Direktlänk till inlägg 4 december 2016

SAGT & GJORT: "HAN ANVÄNDE ORDET 'PARTY'. PARTY? VILKET SLAGS PARTY ÄR DET HÄR?"

Av Mikael Holmkvist - 4 december 2016 15:28

Också den här veckan: Chelsea om rasism, Uli Hoeness och grovt tjänstefel i Palermo

   

Fansen hyllar Chapecoense på klubbens Arena Conda stadion. Fotograf: Buda Mendes/Getty Images

 

 

 

 

AV: David Hills, the Observer, söndag 4 december, 2016:

 

 

Veckans citat

Brasiliens chef för deras fotbollsförbund Marco Polo Del Nero - har sagt till Chapecoense att fullfölja deras sista ligamatch. Tillförordnade klubbpresidenten Ivan Tozzo: "Jag sade till honom att vi inte har 11 spelare kvar. Han sade: 'Jo det har ni, reserver, skadade spelare. Använd dem, fyll ut resten med ungdomar.'"

 

 

• Del Neros vision för matchen mot Atlético-MG, enligt Tozzo: "Han sade att vi behöver 'ett stort party' för att hedra de döda." Chapecoense representanten Victor Hugo Nascimento: "Matchen kommer inte att bli av. Del Nero använde t.o.m ordet 'party'. Party? Vilket slags party är det här?"

 

 

• Också angelägen om att gå vidare: Internacionals vice president Fernando Carvalho - missnöjd med att den sista ligaomgången försenas en vecka. "Vi sänder solidaritet, men det här skadar oss. Vi har vår egen tragedi att hantera här: klara oss undan nedflyttning." Carvalho bad senare om ursäkt för "mitt olyckliga ordval".

 

 

Andra nyheter: starkast budskap

Chelsea - varnar fansen från att använda "avskyvärt" rasistiskt hån. "Sådant uppträdande har ingen plats på vår stadion eller i vårt samhälle. Chelsea är stolt över vår mångfald och vår vision omfamnar jämlikhet... Om vi får in bevis på diskriminerande uppträdande av någon sort kommer vi agera med den starkaste aktionen, vilket inkluderar åtal." 2012: "Chelsea uppskattar och stödjer Johns fulla ursäkt för språket han använde."

 

 

Varmaste omfamningen

Tyskland: Bayern München medlemmar reagerade på att f.d presidenten Uli Hoeness avslutade sin tid i fängelse efter "särskilt allvarligt" skattefusk på €28,5m (298,8m kr) genom att rösta tillbaka honom för en andra period, med en majoritet på 98,5%. Hoeness: "Jag begick ett misstag - men jag har förtjänat en chans till."

 

 

Börjar också om

Bolivias fotbollsförbund: omformat förra året för att leverera transparens efter att f.d presidenten Carlos Chávez fängslades för organiserad brottslighet. Den nya förbundsstyrelsens utveckling sedan dess: a) sekreteraren Walter Torrico fängslad för bedrägeri; b) nya presidenten Rolando López satt i husarrest för påstådd förfalskning. Alla förnekar alla oegentligheter.

 

 

Bästa berättelsen

Fifa.com, 2005: Ecuadors chef för deras fotbollsförbund Luis Chiriboga står som värd för ett Fifa "Com-Unity"-seminarium gällande hur fotbollens resurser kan komma samhället till nytta, gästerna kom bl. a från Unicef och SOS Barnbyar. "En känsla av optimism var påtaglig då tillställningen avslutades." 2016: Chiriboga dömd till 10 års fängelse för att ha tvättat $6,12m (60,4m kr).

 

 

Mest uppriktig

Sydsudans fotbollsförbunds president Chabur Goc har reagerat online på att kollegor stängt av honom p.g.a påstådd förskingring, vilket han förnekar. "Tack kära kamrater för ert beslut. Jag trodde att vi skulle avsluta resan tillsammans, men det är okej och det är mitt nöje att dödas av vänners kulor istället för en fiendes. Jag tackar er verkligen, från djupet av mitt hjärta."

 

 

Och här är en med rent mjöl i påsen

Ghana: Klubbägaren Isaac Tetteh reflekterar över tillståndet hos fotbollsfamiljen. "90% av fotbollsadministratörerna kommer inte att hamna i himlen. Men jag unnar mig inte intrigspelet som de andra gör, därför har jag en stark tro på att även om det blir så att alla fotbollsadministratörer går miste om himlen, kommer jag, Isaac Tetteh, att anses lämplig för att äntra det heliga landet."

 

 

På annat håll: har det fortfarande

Italien: Palermo presidenten Maurizio Zamparini - ställd inför ännu fler lögner från pressen. 28 november: "För att stoppa dessa osanna rapporteringar pratade jag med vår tränare mr De Zerbi och jag kommer behålla honom. Det är mitt beslut." 30 november: Sparkar honom efter en cupförlust. "Ynklig match, ynklig tränare. Jag kallar det grovt tjänstefel."

 

 

• Nästa man för Palermo - Eugenio Corini, Zamparinis tredje tränare den här säsongen. Corini: "Jag är glad och uppspelt. Jag har fortfarande inte träffat presidenten, men jag blev jätteglad av hans inbjudan." Zamparinis åsikt: "Corini? Det fanns inte mycket på marknaden."

 

 

Maurizio Zamparini: har det fortfarande. Fotograf: Tullio M. Puglia/Getty Images.

 

 

Flyttar också vidare

a) Martin Allen, avgår för Barnet igen, fyra månader efter att ha förlängt sitt kontrakt: "Någon frågade mig hur länge det här kontraktet gäller... jag vet inte! Jag tror jag är här för evigt nu, välsigna gud."

 

 

b) 30 oktober: Hearts manager Robbie Neilson om länken med Villa: "Det är bara tidningssnack. Mitt enda fokus finns här på Hearts. Jag har fortfarande ett enormt jobb att göra: vi har en lång väg att gå och jag vill vara en del av det." 2 december: Går till MK Dons.

 

 

c) 15 november, Brasilien: São Paulo presidenten Leco "garanterar" att Ricardo Gomes kommer vara klubbens tränare 2017. "Allting ändras snabbt inom fotbollen, men inte det här." 23 november: Ger honom sparken.

 

 

d) Paraguay, 19 november: Olimpia presidenten Marco Trovato stänger av journalisten John Walter Ferrari från alla klubbens byggnader för att han sagt att presidenten planerar att sparka tränaren Fernando Jubero. "Media försöker destabilisera oss med lögner! Olimpia är starka, vi går framåt tillsammans." 20 november: Jubero sparkad efter ännu en förlust; Ferrari tittar på träningen genom att stå på en pick-up och titta över muren.

 

 

Mest utsatt

Frankrike: Toulouse tränaren Pascal Dupraz - upprörd av kritiken mot hans reaktion efter att ett pappersflygplan snuddade hans huvud förra månaden: "Det träffade mig, det kunde ha varit vad som helst. Alla dessa kritiker, de är så modiga."

 

 

Bästa strategin

Malawi: Civo Service Uniteds vice sekreterare Richard Chiwaula går ut offentligt med deras överlevnadsplan: "Vi erbjöd spelarna fler förmåner och ändå förlorar de... Så nu ber vi gud att hjälpa till. Vi söker hans ingripande." Managern Charles Manda: "Jag är optimistisk."

 

 

Plus: värsta felträffen

Serbien: Lokomotivs Milan Djuricic på frågan om vad han tycker om att ha blivit ett klickmonster efter att ha missat öppet mål från 50 cm: "Det blev en felträff och jag var uppspelt, så jag sparkade bollen över. Vilken läxa för mitt liv."

 

Serbiska spelarens extraordinära miss framför öppet mål från en halvmeter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards