Alla inlägg under april 2016

Av Mikael Holmkvist - 15 april 2016 15:44

Också den här veckan: Leeds kundstadga, Villas PR och hur man motiverar dumskallar 

 

Gianni Infantino: "kommer inte acceptera att min integritet betvivlas".

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 10 april, 2016:


 

Veckans citat

Uefa - går igenom "vilseledande" pressbehandling av Panama pappren, 24 timmar innan polisen gjorde en räd mot deras kontor med misstankar om "kriminell vanskötsel och förskingring": "Det här är en sorglig dag för journalistiken."



• Köper inte heller förra veckans mediearbete:

a) F.d Fifa-generalsekreteraren Jérôme Valcke - avfärdar kontroverserna kring hans användande av Mossack Fonseca för att skapa och sedan installeras som dold ägare av ett lagligt brevlådeföretag använt för att köpa en 104ft (31,6 meter) lång yacht för €2,8m (27,3m kr) som: "ett skämt ... en icke-story"; och b) Fifa:s etikdomare Juan Pedro Damiani - avgick efter det att dokumenten pekade på affärslänkar med en åtalad Fifa pengatvättare - men förnekade de "grundlösa mediepåståendena" emot honom. "Mitt goda namn har smutsats ner."



• Damianis tidigare största mediebakslag: 2014 - utfärdade ett klargörande efter det att han försökte avsluta en

livesänd intervju med uruguayansk radio tidigt, misslyckades med att lägga på ordentligt och hördes kalla programledaren "en smutsig jude". Damiani: "Denna olyckliga fras reflekterar varken mina tankar, eller mina värderingar."


 

Andra nyheter: senaste nytt om rasism

Bekämpade också sorglig journalistik förra veckan - Israels Beitar Jerusalem (favoritläktarsång: "Död åt araber" och "Här är vi, den mest rasistiska klubben i landet") som portade tidningen Haaretz för att de kallat klubben rasistisk. Klubbtalesmannen Oshri Dudai: "Haaretz låter inte fakta komma i vägen för dem."


 

Veckans bakslag

Nigerias fotbollsförbunds chef Amaju Pinnick: sparkad av den federala högsta domstolen i ett gräl gällande hans omröstningsvinst i förbundet 2014 - ett resultat ratificerat av Fifa trots påståenden om att omröstningen var "våldsam och kränkande". Pinnicks budskap 2014 till kritikerna: "Mitt inval påbjöds av gud ... och fotbollen är vinnaren."


 

PR-nytt

Hanterar kriser förra veckan:

a) Aston Villa - reagerade på fansens arrangerade protester mot klubbens "verklighetsfrånvända" amerikanska ägarskap genom att omprofilera deras klubbmärke; och b) Leeds - agerade efter det att ägaren Massimo Cellinos son Edoardo kallat ett fan "spastisk" på Facebook. (Leeds kundstadga online [pdf]: "Klubben tar problemet med språk som väcker anstöt allvarligt ... vårt mål är en njutbar och positiv atmosfär.")


 

Penganytt: bästa förhandlaren

Agenten Dimitri Seluk och klienten Yaya Touré - berättelsen så här långt:


 

• November 2009: Seluk sänder Manchester City ett meddelande: "Yaya är inte lycklig i Barcelona ... men han skulle inte gå till Manchester City. Han funderar bara på riktigt stora lag." Juli 2010: City erbjuder ett femårskontrakt, värt £185,000 (2,26m kr) i veckan. Yaya skriver på.


 

• Maj 2012: Seluk: "Touré har nu gjort allt han kan i Manchester City och behöver ny motivation. Han skulle vilja ha en ny utmaning." Touré får ta emot försäkringar.


 

• Mars 2013: Seluk: "Vi har diskuterat ett nytt kontrakt sedan i september förra året. De här personerna fortsätter att förhandla och förhandla, det är inte normalt. Yaya känner att det respektlöst. Han känner inte respekten från personalen och vill lämna. City betalar stora pengar, men förstår inte att mänskliga relationer betyder mer än något annat. Det här handlar inte om pengar." April 2013: City erbjuder en fyraårig förlängning värd £220,000 (2,68m kr) i veckan. Touré: "City är vart jag vill vara. Jag kommer aldrig glömma hur jag har behandlats här av fansen, klubben och ägarna."


 

• Maj 2014: Seluk: "Det finns en stor möjlighet att Yaya kommer lämna. Han är väldigt upprörd. Vad som hände på hans födelsedag betyder att klubben inte bryr sig om honom. Det var bevis. De kan säga vad de vill, 'Oh vi gillar honom men vi glömde'. Glömde? Glömde Yaya? City får honom att känna sig som nobody. Han är väldigt upprörd och han har börjat fundera på att lämna. Vi gör inte det här för pengarna."


 

• Februari 2015: "Jag vill att City ska ge Yaya ett nytt kontrakt, bara för att visa honom att de vill ha honom. Det handlar inte om pengar."


 

• April 2016: "Vi har väntat för länge. City har misslyckats med att visa att de uppskattar honom ... Han kommer lämna i sommar, jag kan lungt bekräfta detta. Olika erbjudanden har kommit in för Yaya. Kommer den ekonomiska aspekten att utgöra någon skillnad? Absolut inte. Vi sätter inte pengarna först."


 

 

 

Mest respektfull

Brasilien: Minas Gerais club Tricordiano - har bestraffats efter det att presidenten Gustavo Vinagre sa följande till en domare: "Du är en tjuv, jag är en bandit, jag kommer fylla din bil med pistolkulor." Andra matchfunktionärer vittnade också om smädelser och hot från annan personal "inklusive bollkallarna"; ligan kallade det "synnerligen beklagligt".

 

 

Bästa omprövning

Rumänien: Botosani ägaren Valeriu Iftime - återanställer Leo Grozavu, sju månader efter att ha gett tränaren sparken p.g.a hans löfte att "spöa upp" och "döda" hans "idiotiska ... djävulens dumskallar" till spelare mitt under en match. Iftime: "Leo återvänder. Jag tror på hans förmåga att motivera."


 

Gör förändringar

Tyskland: 16 februari, Hannover 96 ägaren Martin Kind: "Jag utesluter fullständigt några som helst förändringar. Vi står bakom Thomas Schaaf till slutet. Schaafs jobb ifrågasätts inte." 2 april: Ifrågasätter det. 3 april: Ger honom sparken.


 

Plus: kärleksnytt

Argentina: Racing Clubs 23-åriga Carlos "Discoteca" Núñez, avslöjar att han "så ångrar" att han dejtat en välkänd modell bakom ryggen på sin gravida 16-åriga fästmö. "Det var bara en blipp. Jag hade ett fördunklat sinne ... det är något som kan hända oss fotbollsspelare. Jag sätter familjen först."

Av Mikael Holmkvist - 15 april 2016 15:41

Också den här veckan: Avram Grant; Fifa:s Qatar-process; plus musiknyheter

   

Gabby Agbonlahor: kämpar till slutet.

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 3 april, 2016:

 

 

Veckans man

Villas klubbkapten Gabby Agbonlahor - petad efter påståenden om shishapipor och champagnepartyn, efter att ha sagt till fansen i februari att tänka stort: "Vi kommer fortsätta kämpa till slutet. Det är allt klubben förväntar sig av oss. Ta det match för match. Det finns ingen anledning till att vi inte ska klara oss undan."

 

 

• Eldade också på Villa-fansen i februari: a) Joleon Lescott, vill ha en större tilltro till truppens "vilja och attityd... Vi har en fantastisk krigarinställning. Erfarenhet betyder mycket och Gabby är definitivt ett exempel på det. Vi kommer kriga för det"; och b) Agbonlahor igen, här avfärdar han pressrapporterna om att han saknar inställning och vill bort från klubben: "Tidningarna gillar att snacka en massa skit."

 

 

Nya Fifa-nyheter

En tidig inverkan: Gianni Infantino, inleder livet i Fifa med en ny livssyn - "Vi måste förtjäna tillit med konkreta aktioner, ärlighet, öppenhet och transparens" - och en ny sponsor, Kinas Wanda Group, med Wandas nya chef för idrottsaffärer, Sepps brorson Philippe Blatter, vid lanseringen. Infantino sa att affären signalerar "en riktig förändringsvind".

 

 

Gamla Fifa-nyheter

Höll sig stark förra månaden, trots juridiska försök att återta förskingrade pengar: Jack Warner ("Jag är inte skyldig Fifa ett nickel, Fifa är skyldiga mig"), och Brasiliens Ricardo Teixeira, som jagas för $3,514,025 (30,2m kr): "De kastar ut den här siffran i luften. Jag kommer stämma de för sveda och värk."

 

 

• Och tillbaka i spelet: f.d generalsekreteraren för asiatiska konfederationen Dato' Alex Soosay - återanställd som konsulent, ett år efter det att han avgick anklagad för att försöka "gömma eller förstöra" korruptionsbevis. AFC säger att Soosay, som förnekar alla oegentligheter, tar med sig "oöverträffad expertis och erfarenhet ... en enorm fördel för asiatisk fotboll".

 

 

Plus: bästa motbevis

Fifa:s PR-team: reagerade på förra veckans nya bevis gällande slavstaten Qatar med en försäkrande notis: "Sedan 2011 har Fifa träffat nyckelintressenter. Detta är en pågående process." Nyckelmötet i processen hittills: Sepps tripp 2013 till Doha för att blottlägga sanningen bakom den "rasistiska" brittiska pressbevakningen. "Min mormor säger alltid att en klocka ringer ding och dong, inte ding-ding-ding. Man måste lyssna på ding och på dong, och just nu hör jag bara ding. Så jag åker dit, och lyssnar på dong." Efter att ha träffat emiren rapporterade han: "Qatar kommer bli underbara värdar."

 

 

På annat håll: ironinytt

QPR rapporterar en ny £45,7m (558,4m kr) förlust och en "pågående" juridisk utmaning gällande Financial Fair Play, tre år efter det att medordföranden Tony Fernandes deklarerade sin inställning: "Det är ironiskt för mig att jag hamras för lönerna, för jag är en av killarna som vill ha Financial Fair Play. Jag jobbar för det. Det är den rätta saken att göra."

 

 

Bästa nya livssyn

21 januari: Nya Villa ordföranden Steve Hollis, försäkrar Rémi Garde: "En av anledningarna till att den här klubben inte har gjort bra ifrån sig under de senaste fem säsongerna är att den inte har haft stabilitet. Så det sista jag kommer göra som inkommande ordförande är att försöka fördela skuld." 18 mars: "Om ni tittar på de framgångsrika klubbarna finns det några nyckelingredienser. Nummer 1 är stabilitet och klarhet gällande vad strategin är. Att ha fem managers på fem säsonger levererar inte stabilitet." 30 mars: Ger honom sparken.

 

 

Flyttar också vidare: • 10 januari: Notts County ordföranden Ray Trew anställer Jamie Fullarton. "Hans noggranna uppmärksamhet för detaljer och hans blandning av självmedvetenhet och självförtroende skiner igenom." 20 mars: Sparkar honom efter 69 dagar. "Vad vi behöver nu, som klubb, är stabilitet."

 

 

•23 februari: Valencias president Layhoon Chan: "Att byta tränare är kanske något som är inrotat i spansk kultur, men vi förstår att om man byter tränare många gånger så är det ofta en katastrof ... Vi tror på vad vi gör och vi vet när en riktning är korrekt. Och vi går bra med Gary." 30 mars: "Vi tackar Gary för hans jobb."

 

 

Veckans ambassadör

Nigeria: FC Ifeanyiubah ägaren Dr Patrick Ifeanyi Ubah - avstängd i 10 matcher för att ha invaderat planen med sin livvakt för att slå till Heartland FC:s målvakt. Heartland fördömde den "barbariska ägaren och hans rackarungar"; ligarepresentanter beordrade Ubah att "vara en bra ambassadör i framtiden".

 

 

Bästa klargörande

Ghana tränaren Avram Grant klargör sin position efter det att hans agent anklagat Ghanas press för att "ösa ut skitsnack" och han anklagade Ghanas fans för att vara besatta av "skitsnack": "Jag drar tillbaka det här ordet skitsnack. Saken jag skulle vilja säga är att jag älskar Ghana. Jag respekterar ghananer."

 

 

Kommentator-nyheter

Italien: Giovanni Trapattoni bedömer kritiken mot hans "konstanta svärande" under en live-sänd tv-kommentering: "Bla bla ... jag skiter i deras åsikter. Åsikter är som pungkulor: alla har sina egna." Trapattoni presenterade sin vision för sin tv-karriär 2013: "Jag är ingen idiot. Tv är lätt."

 

 

Mest rörande text

Tyskland: Rapparen Felix "Ghost St" Aubameyang släppte sin nya låt som hyllar brorsan Pierre-Emericks balans mellan privatliv och jobb i Borussia Dortmund: "Versace, Versace, Versace, Borussia Dortmund ... Vi anländer till klubben. Guldklocka, guldkedja, guldboll. Allt är guld, bror... Sätt den i krysset, Aubame-bang-bang."

 

 

Plus: största äran

Portugal: Katia Aveiro, Cristiano Ronaldos syster, valdes ut att sjunga Portugals nationalsång vid 2016 års simmästerskap. Medieomdömet efter hennes debutlåt från 2013 "Nonstop Boom" sa att hennes liveframträdande "inte kommer lämna någon likgiltig".

Av Mikael Holmkvist - 15 april 2016 15:38

EXKLUSIVT: £58 miljoners (708,6m kr) anfallaren har tagit bort bilder på makan, som drabbats av hemlängtan, från Instagram

   

Det är över ... vi berättade att Man Utd anfallaren låg med en modell bakom ryggen på sin fru.


 

 

EXKLUSIVT AV: Lauren Veevers, the Sun on Sunday, söndag 10 april, 2016:


 

MANCHESTER United stjärnan Anthony Martial har gått ifrån sin fru fyra månader efter att ha legat med en modell bakom ryggen på henne.



The Sun on Sunday berättade för sina läsare att det franska esset låg med X Factor wannaben Emily Wademan i Paris medan frun Samantha var hemma i Manchester.



Paret, som har åtta månader gamla dottern Peyton, satte upp en enad front efter våra avslöjanden.



Men förra veckan slutade Samantha följa £58 miljoners (708,6m kr) anfallaren på Instagram, och han slutade även följa henne.



Hon har fortsatt uppdatera sina 82,000 följare med bilder på Peyton men den franska landslagsmannen, 20, har inte setts på någon bild på två veckor.


 

Går isär ... källor avslöjade att frun Samantha längtade hem och att hon frekvent rest tillbaka till Frankrike.



Han har tagit bort ett dussintal bilder på sin fru.



En källa sade: "Martial höll tyst om sina äktenskapsproblem i omklädningsrummet men det var känt att Samantha längtade hem.



"Hon flög hela tiden till Frankrike för att spendera tid med sin familj så det är inte så överraskande att hon har flyttat tillbaka permanent." Stjärnans agent bekräftade deras separation och sa att ingen annan var involverad.



Vi berättade i januari att Martial förförde 2013 års Miss Great Britain finalisten Emily, 24, efter att ha pratat med henne på Snapchat. Stjärnan, som tjänar £90,000 (1,09m kr) i veckan, betalade för hennes resa till Paris. Emily sa att Martial insisterade på att han var singel innan de träffades.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards