Direktlänk till inlägg 9 december 2016

PAUL GASCOIGNE...

Av Mikael Holmkvist - 9 december 2016 11:49

 

Bilden: Känner ni igen mannen på bilden? Japp, det är Paul Gascoigne. Det är ingen dagsfärsk bild, men man får ju konstatera att hans hårda leverne har tagit ut sin rätt.

 



Paul Gascoigne har aldrig spelat för Manchester United, men jag får nog ändå räkna honom som en person som fascinerar mig lite. Idiotin han har svarat för genom åren är gränslös, att han har misshandlat sin fru är oförsvarbart. Men jag kan ändå inte hjälpa att jag ibland funderar på vad som hade hänt om han hade hållit sitt muntliga löfte till Fergie och gått till United, istället för Tottenham, då han lämnade Newcastle 1988. Det finns inga som helst garantier för att Ferguson skulle ha fått upp honom på spåret och fått honom att hela vägen få ut sin fulla kapacitet. Men oj vilken spelare han hade kunnat bli. Nu flyttade denna psykiskt instabile festprisse till London istället och hade ganska fria tyglar. Det gick ju som det gick. Visst fan har han bjudit fotbollspubliken på oförglömliga uppvisningar, både positiva och negativa, men man återvänder ändå alltid till känslan tänk-vad-det-kunde-ha-blivit när man pratar om honom.



Det ska nämnas att när Gascoigne lovade Ferguson att skriva på för United så gick Tottenham in och erbjöd sig att köpa ett hus åt "Gazzas" utfattiga föräldrar, vilket fick honom att ändra sig direkt. Man ska även titta på hans bakgrund, han kommer från ett riktigt arbetarklasshem i nordöstra England och växte upp under relativt fattiga förhållanden. Så att han ville betala tillbaka till sina föräldrar, som lät honom spela fotboll och satsa på det, är absolut hedervärt.



Sen har vi den här fruktansvärda sjukdomen alkoholism och all stigmatisering som finns runt den. Den slår hänsynslöst, framförallt mot arbetarklassen. Nu var Gascoigne ett välbetalt proffs under många år och tjänade betydligt mer pengar än vad många andra ens kan drömma om. Men han upplevde aldrig dagens nivåer, där medelmåttor kan dra in en halv miljon kronor i veckan. Det går heller inte att ta miste på hans kärlek till sporten, han älsade att spela fotboll och när han gjorde det kände han aldrig av snurret i huvudet eller fick sina ticks. Så när han till sist lade av blev det ett otroligt stort tomrum i hans liv. Och som med många andra idrottsstjärnor som slutar med sin idrott fyllde han det tyvärr med alkohol och droger.



Att dessutom göra det i England, som f.d firad fotbollsstjärna, det är inte det lättaste, med tanke på deras tabloidpress. Jag förstår att man rapporterar om det, men sättet på vilket man utnyttjat honom för egen vinnings skull är vidrigt. Det här är inget försvarstal åt "Gazza", långt därifrån, men de senaste bilderna jag såg på honom visade upp en hyfsat fräsch mr Gascoigne. Då hade han hållit sig borta från alkoholen och drogerna ett tag, tyvärr kan ni läsa om ännu ett återfall här under, men han menar själv att han har repat sig nu. Sen är ju det en klassisk beskrivning från en alkoholist och vi har hört det förut, men jag hoppas verkligen att han kan hitta något meningsfullt att göra med sitt liv och att vi inte snart behöver läsa om ännu en människa som har supit eller knarkat ihjäl sig i den här iskalla, individualistiska världen som vi lever i.



För några dagar sedan läste jag Paul Gascoignes Wikipedia-sida på engelska, den innehåller en hel del intressant och ni hittar den här:

http://beansontoast.bloggplatsen.se/2016/12/06/11393818-paul-gascoigne/




Och här kan ni läsa det senaste om honom:

 

 

 

 

"JAG VISSTE ATT JAG HADE STÄLLT TILL DET": ENGELSKA LEGENDAREN PAUL GASCOIGNE BER OM HJÄLP EFTER ATT HA HÄLLT I SIG GIN OCH KOKAIN UNDER TVÅ DAGAR OCH HAMNAT PÅ SJUKHUS

 

 

Den problemfyllda stjärnan har öppnat sitt hjärta för The Sun on Sunday och avslöjat: "Jag f***ing hatar att vara en alkoholist"

   

Paul Gascoigne har avslöjat hur han ställde till det, erbjöds kokain och hamnade på sjukhus med dropp efter två dagar fyllda av supande.

 


 

 

EXKLUSIVT AV: Michael Hamilton, the Sun on Sunday, söndag 4 december, 2016:


 

FOTBOLLSHJÄLTEN Paul Gascoigne har avslöjat hur han ställde till det, erbjöds kokain och hamnade på sjukhus med dropp efter två dagar fyllda av supande.



Den problemfyllda stjärnan öppnade sitt hjärta för The Sun on Sunday gällande supkalaset på ett flott hotell då han, bevittnad av andra ledsna gäster, såg ut att ta emot drogen.



Gazza, 49, som har kämpat mot alkoholism i många år, sade att han hade druckit en flaska gin ensam på sitt hotellrum för att han kände sig "nere" innan han gick ner till baren.



Men han erkände att han inte kommer ihåg allt som hände efteråt och tillade: "Om jag pratade med någon om kokain så ångrar jag det. Om något hände så ångrar jag det."



Den f.d stjärnan för England och Spurs sågs på det fyrstjärniga Royal Bath hotellet i Bournemouth där han vinglade omkring och sluddrade då han pratade med andra gäster.



Vid ett tillfälle såg Gazza, som bor i närbelägna Poole, ut att försöka ge pengar till en man han hade träffat i baren.



Främlingen hördes säga: "Gazza, det är till dig, inga pengar - det är en liten fräckis. Den är gratis, bara för dig."



Han gick sedan in på toaletterna med mannen, där Gazza hördes säga: "Det gör tamejfan ingenting."



Han sågs luta sig över toaletten innan den andra drickaren sade: "Gazza, så fort min polare kommer hit ska jag fixa en till dig."


 

Gazza reste till London för att se England möta Skottland i deras VM-kvalmatch på Wembley - scenen för hans berömda fantastiska mål mot skottarna i EM 1996.



Gazza, som sedan har återhämtat sig från sitt supkalas, sade: "Jag fick ett återfall och hamnade på sjukhus med två droppmaskiner.



"Jag tog mig själv till sjukhuset för jag visste att jag hade ställt till det. Jag hade delvis skadat mig själv med ginet."



Gazza sade att han drack i två dagar efter att ha köpt lite gin på ett tåg för att han kände sig förkrossad av att hans systerson Jay Kerrigan, 22, nyligen dött.



Han var i Newcastle för att besöka sin familj förra månaden.



Efter det reste han till London för att se England möta Skottland i deras VM-kvalmatch på Wembley - scenen för hans berömda och helt fantastiska mål mot skottarna i EM 1996.


 

Den engelska legendaren åkte till the Royal Garden hotellet i West London för att träffa sin styvdotter Bianca.



Men han kom aldrig till fredagsmatchen och sågs gråta på styvdottern Biancas axel utanför the Royal Garden hotellet i Kensington, West London.



Han sade: "Jag blir uppspelt när jag åker upp dit men jag kände mig nere efteråt och jag lät saker och ting tynga ner mig.



"Jag tog ett par miniflaskor med gin och drack dem på tåget. Jag tänkte inte på konsekvenserna.



"Jag var nervös när jag såg Bianca, och jag hade inte sett henne på ett tag. Anledningen till att jag grät är för att jag hade druckit min första sprit på väldigt länge och jag visste att jag hade ställt till det.



"Jag kom inte till matchen. Jag visste att om jag gick på matchen skulle jag ha blivit känslosam p.g.a målet jag gjorde för 20 år sedan.



"Så jag gick upp på mitt rum och beställde rumsservice. Vi pratade och hon åkte hem. Nästa dag sms:ade jag Bianca och bad om ursäkt."


 

Tragiska Gazza sågs gråta på styvdottern Biancas axel utanför hotellet i Kensington.



Gazza reste tillbaka till Bournemouth nästa dag - lördag 12:e november. Han sade att han tog in på hotellet efter att ha blivit av med sin väska och husnycklarna.



Gazza förklarar: "Jag gick till the Royal Bath för att jag känner folk där och jag visste att jag kunde stanna där.



"Jag gick in på hotellrummet med en flaska gin och drack ur den och gick sedan ner. Jag satt bredvid ett äldre par och pratade fiske i ungefär en timme - och sedan började folk erbjuda mig drinkar.



"Det är inte rätt men alla vet inte att jag är en alkoholist och några av dem gör det p.g.a godheten i deras hjärtan."


 

En känslosam Gazza erkände: "Jag var nervös när jag såg Bianca, och jag hade inte träffat henne på ett tag."

 

 

Den f.d stjärnan för England och Spurs sågs på det fyrstjärniga Royal Bath hotellet i Bournemouth där han vinglade omkring och sluddrade då han pratade med andra gäster.



Gazza började prata med en grupp i hotellbaren. Han sade: "De var snälla mot mig och bad om en selfie och köpte en drink åt mig.



"Efter ungefär en timme gick jag på toaletten och nästa sak jag kommer ihåg är de här fyra killarna som frågar mig om jag ville ha lite kokain.



"Senast jag tog det var 16 år sedan och jag blev tvångsomhändertagen och ville dö p.g.a paranoian.



"Att dessa fyra killar erbjöd mig kokain och drinkar var vidrigt. Jag ville slå till en av dem. Jag hängde över toaletten för att jag mådde illa. Jag är en alkoholist och det är mitt fel, men som tur var visste jag att jag var tvungen att sluta.



"Jag f***ing hatar att vara en alkoholist. Det är fruktansvärt särskilt eftersom jag brukade älska att gå till puben på en söndag och spela domino."



Efter sitt supkalas säger Gazza, som flera gånger har skrivits in på rehab, att han gick hem och försökte sova bort det.



Han sade: "Jag försökte att utan nedtrappning bara sluta och var hemma i en och en halv dag och bara skakade. Jag insåg att jag inte blev något bättre. Så jag åkte till A&E och Poole sjukhuset var helt fantastiskt."


 

Gazza började prata med en grupp i hotellbaren som bad om att få ta selfies och köpte den återställda alkoholisten en drink.



Gazza fick en dropp med salinlösning och en med vatten och vitaminer medan hans värden övervakades. Han sade: "Jag fick ett återfall men jag mår bra nu. Jga är frisk och fin och ser ut som Don Johnson igen."



Då han pratade med oss på ett hotellrum var Gazzas tal sluddrigt men han var helt klart nykter.



Han drog skämt och när en servitör kom in med en bricka med kaffe frågade Gazza honom vad klockan var med ett slapstickförsök att få honom att spilla ut drickat. Men bakom leendet har det varit ett tufft år för honom.



Hans systersons död efter en kamp mot drogberoendet ledde till ett hårt supande för honom själv och The Sun berättade i juli att ett idiotiskt "fan" köpte honom en flaska gin under ännu en session.



I september bötfälldes Gascoigne med £2,000 (24,755 kr) för att ha dragit ett rasistiskt skämt riktat mot en säkerhetsvakt under en tillställning i Wolverhampton.



Och fans blev även bekymrade då han inte dök upp till en tillställning i Middlesbrough förra månaden. Gazza sade: "Jag har inte haft det bästa året, det började med min systers son. Jag stod Jay nära och försökte hjälpa honom.


 

Gazza pratar med en annan hotellgäst och försöker ge honom pengar.

 

 

Främlingen avböjer pengarna och säger, "Gazza, det är till dig."

 

 

Det f.d fotbollsesset ser ut att ta emot ett paket från mannen.

 


"Jag har haft ett och annat återfall men det är ett två dagar långt supande, inte tre veckor. Om jag hade druckit så mycket hade jag inte varit här."



Supersmala Gazza försöker fortfarande hålla sig vältränad, han gör 900 sit-ups och 600 squats varje dag. Men han avslöjar också hur otroligt mycket han saknar fotbollen, 12 år efter det att han slutade.



Han sade: "Det finns ett enormt tomrum i mitt liv för att jag inte spelar. Det är svårt. Jag finner det svårt att se spelare som är skit tjäna £100,000 (1,23m kr) i veckan."



Men mannen som anses som den mest begåvade fotbollsspelaren i sin generation har sympati för dagens engelska stjärnor, som Wayne Rooney.



Rooney sågs dricka till klockan 5:00 på ett bröllop som han kraschade efter England v Skottland.



Gazza sade: "Jag skulle inte säga att det han gjorde var så dåligt. Han följs bara för att han är världsklass.



"Jag är fel person att erbjuda råd, men jag skulle säga till honom att gå till USA eller Spanien om han har fått nog här. Om jag kunde prata med honom skulle jag även säga till honom att han fortfarande är skyldig mig £40 (495 kr). När jag var i Everton tittade jag på en U19-match som han spelade i.



"Jag sade följande efter matchen, 'Här är £40 (495 kr) om någon vill gå ut och supa.' Han var den första att räcka upp handen. Han har aldrig gett mig pengarna tillbaka."



I slutet av vår intervju kramade Gazza vår reporter och fotografen. Han sade: "Tack för att ni lyssnade. Låt alla veta att jag mår bra och är i form nu."



 

 

Erbjud inte sprit

GAZZAS agent Terry Baker uppmanar fansen att inte köpa sprit till legendaren eller uppmuntra honom att dricka.



Terry sade: "Vi vill att de är mer ansvarstagande.



"Vi anstränger oss väldigt mycket för att hålla personer med alkohol borta från honom på tillställningarna.



"Jag är tacksam mot The Sun on Sunday för att ha upplyst mig om Pauls situation."



Gazzas styvdotter Bianca tackade också oss för att vi kontaktade dem.



Vi informerade även kliniken i Bournemouth där den f.d stjärnan får rådgivning, och hans f.d Spurs-lagkamrat Gary Mabbutt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards