Alla inlägg den 30 januari 2021

Av Mikael Holmkvist - 30 januari 2021 22:49

* GLÄDJEN EFTER ATT HA klivit upp i ligaledning och sparkat ut scouse-svinen ur FA-cupen blev inte särskilt långvarig. Jag har hela tiden sagt att jag bara är glad att vi legat etta så här långt in på säsongen, jag räknade aldrig med att det skulle hålla hela vägen. Nu har dessutom de bittra blå från andra sidan stan börjat få fart på grejorna, utan De Bruyne och Agüero. Både Sheffield United och Arsenal är matcher vi ska kunna vinna, jag förstår inte att folk är förvånade över att Arsenal ligger där de ligger, de är inte bättre. Men på senare har det sett segt ut hos oss och stundtals virrigt hemåt också. Jag var säker på att Edi Cavani skulle vinna matchen på det själlösa rymdskeppet i norra London åt oss när bollen gick mot honom i boxen sent, men tyvärr...



Nu gäller det att bromsa det här magplasket och komma upp på spåret igen, ta en match i taget och fokusera på att vinna så många matcher vi bara kan, med start redan nu på tisdag mot Southampton hemma. Den lilla fördelen med dessa snubblingar är att vi nu slipper höra frågor och prat om ligatiteln, istället kan vi koncentrera oss på att bygga vidare på det som Ole faktiskt har lyckats med under sin tid som manager i klubben.



En väldigt positiv aspekt är norrmannens städning av vår trupp. Den går långsamt, men det händer åtminstone något. Jag firade utlåningen av Jesse Lingard med en dubbel vodka och ett ryskt HURRA!



Hoppas hans flytt blir permanent i sommar. Dessutom ser det hoppfullt ut att Marcos Rojo säljs för gott innan fönstret stängs på måndag. Detta ska Ole ha mycket beröm för!


 

 

* TIDIGARE IDAG INKASSERADE mitt favoritlag i ishockey, Färjestad, två tunga poäng mot Örebro. Efter att ha gått enormt tungt har värmlänningarna nu spelat in 8 av 9 möjliga poäng på de tre senaste matcherna. Och det är välbehövligt, topp-6 ska man kunna kräva av BK, förhoppningsvis är det början på en vändning vi skådar just nu, dubbelmöte med Oskarshamn den 2/2 (borta) och 4/2 (hemma) härnäst, kom igen BK!


 

* TIDIGARE IDAG VAR ÄVEN Uniteds U23-lag uppe i ringen. Detta i bortamatchen mot scouse-svinen. Kan grisigt nöjd konstatera att vi vann med 6-3 efter fyra (!) mål av Joe Hugill och två av Amad Diallo. Diallo är ju jättetalangen från Elfenbenskusten som vi i höstas köpte för £37m (424,1m kr) från Atalanta. Han har sedan väntat på sitt visum innan han fått ansluta. Så i januari dök han upp, har tränat med A-laget och imponerat. Så idag fick han debutera för klubbens U23-lag och det gick ju riktigt bra:



Daily Mail:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2021/01/30/11705758-manchester-uniteds-nya-grabb-amad-diallo-kopt-for-37m-424-1m-kr-med-en-omedelbar-inverkan-da-han-gjorde-tva-mal-inklusive-en-otrolig-panenka-straff-i-sin-forsta-match-efter-att-ha-startat-i-u23-lagets-vilda-6-3-vinst-mot-rivalen-liverpool/



The Sun:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2021/01/30/11705759-diallos-dubbel-man-uniteds-nyforvarv-amad-diallo-gjorde-tva-mal-i-debuten-for-u23-laget-mot-liverpool-inklusive-en-frack-panenka-straff-av-simon-mail-the-sun-online-lordag-30-januari-17-50-2021-manchester-uniteds-nyforvarv-amad-diallo-hade-e/



Det spelar ingen roll vad folk säger, många fans kommer ha omöjligt stora förväntningar på honom. Men Ole har faktiskt sagt att han inte blir förvånad om killen dyker upp i någon matchtrupp för A-laget ganska snart. Hoppas vi aldrig glömmer hans ålder och att han precis kommit till ett nytt land och en av världens allra största fotbollsklubbar, men nog fan känns det som en spelare att hålla koll på. Här kan ni njuta av båda hans mål och lite annat smått och gott från tidigare idag:


Av Mikael Holmkvist - 30 januari 2021 22:46

AV: Simon Mail, The Sun online, lördag 30 januari, 17:50, 2021


 

 

MANCHESTER UNITEDS nyförvärv Amad Diallo hade en enorm inverkan då han gjorde två mål i sin debut.

 


Diallo spelade för U23-laget då de besegrade Liverpool med 6-3 och anfallaren hann t o m slå in en fräck Panenka-straff.


 

Amad Diallo kan vara nära en chans i A-lagstruppen. Credit: Getty Images - Getty

 



Diallo hade en omedelbar inverkan och yttern behövde endast 13 minuter innan han öppnade sitt målkonto.



18-åringen vann bollen och sprintade sig fri innan han satte ett lågt avslut i nätet och därmed hade han gjort sitt första United-mål.



Och Diallo visade att han inte har någon brist på självförtroende då han satte en Panenka-straff och dubblade sin målskörd i Uniteds övertygande vinst.


 

Diallo satte en fräck Panenka-straff som avslutade en drömdebut för Manchester United-ynglingen.

 

 


Hans imponerande uppvisning kommer dra till sig Ole Gunnar Solskjaers uppmärksamhet då han försöker kämpa sig till en plats i A-lagstruppen.



Då han kommenterade yttern sa Ole följande: "Det är positionen han föredrar.



"Han är bra på att hitta ytor, han kan gå på både in- och utsidan och han kommer få tiden han behöver för att bevisa att han är den rätte."



Talangen från Elfenbenskusten kom till klubben den här månaden i en £37 miljonersaffär (424,1m kr) från Atalanta.



Tonåringen Diallo har redan stuckit ut på träningarna för de Röda Djävlarna då han just nu håller på att vänja sig vid livet i England.

 


Marcus Rashford var full av beröm nyligen när han pratade om Old Traffords senaste nyförvärv.



Rashford sa följande till MUTV: "Han är en underbar teknisk spelare så jag är säker på att vi kommer få se mer av honom snart."


Av Mikael Holmkvist - 30 januari 2021 22:41

             *    Amad Diallo gjorde sin första start i Manchester Uniteds tröja för U23-laget

 

  • Han nätade endast 15 minuter in i deras match mot Liverpool då han gav United ledningen

 

  • 18-åringen nätade sedan med en Panenka-straff i den andra halvleken fram till 6-2

 

  • Diallo köptes från Atalanta i oktober för £37m (424,1m kr) och anslöt till klubben tidigare den här månaden

 

 

AV: Kieran Lynch för MailOnline, lördag 30 januari, 17:21, 2021



Amad Diallo hade en omedelbar inverkan för Manchester United då han nätade för deras U23-lag mot bittra rivalen Liverpool.



Premier League 2-derbyt var första gången Diallo drog på sig en United-tröja sedan ankomsten från Serie A-laget Atalanta.



Det tog bara 13 minuter för 18-åringen att ge sitt lag ledningen då han stal bollen av Liverpool-försvararen Billy Koumetio och iskallt sköt in bollen förbi målvakten Marcelo Pitaluga.


 

Amad Diallo nätade för Manchester Uniteds U23-lag efter endast 13 minuter i deras match mot Liverpool.

 

 


Diallo fick en chans till senare i den första halvleken när han och den franske mittfältaren Hannibal Mejbri samspelade, men den gången missade Uniteds nyförvärv precis.



Manchester United gick sedan upp i en 2-0 ledning men Liverpool kom tillbaka med två mål och i paus var ställningen 2-2.



Men sedan skenade de Röda Djävlarna iväg och avgjorde matchen. Joe Hugill gjorde totalt fyra mål och hjälpte United att skaffa sig en 5-2 ledning.



https://twitter.com/utdreportAcad/status/1355526980322676743



Sen gjorde Diallo sitt andra i matchen och det kom från straffpunkten med en iskall Panenka-straff till 6-2.



Liverpool gjorde sedan ett tröstmål men till sist föll man tungt med 6-3 mot deras största rival.



United kom överens med Atalanta om en affär värd £37 miljoner (424,1m kr) för tonåringen från Elfenbenskusten i oktober, men sen fick Diallo vänta på sitt visum innan han kunde börja träna på Carrington tidigare den här månaden.


 

Diallo anslöt till Manchester och spelartruppen den här månaden efter att ha köpts från Atalanta för £37m (424,1m kr) i oktober.

 



Trots att den unge yttern tränar med förstalaget var planen att spela honom i U23 - precis som United har gjort med deras andra tonåriga nyförvärv, Facundo Pellistri.



Ole Gunnar Solskjaer tror nu att Diallo kan vara redo för seniorspel tidigare än han först trodde, detta efter att ha gjort ett gott intryck på träningarna.



United-bossen sa tidigare den här månaden följande: "Jag kan inte tänka mig att det dröjer alltför länge innan han är med i truppen. Han har definitivt kommit in bra. Spelarna gillar honom, han är en bra karaktär, artig, en leende kille som arbetar väldigt hårt.



"Han gör sina träningspass och håller på att vänja sig vid oss. Det behövs alltid en omställningsperiod men han har kommit in i det bra.



"Han kan hantera bollen, han har gillat träningarna och han utgör en skillnad på träningarna, vilket är helt sanslöst i hans ålder."

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2021 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards