Direktlänk till inlägg 17 oktober 2015

SPELARNA MISSNÖJDA MED LVG:S TAKTIK MOT ARSENAL

Av Mikael Holmkvist - 17 oktober 2015 11:07

James Ducker har seglat fram som the go-to-guy när det gäller att få fram budskapet om att allt inte är guld och gröna skogar i LvG:s processade filosofiträdgård. Det var han som rapporterade om att Carrick och Rooney framfört spelarnas oro gällande stämningen i klubben, och nu skriver han att flera spelare störde sig på holländarens taktik på the Emirates, här kan ni läsa hela hans artikel efter debaclet mot den skrynklige schäfern:






Från James Ducker på the Times:



Manchester Uniteds spelare blev bestörta gällande Louis van Gaals ovilja att använda kontringstaktiken på the Emirates Stadium som har tjänat de så väl mot Arsenal tidigare.



Van Gaal hade under förberedelserna till matchen uppmuntrats att använda ett system som involverade att sitta djupare och slå till i kontringarna men United managern avvisade den förfrågan och valde istället ett presspel som miserabelt misslyckades på vägen fram till en sorglig 3-0 förlust.



Holländaren ifrågasatte sina spelares vilja och misslyckande med att följa hans matchplan efter det att United i söndags vek ner sig i deras första test huruvida de är seriösa Premier League titelutmanare eller inte.



Men Uniteds spelare verkade vara förvirrade av instruktionerna de skulle följa då de spelade som yta höns medan Arsenal sprang gatlopp och gjorde tre mål på matchens första 19 minuter, Uniteds sämsta start på en Premier League match.



Synen av Bastian Schweinsteiger, vars rörlighet har begränsats rejält av ett antal skadeproblem under senare år, då han ofta försökte pressa Arsenal försvaret som Uniteds längst framskjutne spelare var egendomlig och det lämnade bara mer yta på mittfältet för hemmalaget att hänsynslöst utnyttja.



Van Gaal försvarade beslutet att utelämna Morgan Schneiderlin, Uniteds mest rörliga defensiva mittfältare, till fördel för ett centralt partnerskap bestående av de gamla spelarna Michael Carrick och Schweinsteiger men de lämnades brutalt exponerade av Arsenals snabbhet.



Arsenal hade bara vunnit en av deras 13 tidigare ligamatcher mot United, som ofta har framgångsrikt använt en kontringsstrategi mot Arsène Wenger lag. Flera spelare i Uniteds trupp ansåg att det var en testad formel som tidigare fungerat så bra och att det skulle vara värt att hålla fast vid den.



The Times avslöjade förra månaden att Van Gaal tidigare den här säsongen blev uppsökt av seniora spelare som talesmän för en trupp bekymrad över holländarens strikta träningsmetoder och Uniteds långsamma spelstil. Van Gaal erkände att han hade blivit "alarmerad" av varningarna från Wayne Rooney och Carrick, hans kapten och vice kapten, om att atmosfären i omklädningsrummet var "låg" och att han svarat på det genom att ändra sättet på vilket han levererar sin matchplan innan matcherna och han uppmuntrar spelarna att komma med feedback på det.



Det var, sa Van Gaal, bevis på hans öppen-dörr policy och vilja att lyssna då han insisterade på att han "inte är en diktator utan en kommunikatör som har en superb relation med sina spelare."



United har bara vunnit åtta av 23 ligamatcher på bortaplan under Van Gaal, vilket ger nästan en poäng mindre i genomsnitt per match på bortaplan jämfört med på Old Trafford. De verkar även ha blivit störda defensivt av skadan på Luke Shaw.



I de första sju matcherna den här säsongen med Shaw i laget släppte United in fyra mål, men nu har de släppt in åtta på sex matcher utan den engelske vänsterbacken, inklusive 2-1 förlusten mot PSV Eindhoven förra månaden när Shaw lämnade planen tidigt med en dubbel benfraktur och ställningen fortfarande var 0-0.



Juan Mata erkände att "allting gick fel i den första halvleken" mot Arsenal och att United inte kommer vinna någonting om de spelar så. "Det enda jag kan säga är att vi bör inte spela en sådan match igen," sade den spanska mittfältaren.



"Arsenal startade med mer intensitet, de nätade väldigt fort och utan tid för vår reaktion gjorde de det andra målet. Inte ens tio minuter har gått och saker och ting såg redan väldigt illa ut. En sådan start från oss är oacceptabel. Om vi vill kriga om stora saker måste vi lära oss läxan så snabbt som möjligt.



"När vi började reagera och flytta runt bollen gjorde Alexis [Sánchez] det tredje. Det är inte enkelt att besegra Arsenal på deras arena men när du ligger under med 3-0 efter 20 minuter är det nästan omöjligt. Från det ögonblicket försökte vi stoppa dem men vi skapade inte chanser, bara en bra chans från Anthony [Martial] precis innan halvtid."

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards