Direktlänk till inlägg 28 januari 2024

MARCUS RASHFORD MISSADE ETT TRÄNINGSPASS MED MANCHESTER UNITED TIMMAR EFTER ATT HA VARIT PÅ EN NATTKLUBB I BELFAST

Av Mikael Holmkvist - Söndag 28 jan 01:08

 

(Naomi Baker/Getty Images)


 

 

AV: Mark Critchley, Dan Sheldon och flera, The Athletic, lördag 27 januari, 2024



Marcus Rashford gick ut i Belfast kvällen innan han anmälde sig själv för sjuk för att kunna närvara vid Manchester Uniteds träning på fredagen.



United var informerade om att Rashford var ute i den nordirländska huvudstaden i onsdags kväll men The Athletic har sett bekräftelse på att spelaren även närvarade vid en nattklubb kvällen efter, bara timmar innan han skulle checka in för ett träningspass med klubben.



Rashford närvarade vid nattklubben Thompsons Garage i staden i torsdags kväll och återvände till Manchester på ett privatplan morgonen efter.



Erik ten Hag sade i fredags att den engelske landslagsmannen inte kunde träna inför söndagens match i FA-cupens fjärde runda borta mot Newport County p g a sjukdom.



Senare dök det upp videoklipp på 26-åringens utekväll i Belfast, United påstod då att bilderna var från onsdagskvällen - innan en schemalagd ledighetsdag för A-lagstruppen.



Rashford fotograferades även på ett annat nattställe i Belfast - Lavery’s Bar - i onsdags.



Men flera källor har sedan detta bekräftat för The Athletic att Rashford spenderade båda kvällarna med att fira i den nordirländska huvudstaden och det var på torsdagen han besökte Thompsons.



Både Manchester United och Rashfords läger avstod från att kommentera när de kontaktades av The Athletic.



Erik ten Hag sade följande i fredags: “Den här morgonen var Rashford sjuk och (Jonny) Evans var sjuk så vi får se hur de återhämtar sig.”



Uniteds spelare fick en veckas ledigt från träning efter deras 2-2-match mot Tottenham Hotspur i Premier League den 14 januari - detta p g a ett matchuppehåll på två veckor innan bortamatchen i FA-cupens fjärde runda imorgon mot Newport County.



Truppen återvände till träning den här veckan och Rashford var involverad i träningspassen mellan i måndags och onsdags innan hans tripp till Nordirland.



Forwardens resa sammanföll med att hans kompis och den f d ungdomslagsspelaren för United Ro-Shaun Williams skrev på för de nordirländska mästarna Larne.



Williams, 25, spelade aldrig någon A-lagsmatch för United men spenderade 11 år i klubbens ungdomssystem.



Försvararen är ett år yngre än Rashford och har spelat mer än 150 matcher under sin tid i Shrewsbury Town och Doncaster Rovers innan transfern i januari till Larne.



Bilder på Rashfords närvaro på Larnes träningsanläggning delades på sociala medier i torsdags.



I november beskrev United-bossen Rashfords besök på en nattklubb efter lagets 3-0-förlust i Manchester-derbyt som “oacceptabelt”.



“Jag pratade med honom om det. Det är oacceptabelt. Han bad om ursäkt och det är det hela. För oss är det ett internet ärende,” sade Ten Hag.



“Han är väldigt motiverad att ställa saker till rätta. Han är totalt med oss.



“Han har gjort ett misstag men det betyder inte att han inte passar in. Jag ser honom varje dag på träningarna, vad han gör, det vet jag.”



En del av Ten Hags ledarstrategi är hård disciplin och flera spelare har straffats efter att ha brutit mot hans regler. 



Ett exempel på detta var Ten Hags utfrysning av Jadon Sancho, vars senaste framträdande för United kom i augusti innan han förbjöds att använda klubbens A-lagsfaciliteter.



Den engelske landslagsmannen portades i september från A-lagets träningar med United efter att ha vägrat att be om ursäkt till Ten Hag efter en dispyt gällande hans frånvaro från truppen i förlusten borta mot Arsenal tidigt den här säsongen.



Tidigare den här månaden slutförde Sancho en flytt på lån till Borussia Dortmund som gäller resten av den här säsongen.



Rashford bänkades i Uniteds 1-0-vinst borta mot Wolves i december 2022 efter att han försovit sig och kommit för sent till ett möte med laget. Forwarden kom in från avbytarbänken i den andra halvleken och gjorde vinstmålet i den matchen. 



Förra säsongen gjorde forwarden sin målmässigt bästa säsong i karriären under Ten Hag, detta då han stod för totalt 30 fullträffar.



Rashfords form har sjunkit det här året och han har totalt gjort endast fyra mål och i december petades han ur laget - men han har nätat i båda hans två senaste Premier League-framträdanden, mot Nottingham Forest och Tottenham.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 07:06


Amerikanska tjänstemän har bekräftat att Israel har utfört en militär operation mot Iran, medan statlig media rapporterar att luftvärnet är aktiverat nära staden Isfahan   AV: Jonathan Yerushalmy, The Guardian live, fredag 19 april, 2024, 06:04 (...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 30 mars 18:44


            AV: Daniel Taylor, The Athletic, tisdag 12 september, 2023     Under sin första dag med husletande förstod Kevin Keegan att det inte var någon vanlig by då mäklaren föreslog att de skulle käka lunch för att diskutera va...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards