Direktlänk till inlägg 20 april 2016

BRÖLLOPSSÅNGAREN STING BEVITTNAR ATT RYSSARNA OCKSÅ ÄLSKAR SINA BARN

Av Mikael Holmkvist - 20 april 2016 15:28

Vid stjärnans senaste privatgig uppträdde han vid det överdådiga firandet arrangerat av miljardären Mikhail Gutseriyev för hans son Said

   

Sting med Said Gutseriyev vid det svindyra bröllopet. Foto: Instagram

 


 

 

AV: Marina Hyde, the Guardian, fredag 1 april, 2016:



Än en gång till House Sting, den musikaliska maktbasen vars omfattande globala fastighetsportfolio ser till så att solen aldrig går ner över deras yogamattor. Ledd av den eponyma trubaduren och hans fru Trudie Styler anses House Sting av många vara en av 2000-talets mest brutalt självparodiska enheter på den här planeten. Engagerade miljökrigarna Sting och Trudie har inga problem med att avskeda en gravid kock för att hon var för illamående för att resa från Wiltshire till London för att laga soppa eller nått åt dem. Samtidigt organiserar de toppmöten på deras gods i Toscana, där målet är "att tänka om gällande hur förändringar sker i vårt samhälle". (Kort svar: inte så här.)



Precis som några äldre läsare kanske kommer ihåg så anklagades en gång Lost in Showbiz för "klassavundsjuka" av Trudie, detta efter att ha riktat uppmärksamheten mot hennes användande av vad madam refererar till som "privat luftfartsbränsle" (det är inte samma sak som det som finns i planen du flyger med). Och den här veckan påminner utförda rapporter från Moskva oss om att dessa absolut nödvändiga jetplan inte betalar för sig själva, inte ens för någon vars personliga förmögenhet beräknas uppgå till £180m (2,21 miljarder kr).



Vi lägger vår scen vid bröllopet för sonen till den ryska miljardären Mikhail Gutseriyev, vars perfekt anlagda Wikipedia-sida beskriver honom primärt som "en ingusjier-rysk entreprenör, affärsman och poet". Jag föreställer mig en särskilt frossande version av Pam Ayres, men kör på. "Han innehar även en examen i friidrottsgrenen tiokamp." Resten är en alldaglig berättelse om utfärdade och avbrutna arresteringsorder, förvärvade petrokemiska företag och mediehus, sålda med våld och återköpta, och kvitton på medaljer som låter olycksbådande, som "Vänskapsordern" och "Distinktion i Särskilda Operationer". För att lätt felcitera hans bror inom friidrotten, Daley Thompson: Jag har inte skrattat så mycket sedan min mormor fastnade med patten i mangeln.


 

Khadija Uzhakova - och en hel del blommor. Foto: Instagram



Hur som helst, grattis till Mikhail, vars son Said gifte sig med en Khadija Uzhakova i Moskva förra helgen. Att beskriva tillställningen som extravagant är som att observera att Bärnstensrummet i Katarinapalatset inte är helt minimalistiskt. Bröllopet var så stormande, galet blommigt att det fick the Chelsea flower show att se ut som utsidan av en bensinmack fem minuter innan midnatt på Alla hjärtans dag.



Men till sist så finns det inget som säger "I could buy every one of my guests" som ditt val av bröllopssångare. Och, för en summa som ryktas ligga på en miljon (12,3m kr) var, bestod uppställningen av fröken Jennifer Lopez, herr Enrique Iglesias och den ovannämnda herr Gordon Sting. Du är nu hjärtligt välkommen att undersöka fotografierna på artisterna, som - trots de troliga försäkringarna gällande hur privat tillställningen var som gavs till dem innan - har hittat sin väg ut till olika media.



Enrique ska delvis ha beröm, detta då han bär precis den uniform han skulle ha valt om han planerade att sticka ut och handla lite och var desperat att inte bli igenkänd. Ett par T-shirts, jeans och en baseballkeps så långt neddragen att han lika gärna kunde ha skickat en Enrique Iglesias imitatör för att genomföra giget och hans löneutbetalare hade inte vetat om något. När det gäller J-Lo ser hon ut att mala sig igenom sitt framträdande med samma oengagerade stil hon kanske skulle visa upp vid en tarmsköljning.


 

Hedersvakten inspirerades av Slash från Guns N' Roses. Foto: Instagram



Men Sting... oh herregud alltså. Sting har verkligen gjort en grej av sånt här. Det är oklart varför han håller en bukett - kanske krävde villkoren i hans kontrakt att han skulle köra två medleys och sedan spendera resten av kvällen med att tjänstgöra som en del av blomhjälpen. Men ändå, titta bara på hans lilla ansikte. Han anstränger sig verkligen lite extra för sin check - snackar med brudgummen som om hans liv hängde på det. Vilket såklart skulle vara orimligt. När det gäller vad Sting säger så ger han kanske den här fina unga mannen några bra vintips, eller så förklarar han att i det mycket mindre civiliserade väst skrattar alla åt dig om din fru tar ett privatflyg fyllt av nödvändigheter som ett entourage eller en personlig frisör för att närvara vid ett party mindre än tre timmars tågresa bort. Och när de driver med dig kan man inte ens sätta dem i fängelse eller ta ifrån dem deras tillgångar.



När det gäller ansiktsuttrycket på själva brudgummen så kommer du garanterat att känna igen det. Vi har alla burit det på bröllop, vanligtvis när vi befinner oss inträngda i ett hörn av en obeskrivlig tråkmåns till släkting med dålig andedräkt och ett tusen runkningar över Margaret Thatcher under sitt bälte. Om det fanns en pratbubbla över Saids huvud, tror jag att det skulle stå: "Det är enormt intressant - skulle du vilja att jag går och hämtar en till drink åt dig, även om vi båda vet att det är mer troligt att kapten Cook kommer tillbaka från Hawaii än att jag gör det från just den här expeditionen?"



Totalt sett är det här mitt favorit "off-diary"Sting gig sedan han tog en miljon (12,3m kr) för att uppträda för en familj som bokstavligt talat anklagats för att koka sina fiender. Det inträffade 2010, då han hamnade i ett lite metaforiskt hett vatten själv då han dök upp i Uzbekistan för att hämta en stor check från dottern till presidenttyrannen Islam Karimov, vars hemskheter beklagas nästan en gång i timmen av FN, Amnesty och de som rent generellt är emot saker som slakt av oskyldiga, 80% dränering av en hel sjö och världens näst högsta siffra för mänskligt slaveri.



Sting var i stan som huvudnummer på deras konstfestival, han avböjde att försvara sig själv med att säga att han hade gett sin avgift till välgörenhet eller vad som helst, istället förklarade han att han var emot kulturella bojkotter då de rånar proskriberade stater på "den öppna handeln av idéer och konst". På detta var den enda rimliga repliken: du var med vid en tillställning till vilken biljetterna kostade mer än 45 gånger så mycket som den genomsnittliga månadslönen i Uzbekistan, och du satt även plikttroget bredvid presidentens dotter vid lanseringen av hennes lyxsmycken. Eller gick du ut på gatorna och spelade frivilligt på din luta bland det vanliga folket också? Men ack och ve, allt Sting hade att säga var: "Konserten organiserades av presidentens dotter och jag tror den sponsrades av Unicef."



Varför i hela fridens namn han skulle tro det när det var tydligt struntprat är oklart. Jag vill inte gå ut på osäkert vatten här, men min känsla är att Unicef inte brukar sponsra tillställningar arrangerade av regimer anklagade för att rekrytera arméer med barn för slavarbete. Jag tror mig minnas att Herrens motståndsarmé avvisades när de sökte upp organisationen för att få stöd till Konys kungliga varietéunderhållning.



Tillbaka till vigseln i Moskva, för det finns fortfarande många saker som jag inte förstår med bröllopet. Till exempel så har vi hedersvakten, som innehöll män som tydligen var klädda som albionversioner av Slash från Guns N' Roses. En annan gåta är handväskan som bruden bar hela vägen fram till altaret. Strax efter det att hennes man mottog sin OBE i Buckingham Palace 2003 var det Victoria Beckham som mest framträdande undrade varför drottningen bar en handväska, med tanke på att hon var i sitt eget hem. På samma sätt skulle man kunna föreställa sig att en av de 38,000 personerna i personalen på det här bröllopet hade kunnat bära runt Khadijas telefon/läppstift/pengar till betalbaren åt henne.



Totalt sett så tror jag att det bästa sättet för mig att få fram något förnuftigt av den här skituppvisningen skulle vara om Sting skrev en låt om det. Glöm det förresten. Jag kräver ett fullkonceptsalbum om tillställningen, för vilket Sting specifikt lär sig spela balalajka, och som han sedan vinner sju ryska Grammys för. Arbetsnamnet: Fees of Gold.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 19 april 17:04


Även om fler och fler nu faktiskt inser vad det är Israel håller på med så är det fortfarande en lång väg kvar att vandra. Tidigt i morse (fre 19/4) kom rapporter om att Israel beskjutit mål inne i Iran: http://beansontoast.bloggplatsen.se/2024/04/...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards