens prioriteringar. I tillägg till att ha understrukit riskerna för spelarna under de här omständigheterna, har de även avrått fans från att samlas i grupper, inte ens för att protestera mot de nyligen fattade besluten som de kanske inte håller med om.

 

 

De har även sagt att inget element av fans-närvaro bör artificiellt inkluderas i de här matcherna bakom stängda dörrar, här nämndes specifikt de utklippta bilderna på fans i kartong, och det inkluderar förmodligen även den hemska idén som föreslagits i vissa länder om att addera artificiellt fans-ljud i tv-sändningarna, vilket skulle utgöra en förolämpning mot supportrarna.

 

 

"Som ultras har vi inte bara ett ansvar, vi delar även en solidaritet med samhället," fortsatte uttalandet från Düsseldorfs Ultras.

 

 

"Det är en solidaritet som vi tar seriöst och som är viktig för oss. Vi tänker särskilt på de som befinner sig i riskgrupperna och är beroende av det faktum att coronaviruset inte sprids ytterligare.

 

 

"Därför ber vi fansen att inte komma till arenan eller kalla till allmänna möten. Huruvida du drar samma slutsats av den här situationen är, såklart, upp till dig.

 

 

"Då vi nu har avslutat vår säsong, har vi nu tid. Tid att tänka på hur vi ska reagera när arenagrindarna än en gång är öppna för alla igen."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards