Direktlänk till inlägg 15 april 2016

OKUNNIG: MANCHESTER UNITED SPELARE KRITISERADE LOUIS VAN GAAL EFTER TOTTENHAM KAOSET

Av Mikael Holmkvist - 15 april 2016 15:49

Respekten för LVG har blivit en härdsmälta

   

Manchester United spelare kritiserade Louis van Gaal efter förlusten mot Tottenham.

 

 

AV: Neil Ashton, the Sun, tisdag 12 april, 2016:

LOUIS VAN GAAL lade skulden på sina Manchester United spelare när han började göra taktiska förändringar i halvtid mot Tottenham.

 

 

Då de kom tillbaka till omklädningsrummet efter söndagens mörbultande 3-0 förlust på White Hart Lane hade Uniteds vansinniga spelare börjat kritisera honom.

 

 

Respekten för Van Gaal, som ska vara en av de stora manager hjärnorna, är borta.

 

 

De här spelarna ifrågasätter honom öppet, funderar högt på hur klubben seriöst kan behålla honom efter den här säsongen.

 

 

Det var särskilt hans behandling av Marcus Rashford, vars fem mål har räddat Van Gaal under de senaste veckorna, som överraskade dem.

 

 

Louis van Gaal fick se sitt lag åka på ett enormt bakslag gällande deras hopp om Champions League spel i och med förlusten borta mot Tottenham.

 

 

Holländaren gav sig på 18-åringen och sa till forwarden att han spenderade för mycket tid på att jaga bollen långt ut mot kanterna.

 

 

Van Gaal sa även till anfallaren att han hade misslyckats med att göra något intryck mot Premier Leagues bästa försvar genom att ta löpningar bakom Toby Alderweireld och Jan Vertonghen.

 

 

Rashford, som gjorde vinstmålet mot Manchester City den 20 mars, fick inte mycket att jobba med från Juan Mata eller Anthony Martial i den första halvleken.

 

 

Istället för att ge Rashford chansen att ställa det till rätta efter pausen förödmjukade Van Gaal grabben genom att plocka av honom efter pausvilan.

 

 

Det som följde chockade Uniteds spelare för istället för att flytta upp Martial som centerforward, satte han in Ashley Young på topp.

 

 

Under de efterföljande 45 minuterna förvirrade LVG Young - som gjorde sitt första framträdande sedan segern borta mot Liverpool den 17 januari - genom att spela honom på tre olika positioner.

 

 

Manchester United stjärnorna har tappat respekten för bossen LVG och några anser att han måste gå i sommar.

 

 

Efter den här svidande förlusten, som lämnade United med fyra poäng upp till fjärdeplacerade City, finns det nu öppna meningsskiljaktigheter i omklädningsrummet igen.

 

 

Vid slutsignalen var Van Gaal berättigad att kritisera Maroc Rojo efter det att han vände ryggen till mot Alderweireld när Spurs gjorde sitt andra mål.

 

 

Han hade sagt till Rojo att hans motståndare var en av de bästa huvudspelarna i Spurs, men han misslyckades med att hålla koll på mittbackens löpning i den 74:e minuten. Van Gaals kritik i det fallet var rättvis.

 

 

Inställningen och attityden hos Memphis Depay och Matteo Darmian ifrågasattes också efter deras senaste ynkliga bidrag.

 

 

Spelarna chockades av LVG:s behandling av Marcus Rashford som han plockade ut efter halvtidspausen.

 

 

Memphis, inbytt i den 76:e minuten då United låg under med 3-0, verkade vara helt ointresserad. Han har irriterat en del spelare i förstalagstruppen sedan han köptes in för £25 miljoner (305,4m kr) från PSV Eindhoven förra sommaren.

 

 

Assisterande bossen Ryan Giggs, en av de största vänsteryttrarna i sportens historia, sägs vara förtvivlad gällande Memphis.

 

 

Holländaren började bra med två mål i sin Champions League debut mot Brügge, men sen har hans form ebbat ut.

 

 

Av de 3 spelarna Van Gaal har använt i Premier League den här säsongen är Memphis inte ensam om att ha misslyckats med att imponera.

 

 

Darmian, som kom in som högerback åtta minuter tidigare istället för den skadade Timothy Fosu-Mensah, spolades bort av Christian Eriksen ute på kanten.

 

 


Sommarnyförvärvet Matteo Darmian kom in mot Spurs och United släppte direkt in tre mål.

 

 

Den italienska landslagsmannen har förlorat sin plats som högerback och har varnats om att hans plats i Antonio Contes trupp till EM i sommar är i fara på riktigt.

 

 

Darmian, ett £12,9m (157,6m kr) köp från Torino i juli förra året, såg oengagerad ut under en katastrofal andra halvlek. Åtta minuter efter att ha kommit in vid ställningen 0-0, låg United under med 3-0.

 

 

Sedan har vi det djupa mysteriet kring Wayne Rooneys frånvaro. På träningen i fredags gick LVG med på att anfallaren skulle vara med i truppen som avbytare på White Hart Lane.

 

 

Trots att Rooney inte har spelat sedan han skadade knäet i 2-1 förlusten borta mot Sunderland den 13:e februari, så hade han framgångsrikt tränat hela veckan.

 

 

Men när Van Gaal satte sig ner för sin veckovisa presskonferens i fredags eftermiddag annonserade han att Rooney inte var tillräckligt fit för att resa med laget. Istället sköt han upp hans comeback och sa till anfallaren att spela i gårdagkvällens U21-match mot Middlesbrough.

 

 

Van Gaal fällde en syrlig kommentar gällande Rooneys tillstånd genom att indikera att han fortfarande inte var i matchform.

 

 

Exekutive vice ordföranden Ed Woodward måste bestämma vem som ska vara manager för United nästa säsong...

 

 

United kommer behöva lite energi i deras omspel i FA Cupens kvartsfinal borta mot West Ham imorgon för insatsen borta mot Spurs var oacceptabel.

 

 

Van Gaals auktoritet har vittrat bort under de två senaste säsongerna och auran har i princip försvunnit. Han är gårdagens man.

 

 

Spelartruppen är mycket väl medveten om det och är betydligt mer konfrontativa mot honom än under hans första säsong.

 

 

Han blev dödligt underminerad av exekutiva vice ordföranden Ed Woodward tidigare i år när han frågade seniorspelarna om Van Gaals metoder. Responsen var inte positiv.

 

 

Woodward är en frekvent besökare i omklädningsrummet efter matcherna och han vet om att atmosfären på nytt är dålig.

 

 

Trots det lämnar besökare vid klubbens kontor i London på Stratton Street med föreställningen att Van Gaal kommer få fullfölja sitt sista år på kontraktet.

 

 

Om det verkligen är planen måste han verkligen gå in och vinna tillbaka omklädningsrummet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards