Alla inlägg den 14 september 2023

Av Mikael Holmkvist - 14 september 2023 17:31

 

Exklusiv bild från dagens United-träning på Carrington.




Förstå vad härligt det skulle vara om vi bara kunde få koncentrera oss på fotbollen en stund. Det börjar bli lite mycket annan skit nu, t o m för att vara “Cirkus United”. 



Antony är kvar i Brasilien och försöker bevisa sin oskuld efter att ett antal kvinnor anklagat honom för misshandel och Jadon Sancho har svårt att ta sig ur sängen och sedan anstränga sig lite och koncentrera sig på träningspassen. Men kom igen, man kan inte ha alltför höga krav när veckolönen ligger på fjuttiga £350k (4,85 miljoner kr)!



Läste sedan att Anthony Martial, den ständigt trötta idioten, tidigare idag tog fel på träningstiden. De skulle börja 12:30 och han kom dit 8:56. Man får väl vara glad att det inte var tvärtom. Men allvarligt talat, dessa nötter har inte en komplicerad vardag: Kolla när träningen börjar nästa dag, gå upp i tid och åk dit. Frukost, träningskläder och allt du behöver finns där. Ge sedan ditt yttersta varje dag och hoppas att det räcker för att få spela till helgen (eller i veckan). Blir du petad, gnäll inte, utan kör ner huvudet, träna ännu hårdare och visa tränaren att du ska spela. För allt detta “slit” blir du rikligt belönad, det kan t o m vara så att du under en vecka tjänar mer än vad vanligt folk tjänar på 10-15 år!



Men inte ens det klarar våra rövhål av. Ibland undrar man om det finns någon mening med vår klubb kvar, om det inte vore bättre att bränna ner skiten och börja om från början.


 

CLOWNEN MARTIAL…

Från dagens (torsdag 14/9) Daily Mail:


 

Martial anländer till träningen, tre och en halv timme för tidigt.

(Foto: Eamonn and James Clarke)



I förmiddags fotograferades Anthony Martial då han anlände till klubbens bas i Carrington i hans Mercedes G Wagon klockan 8:55, men sen sågs han köra tillbaka ut strax efteråt, klockan 8:59.



Fransmannen hade blandat ihop tiderna för idag (torsdag) skulle United träna på eftermiddagen. 



Träningstiderna varierar hos United - i måndags checkade spelarna in 12:30, men i tisdags var det klockan 9:00. I torsdags började spelarna anlända från ungefär 11:30 och Martial kom tillbaka, för andra gången idag, klockan 12:23.




CLOWNEN SANCHO…

Jadon Sancho har inte gjort någon succé under säsongsinledningen (årets underdrift?).



Här är hans facit hittills:

Wolves: bänken, in i 68:e - speltid 22 min

Spurs: bänken, in 66:e - speltid 24 min

Forest: bänken, in 60:e - speltid 30 min

Arse: HELT PETAD 

TOTALT: 76 spelade minuter (av 360 möjliga).



EtH om att Sancho inte var med i matchtruppen överhuvudtaget mot Arsenal borta:



“Jadon, utifrån hans insatser på träningarna så tog vi inte ut honom. Man måste nå en nivå varje dag i Manchester United och vi har valmöjligheter i frontlinjen. Så till den här matchen blev han inte uttagen.”



De orden gjorde Sancho ledsen och snart kom svaret på sociala medier:



"Snälla, tro inte på allt ni läser! Jag kommer inte låta folk säga saker som är helt osanna, jag har skött mig väldigt bra på träningarna den här veckan. Jag anser att det finns andra anledningar till den här saken som jag inte tänker gå in på, jag har blivit en syndabock under en lång tid och det är inte rättvist!

 

 

“Allt jag vill göra är att spela fotboll med ett leende på mina läppar och bidra till mitt lag. Jag respekterar alla beslut som tas av tränarstaben, jag spelar med fantastiska spelare och jag är tacksam för det och jag vet att varje vecka är en utmaning. Jag kommer fortsätta kriga för det här klubbmärket oavsett vad som händer.”



Sedan dess har han plockat ner skiten från sociala medier. Det har även kommit fram uppgifter om att han har svårt att passa tider och att han inte alltid anstränger sig fullt ut på träningarna, något som har retat upp Ten Hag och till matchen mot Arse blev det helt enkelt för mycket.



Idag (torsdag 14/9), klockan 16:30, lade United upp följande korta meddelande på deras hemsida:



Jadon Sancho kommer fortsätta på ett personligt träningsprogram avskild från A-lagsgruppen, detta i väntan på att ett beslut ska fattas gällande ett disciplinproblem.



Det betyder att två yttrar, Antony och Sancho, kommer missa lördagens match mot Brighton. Förhoppningsvis leder det till att Facundo Pellistri kan få chansen på allvar. Han har inte fått mycket speltid, men varje gång han har hoppat in så har jag gillat vad jag har sett av den unga uruguayanen. Han verkar dessutom vara en spelare man kan gilla, både för jobbet på planen och som person, vilket inte går att säga om alltför många dönickar i dagens United-trupp. Vore magiskt om han fick chansen nu, tog den på allvar och spelade in sig i förstalaget, på bekostnad av de två andra rövhålen.



Jag kommer heller inte klaga om Højlund får starta och Amrabat får göra sin debut. Jag har tidigare skrivit om dansken och att jag verkligen gillade hans inhopp mot Arse. Vidare så tror jag att marockanen kan göra ett mycket viktigt jobb för oss. Så nu håller jag tummarna för att vi slipper läsa att den nya duon har gripits, anklagade för kvinnomisshandel, eller någon annan skit!




PREMIÄR, VÄXJÖ HEMMA!

På en torsdag, suuuck. Lär inte bli utsålt i Kaffeborgen, men alla biljetter på ståplats har gått åt så förhoppningsvis kan det bli drag ändå.



Jämför man FBK och United så är det såklart enorma skillnader, men det är åtminstone skönt med en välskött klubb som inte försöker suga ut varenda öre från fansen och sedan skeppa iväg miljoner till någon parasitfamilj på andra sidan pölen.



FBK under Richard Wallin är en väloljad maskin. Det finns ekonomiska muskler, men man tittar på vad vi behöver och fixar det i god tid. Dyker det upp ett stort namn så analyserar man först om det är vad vi behöver, är det inte inte det riktar vi blicken åt någon/några som kan göra Mitells lag ännu bättre, inte någon som säljer många tröjor och är på väg utför i karriären.



Med tanke på den utdragna våldtäkten som pågår på det allvarligt sjuka United så är det uppfriskande.



Den här säsongen har vi verkligen tuffast möjliga start, börjar mot svenska mästarna Växjö hemma ikväll och följer upp det med hemmamatch mot förra säsongens finalister Skellefteå. Det blir perfekt för att skapa sig en tidig bild av det här ganska nya Färjestad-laget. Jag tycker onekligen att vi har blivit bättre än förra säsongen, men det är en sak att se ett lag på pappret, sen är det något helt annat vad man får dem att prestera ute på isen.



Jag gillar onekligen Mitell och hans stab och jag både tror och hoppas att det här kan bli en riktigt rolig säsong för oss färjestadare, klockan 19:00 ikväll smäller det!



Rapport från rinken:

Igår bevakade VF:s utmärkta duo Johan Ekberg och Jonas Griberg lagets sista träning innan premiären, här har ni vad de rapporterade:



- Åtta friska backar, en ställs åt sidan.

- Fyra kedjor, troligen plockas en gallerunge in som 13:e forward ikväll.

- Per Åslund tränar för fullt, men har en bit kvar till spel.

- Liam Öhgren, jag hoppas verkligen att han inte blir borta länge, han känns oerhört spännande. Råder frågetecken kring hans skada och Färjestad samarbetar med Minnesota för att ta fram en plan för hans närmaste framtid. Klubben kan i nuläget inte svara på om skadan kommer hålla honom borta i dagar, veckor, eller månader…



På träningen gnuggades PP, då mönstrade man följande formationer:



PP1: Magnus Nygren, Marcus Nilsson, Michael Lindqvist, Henrik Björklund, David Tomášek. 

PP2: Joel Nyström, Joakim Nygård, Joel Kellman, Linus Johansson, Victor Ejdsell



Båda våra målvakter, d v s 35. Carl Lindbom/33. Max Lagacé, tränade för fullt. Lindbom gjorde dessutom några räddningar som fick målvaktstränaren “Masken” att utbrista: “Helt sjuka räddningar!”



Så här formerades kedjorna:



10. Marcus Nilsson - 59. Linus Johansson - 41. Henrik Björklund

79. Patrik Lundh - 20. Marcus Westfält - 29. Lucas Forsell

11. Joakim Nygård - 96. David Tomášek - 34. Michael Lindqvist

14. Victor Ejdsell - 13. Joel Kellman - 4. Oscar Lawner (22. Per Åslund byter av ibland)



Och här har ni backparen:



28. Mattias Göransson - 75. Jérémy Groleau

63. Carl Dahlström - 26. Joel Nyström

44. Jonathan Andersson - 32. Magnus Nygren

7. Axel Bergkvist - 52. August Tornberg



Garanterat inte med mot Växjö ikväll:



6. Mikael Wikstrand, b

22. Per Åslund, f

92. Liam Öhgren, f

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards