Direktlänk till inlägg 15 april 2016

AVSLÖJAT - VARFÖR MAN UNITED VÄNTAR MED ATT SPARKA LOUIS VAN GAAL

Av Mikael Holmkvist - 15 april 2016 16:08

AV: Kevin Palmer, Irish Independent, måndag 11 april, 2016:

 

 

Manchester United skulle kunna spara upp till €6m (57,9m kr) genom att behålla managern Louis van Gaal säsongen ut, vilket kan vara förklaringen till varför holländaren sitter kvar på sin plats trots den katastrofala säsongen.

 

 

Precis som i fallet med hans företrädare David Moyes så infogade Uniteds chefer en klausul i Van Gaals kontrakt som stipulerar att kompensationen som kommer betalas ut efter hans uttåg från klubben innan kontraktet gått ut kommer reduceras rejält om han misslyckas med att säkra en topp fyra placering och Champions League fotboll.

 

 

Moyes fick sparken några dagar efter att det bekräftats att hans bedrövliga första säsong i United inte skulle sluta med en topp fyra placering, då klev hans assistent Ryan Giggs in på temporär basis säsongen ut.

 

 

United betalade bara Moyes ca €4,5m (43,4m kr) efter att han fått sparken i april 2014, trots att han fortfarande hade fem år kvar på sitt lukrativa kontrakt och en liknande klausul finns inskriven i Van Gaals kontrakt, med en reducerad utbetalning om han misslyckas med att leverera Champions League fotboll till nästa säsong.

 

 

Detta förklarar varför Uniteds chefer har förblivit lojala med Van Gaal - åtminstone offentligt - tills nu och varför hans position bara kommer hamna under lupp efter säsongen, där topp fyra är det minsta kravet för att han ska få behålla sin post.

 

 

Van Gaal kritiserades hårt än en gång efter söndagens 3-0 förlust på White Hart Lane, där holländarens beslut att spela yttern Ashley Young i en central anfallsroll och lämna toppanfallaren Anthony Martial i en ytterposition förvånade många av hans högljudda kritiker.

 

 

Det var den senaste grejen på en lång lista med häpnadsväckande beslut fattade av veterantaktikern under hans turbulenta tid som United manager och det var många månader sedan fansen började vända sig emot honom, men Old Trafford cheferna kommer inte dra för skynket för hans tid i klubben förrän säsongens utgång är bekräftad.

 

 

Även om de misslyckas med att hamna i topp fyra skulle uttåget för Van Gaal ett år innan hans kontraktstid går ut innebära en enorm kostnad för United, detta då även hans hjälptränare har rätt till rejäla utbetalningar, men de utgifterna verkar nu vara omöjliga att undvika efter många månaders missnöje från supportrarna som har tappat tron på en fotbollsfilosofi som har misslyckats med att underhålla.

 

 

Jose Mourinhos bekräftelse i lördags kväll att han vill stanna kvar i engelsk fotboll då han planerar en återkomst till spelet i sommar bekräftade att han fortfarande har ögonen på Old Trafford posten, trots förnyat intresse hos Real Madrid för att erbjuda den f.d Chelsea bossen en återkomst till Bernabeu.

 

 

Men Mourinhos rådgivare fortsätter att bli informerade om att United bara kommer bedöma Van Gaals framtid då säsongen är över och det troliga är att de misslyckas med att säkra en topp fyra placering, vilket garanterat kommer inspirera klubben till att byta manager.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards