Direktlänk till inlägg 15 april 2016

MANCHESTER UNITED PÅ VÄG ATT SPARKA LOUIS VAN GAAL OCH GÖRA JOSE MOURINHO TILL MANAGER DÅ ALEX FERGUSONS MOTSTÅND HAR MINSKAT

Av Mikael Holmkvist - 15 april 2016 16:11

Seniora Old Trafford personer accepterar nu behovet av förändring om klubben ska utvecklas och de känner att sommaren är tidpunkten för att agera - även om de skulle vinna FA Cupen

   

Träffa den nya bossen? Van Gaals framtid ser bister ut då Ferguson börjat mjukna gällande Mourinho.

 

 

 

AV: David McDonnell, Daily Mirror, fredag 15 april, 2016:

 

 

Manchester United kommer att sparka Louis van Gaal i sommar - även om han leder de till en FA Cup vinst.

 

 

Att vinna FA Cupen kommer inte vara tillräckligt för att rädda Van Gaal, detta då United håller på att förbereda en uttågsstrategi och en efterträdarplan som involverar Jose Mourinho.

 

 

De Röda Djävlarnas avancemang till semifinal, och möjligheten till deras första pokal sedan Sir Alex Ferguson avgick för nästan tre år sedan, har inte ändrat inställningen hos Old Trafford hierarkin om att en förändring behövs i sommar.

 

 

Och risken att missa Champions League kvalificering för andra gången på tre år (med sex matcher kvar att spela ligger United femma, fyra poäng bakom fjärdeplacerade Manchester City och med en betydligt sämre målskillnad), samt det faktum att Van Gaal kommer äntra sitt sista år på kontraktet, har stärkt tron på att sommaren är rätt tid att göra förändringen.

 

 

Pep Guardiola tar över Manchester City i sommar och gamla rivaler som Chelsea och Liverpool förväntas komma tillbaka starkt efter svåra säsonger, så United kan inte riskera ännu en säsong av Van Gaal ledda underprestationer.

 

 

Mot den bakgrunden förbereder de sig redan på livet efter holländaren - och Mourinho är mannen anförtrodd med uppdraget att ta de tillbaka till den absoluta toppen, både inhemskt och i Europa.

 

 

Vinnaren Mourinho, som har varit arbetslös sedan han fick sparken av mästarna Chelsea i december, är redo att efterträda Van Gaal och uppfylla sin långlivade ambition att leda United.

 

 

Motståndet mot att anställa the Special One, från Ferguson och den andra klubblegendaren Sir Bobby Charlton, ska ha lättat och seniora personer accepterar nu behovet av förändring om United ska utvecklas åt rätt håll.

 

 

Och trots hans tuffa front offentligt ska Van Gaal ha accepterat att hans regeringstid har nått ett definierande ögonblick - trots att de fortfarande har chansen att vinna en silverpokal den här säsongen.

 

 

Det finns en växande tro bland Uniteds seniora representanter att de snart behöver knyta ihop en affär för att lösa det sista året på holländarens kontrakt, värt £6 miljoner (73,1m kr) per år.

 

 

Några tror att 64-åringen kommer se det kloka i att acceptera en utbetalning och gå vidare, för att låta United anställa deras tredje manager sedan Fergusons pensionering 2013 - särskilt om han kan lämna med en pokal att visa upp för hans två år som manager i klubben.

 

 

Van Gaals strikta taktiska övningar, hans övertro på videoanalyser och auktoritära inställning har lett till meningsskiljaktigheter bland spelarna och de Röda har verkligen inte kunnat leva upp till förväntningarna den här säsongen.

 

 

Den tråkiga fotbollen som har serverats under större delen av säsongen har också lett till att fans vill att den f.d Ajax, Barcelona, Bayern München och Holland managern ska gå. En av få positiva saker har varit genombrotten för unga löften som Marcus Rashford, Jesse Lingard och Timothy Fosu-Mensah.

 

 

Men det har inte funnits tillräckligt med bevis ute på planen för att Van Gaal skulle vara nära att bygga upp en ljus ny framtid i United, trots att han spenderat mer än £250m (3,04 miljarder kr) på nyförvärv sedan hans ankomst i juli 2014.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards