Direktlänk till inlägg 14 december 2016

FINANSIELLA SITUATIONEN HOS FC UNITED

Av Mikael Holmkvist - 14 december 2016 13:34

I slutet av november i år mejlade FC United ut det här mejlet till sina medlemmar:


 

 

 

STYRELSEUTTALANDE


 

Styrelseuttalande - finansiell position - november 2016



Vidare till de nedslående finansiella resultaten för det första kvartalet (juli - september 2016) som nyligen publicerades för medlemmarna och en genomgång av klubbens pengaposition, måste styrelsen varna supportrarna om möjligheten att klubben kommer behöva ansöka om en övertrassering runt december 2016. Vi är nu halvvägs genom det andra kvartalet och våra finanser ligger fortfarande bakom vart vi förväntade oss på ett antal områden, vilket kommer sätta ytterligare press på vårt kassaflöde. Vi befinner oss i en oroande finansiella position.



Styrelsen är fullständigt engagerad på att se till så att klubben drivs på ett hållbart sätt, men vi vill understryka följande:


 

I den nuvarande situationen kommer klubben att:



• göra en förlust under det här finansåret;


• behöva en checkräkningskredit, åtminstone omedelbart på kort sikt;


• inte kunna uppfylla våra förpliktelser vid slutet av säsongen, d.v.s utbyggnaden under the St Mary's Road End och slutförandet av the Main Stand.



Om den här situationen fortsätter in i den andra halvan av nästa år har inte klubben kunnat bygga upp tillräckliga reserver för att uppfylla sina förpliktelser till långivarna och alternativ måste då övervägas.


 

Varför befinner vi oss i den här positionen?



• Klubben tog ägarskap över Broadhurst Park, då det inte var färdigbyggt och med betalningar fortfarande kvar att lösa. Byggandet drog inte bara på sig en eskalering av kostnaderna, utan även uppskov av vissa av dem till framtida år.



• Sedan flytten till Broadhurst Park har klubbens kommersiella intäkter inte svarat upp till förväntningarna.



• Personalstrukturen vid flytten till arenan var varken ändamålsenlig eller utförd i linje med klubbens affärsplan.



• Den initiala finansplanen för 106/16 (och efterföljande år) var orealistisk.



• Adekvata finansiella kontrollsystem, HR-processer och delegerade avtalskontroller fanns inte.



• Klubben har varit underbemannad på en senior operativ nivå under större delen av 2016 och detta har påverkat omsättningen.



Förra säsongens avancemang till FA Cupens första runda förstärkte klubbens inkomster med mer än £150,000 (1,84m kr) och kompenserade för punkterna här ovanför. Det finns ingen sådan förstärkning den här säsongen. Styrelsen tillstår även att under de senaste 18 månaderna har några medlemmar reducerat sitt finansiella stöd till klubben av flera olika anledningar. Alla i klubben jobbar otroligt hårt för att få fram förbättringarna som medlemmarna vill ha.

 

 

 

Vad vi kan göra nu



Vi ALLA vill inte bara att vår klubb ska överleva, vi vill även att den ska vara framgångsrik. Så många av oss har gett upp så mycket, så att ens fundera på något annat är ingen valmöjlighet. Vi kom från United och vi måste nu vara United (förenade) för att säkra klubbens framtid, så:



• Ta dig själv och dina kompisar till den där fotbollsarenan. Vårt stöd är lika bra som alla andras men den senaste tidens antisociala uppträdande kostar DIN klubb pengar i tillägg till ökade publikvärdskostnader. Ta dig själv till Broadhurst Park. Låt oss ta tillbaka och njuta av vår atmosfär på matchdagarna. 2017 års LMTB:s (Leage Match Ticket Book) kommer finnas till försäljning under de kommande dagarna.



• Anmäl dig frivilligt för DIN klubb. Våra volontärer sparar klubben tusentals pund varje år. Det behöver inte vara vid varje match och all hjälp uppskattas. Att bara sälja matchprogram eller Pound For The Ground-lotter några gånger om året hjälper din klubb.



• Stöd the Development Fund. Vid början av säsongen förutspåddes the DF att dra in ett överskott på mer än £100,000 (1,23m kr). Med dagens prognos måste vi dra in mer. AFC Telford drog nyligen in £50,000 (616,380 kr) på några veckor. Tillsammans skulle FC United kunna dra in £300k (3,69m kr) under hela säsongen. Det är mycket att be om, men tillsammans har vi uppnått fantastiska saker tidigare. Om vi kan nå det målet kommer det att hjälpa arbetet på Broadhurst Park (som utbyggnaden under the SMRE) som måste slutföras.



• Autogiroblanketter för the DF kommer finnas tillgängliga i medlemsståndet vid de kommande hemmamatcherna mot Nuneaton och Boston.



• Buy A Brick - det sista fåtalet är fortfarande tillgängliga, det finns ett par rader kvar på väggen, så först till kvarn.



• En ytterligare annonsering gällande framtida Development Fund-initiativ med tydliga mål kommer presenteras under de kommande två veckorna. Alla supportrar som vill involvera sig, vänligen kontakta peter.cranmer@fc-utd.co.uk




Styrelsen kommer att diskutera klubbens finansiella position på styrelsemötet på måndag. Det finns goda nyheter, det nya ledningsteamet har redan identifierat några spännande möjligheter för klubben att öka intäkterna samtidigt som man håller sig trogen löftet om att sätta fansen först. Styrelsen kommer presentera mer information om den finansiella positionen vid årsmötet den 4 december och det kommer att komma fler uppdateringar senare under året. Det här är vår klubb, det är dags att ge den det maximala stödet som vi alla kan.




 

 

Honken: Och vem är felet bakom samtliga "Varför befinner vi oss i den här positionen?"-punkterna? Jag överraskas av att dagens styrelse inte tog det gyllene tillfället att peka finger här. Det är inte deras fel, och de borde säga vems fel det är - vilket skulle vara bra för att säkerställa att a) försvarare av den ancien régime inte tolereras i framtiden och b) alla tvingas erkänna att JP hade helt djävla rätt, och att de som försökte hindra honom måste skämmas!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards