Direktlänk till inlägg 14 december 2016

FC UNITED AVSLÖJAR ATT DE BEHÖVER £250,000 (3,05M KR) TILL NÄSTA SOMMAR FÖR ATT DERAS ARENA SKA BLI HELT FÄRDIG

Av Mikael Holmkvist - 14 december 2016 13:27

Klubben skickade ut ett meddelande till alla sina medlemmar förra veckan gällande en "oroande" finansiell situation

   

FC United of Manchester v Brackley Town i augusti 2015

 

 

 

 

AV: Chris Slater, Manchester Evening News, torsdag 30 november, 2016:

 

 

FC United har utfärdat ett akut pengabehov - och avslöjat att de behöver £250,000 (3,05m kr) till nästa sommar för att kunna färdigställa sin arena fullt ut.

 

 

Den supporterägda klubben grundades berömt som en protest mot Glazers övertagande av United och de förlamande skulderna som Premier League klubben åkte på som ett resultat av det.

 

 

Men förra veckan skickade FC ett meddelande till alla sina medlemmar gällande deras "oroande" nuvarande finansiella position.

 

 

Och i en intervju med the M.E.N erkänner deras representanter att de kan bli tvungna att använda en bankövertrassering för att ta sig igenom de ekonomiska problemen.

 

 

Klubben är på väg att göra en förlust i år och de ekonomiska problemen skulle kunna betyda att klubbens £6,5m (79,4m kr) arena Broadhurst Park inte blir färdig i tid.

 

 

Klubbens bossar säger att de har fått stryk i och med oväntade kostnader för den delvis färdigställda arenan men de erkänner också att extradonationer från fansen har sjunkit som ett resultat av en bitter dispyt gällande skötseln av klubben tidigare i år.

 

 

FC United fans under deras träningsmatch mot Benfica - invigningsmatchen på Broadhurst Park.

 

 

 

FC United plågades av bittra interna stridigheter vilket till sist ledde till att de flesta av de seniora ledarna, inklusive general managern Andy Walsh, avgick och en ny styrelse valdes in.

 

 

Men de insisterar på att klubbens framtid inte är i fara och att de är "extremt säkra" på att de kan få upp klubben på rätt spår igen.

 

 

Adrian Seddon, en ny styrelsemedlem, sade att kaoset nu är över men han erkände att det har sårat klubben ekonomiskt.

 

 

Han sade: "Vi förlorade mycket emfas, vid en avgörande tidpunkt, även ur en finansiell synvinkel. För att ha varit vår första säsong på en ny arena, borde vi ha gjort mycket bättre ifrån oss med sponsorer och marknadsföring.

 

 

"Det kom såklart en omstörtning i somras där det skedde en stor förändring av personalen och i styrelsen. Vi ligger ett och ett halvt år efter där vi borde vara.

 

 

FC United-styrelsemedlemmen Adrian Seddon och Barrie Taylor från Joseph Holt.

 

 

 

"Det andra problemet vi har är att under 10 år har supportrarna gett pengar, gett pengar, gett pengar. Arenan är byggd och de anlände till Benfica matchen och det finns en trötthet i att ge pengar bland vissa.

 

 

"Och, i och med det som hände i somras finns det supportrar som bestämde sig för att de inte var villiga ge några pengar längre.

 

 

"Men vårt stridsrop till fansen är att vi har planerna klara, men det är upp till dem. Vi har ingen rik välgörare och vi behöver fans och delägare för att ta oss till nästa steg."

 

 

FC United drivs som ett Community Benefit Society, vilket betyder att alla vinster återinvesteras. Klubben har fler än 3,700 medlemmar, som samtliga har en röst när det röstas om avgörande saker för klubben.

 

 

Nya vd:n Damian Chadwick sade att de nuvarande problemen är ett kortsiktigt kassaflödesproblem - och trots att han vägrar gå in på några siffror så sade han att det "inte handlar om någon enorm summa pengar" som de måste dra in.

 

 

Han insisterade även att de inte ligger efter hos fordringsägarna - som inkluderar Manchesters kommun.

 

 

Nya FC United of Manchester vd:n Damian Chadwick.

 

 

Han sade att det nuvarande underskottet orsakats av att inkomsterna har tvingats användas till kapitalinvesteringar i arenan och att en planerad skatteåterbäring försenats.

 

 

Han sade att p.g.a överskridningen måste de dra in ytterligare £250,000 (3,05m kr) till arenan till nästa sommar annars kommer byggnadsarbetet att hamna på efterkälken.

 

 

Damian, en av FC:s grundande medlemmar från norra Manchester, har kommit till klubben från Bolton Wanderers där han tidigare var controller för arenan på the Macron Stadium.

 

 

FC United managern Karl Marginson.

 

 

Han och styrelsen har redan tagit fram planer för att maximera matchdagsintäkterna, generera mer pengar från sponsorer och utöka användandet av arenan som plats för konferenser och andra tillställningar.

 

 

Han sade: "Jag själv och styrelsens directors satte förra veckan ihop planläggningen och började titta på prognoserna för kassaflödet och vi tyckte det var dags att visa detta för våra delägare och supportrar och få dem att förstå vår finansiella position.

 

 

"Supportrarna har nästan fått ett 'oh s**t' ögonblick där de har sagt 'vi har tappat kollen på läget här'. Arenan behöver fortfarande växa och vi måste fortsätta med detta."

 

 

Men han sade också att responsen har varit "helt fenomenal" med ökade donationer till deras development fund. Den fonden betalar för förbättringar på arenan som har en kapacitet på 4,500 platser, som troligtvis kommer ta ytterligare ett decennium att slutföra helt.

 

 

"Jag hoppas när vi räknar ihop inverkan från de senaste veckorna att vi inte behöver gå den vägen," tillade han. "Klubben ligger inte i riskzonen, vi har en sund balansräkning. Vi för diskussioner med kommunen också så de är medvetna och de vet att vi är proaktiva.

 

 

"Det var inget beslut vi tog lätt på, det här med att skicka ut den här annonseringen. Men vi ligger inte efter hos fordringsägarna, det handlar helt enkelt om ett fall av timing. Och vi är transparenta för det är så vi är som klubb."

 

 

 

Klubben som föddes från besvikelsen mot den moderna fotbollen

FC United of Manchester grundades 2005 av en grupp Manchester United fans som var besvikna på många av aspekterna i den moderna fotbolln och Glazer-familjens ägarskap av klubben.

 

 

De kom på idén att bilda den nya klubben efter ett ökänt möte på en curryrestaurang efter en match för de Röda.

 

 

Efter det att klubben var grundad inledde de en explosionsartad resa genom fotbollspyramiden och lyckades med tre uppflyttningar under deras tre första säsonger.

 

 

Frivilliga fans och klubbmedlemmar kliver in och hjälper till med att rensa fältet vid FC Uniteds nya arena i Moston, detta som en förberedelse inför gräsläggningen, i juli 2014.

 

 

Till sist flyttades de upp i National League North, två divisioner under the Football League.

 

 

För tillfället ligger de 12:a i tabellen under ledning av Karl Marginson, som har varit klubbens manager sedan den allra första början.

 

 

Under större delen av deras existens delade de arena med Bury på Gigg Lane. Men de spenderade många år med att arbeta på planer för att bygga sitt eget hem och flyttade in på deras nya £6,5m (79,4m kr) arena Broadhurst Park i New Moston i maj förra året.

 

 

Arenan öppnades med en uppvisningsmatch mot portugisiska jättarna Benfica inför en utsåld arena, d.v.s 4,400 personer.

 

 

Fans anländer till träningsmatchen mellan FC United of Manchester och Benfica på Broadhurst Park. (Foto: Dave Thompson/Getty).

 

 

Medlemskap är öppet för alla, alla är likvärdiga delägare och har en röst var i klubben.

 

 

Tidigare i år utbröt en bitter dispyt bland några delar av klubbens supporterskara och medlemskap gällande vilken väg driften och skötseln av klubben skulle ta.

 

 

Det inkluderade att klubben tvingades be en grundande medlem om ursäkt då han sökte juridisk hjälp efter att ha sammanlänkats med påstådda hot mot klubbens personal.

 

 

Större delen av klubbens seniora ledare, inklusive general managern Andy Walsh, avgick till sist efter grälet. Hela styrelsen gick med på att avgå och en ny ledning valdes vid ett extrainsatt årsmöte.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards