Direktlänk till inlägg 27 oktober 2015

FOTBOLL ÄR EN SPORT, INGET TV-LEKPROGRAM

Av Mikael Holmkvist - 27 oktober 2015 21:26

AV: www.fc-utd.co.uk, måndag 19 oktober, 2015:

 


FC Uniteds styrelse tänkte att fansen skulle vilja dela vår frustration och förvirring inför förfrågningen vi fick fredagen den 16 oktober 2015 från the BBC, via FA, om att flytta avsparkstiden i vår FA Cup match mot Sporting Khalsa för att möjliggöra en "helt ny BBC Mobile Match of the Day Live upplevelse".

 


Den här senaste idén inkluderade en störning av förberedelserna inför matchen för klubbvolontärer och de två lagen, störningar för avbytarna vid deras uppvärmning och inblandningar i managernas ledning av sina lag.

 


FC United styrelsen gav ett rungande 'nej' till den här förfrågningen. De supportrar som går på matchen ska inte besväras till fördel för de som sällan, om överhuvudtaget, går på matcherna.

 


FC United är inte i sig självt emot en omflyttning av avsparkstider, förutsatt att det möts av ett godkännande av och fördelar för de två klubbarna och deras supportrar. 2007 röstade FC Uniteds medlemmar för att delta i FA Cupen och godkände turneringens regler och tv-kontrakt.

 


Bortsett från det borde hela "Mobile Match of the Day Live upplevelsen" ha kastats i soporna direkt av alla eventuella BBC Sport chefer med någon förståelse för fotboll. Som public service kanal borde BBC leda från fronten genom att promota spelet utan att orsaka några störningar för de supportrar som går på matchen, istället för att försöka apa efter eller gå steget längre än några av de med värst utsvävningar bland deras konkurrenter.

 


Om BBC-tittare skulle vilja förstå fansens upplevelser på fotbollsmatcher finns det flera riktiga matcher på varje nivå över hela landet och det enklaste sättet för tv-tittare att få tillgång till den riktiga fans upplevelsen är att gå på en match. För en djupare upplevelse kan de ställa upp som volontärer som många non-league fans gör varje vecka.

 


FA, som är det styrande organet för fotboll i det här landet, verkar uppmuntra sätt att casha in på när det gäller fansens upplevelser samtidigt som de behandlar supportrarna som den minst viktiga varan i spelet. Vi uppmanar FA att komma ihåg att fotboll är en sport och den tillhörande dramatiken kommer från höjdpunkterna och bottennappen i själva spelet. Det reflekterar inte särskilt bra på vårt spels förvaltare då de vill devalvera idrottsintegriteten i deras flaggskeppsturnering genom att uppmuntra tv-presentatörer att störa de på avbytarbänken eller i omklädningsrummet när de jobbar för att producera de bästa tävlingselementen i spelet. Tv ska heller inte ha tillgång till avbytarna när de värmer upp, för dessa spelare är atleter som förbereder sig ordentligt för att kunna göra sitt allra bästa ute på planen.

 


Tv-exponering och intäkterna det genererar är viktigt för fotbollen. Men vi anser att balansen har svängt alldeles för långt till fördel för tv-bolagen - och alldeles för långt bort från de fans som regelbundet går på matcherna och betalar entrén.

 


FC United försöker förändra sättet på vilket fotbollen ägs och sköts och vill sätta supportrarna i centrum av allt. Detta inkluderar en bättre och mer balanserad relation med tv.

 

 

Översatt efter vänligt tillstånd av FC United of Manchester.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards