Direktlänk till inlägg 22 december 2016

JOSE MOURINHO HAR SIKTAT IN SIG PÅ EN KVARTETT FÖR £180 MILJONER (2,20 miljarder kr) UNDER DE TVÅ KOMMANDE FÖNSTREN DÅ HAN FORTSÄTTER SIN MAN UTD-REVOLUTION

Av Mikael Holmkvist - 22 december 2016 21:30

 

Antoine Griezmann är ett av Jose Mourinhos förstaval när det gäller tänkta nyförvärv. CREDIT: AFP


 

 

 

AV: James Ducker, The Daily Telegraph, torsdag 22 december, 2016:



Jose Mourinho har ställt in siktet på att köpa Atletico Madrid-anfallaren Antoine Griezmann, Benfica-försvararna Victor Lindelöf och Nélson Semedo och Monaco-mittfältaren Tiemoué Bakayoko nästa år då hans Old Trafford-revolution börjar öka farten.



Manchester United-managern har identifierat den kvartetten som ledande måltavlor för de två kommande transferfönstren då han förbereder sig på att ta sitt totala spenderande under sitt första år som boss förbi £300 miljonersgränsen (3,68 miljarder kr).



Griezmann, Bakayoko och Semedo är alla måltavlor till sommaren men Lindelöf förväntas bli först genom dörren redan nästa månad. United har fört fler diskussioner med Benfica och spelarens agent, Jorge Mendes, den här veckan och är nära att säkra en affär värd upp till £38 miljoner (466,5m kr), inklusive möjliga bonusar, för den unga svenska mittbacken.



United måste möta utköpskalusulen på €100 miljoner (1,03 miljarder kr) i Griezmanns kontrakt, den höjdes från €80 miljoner (824,8m kr) när forwarden skrev på ett nytt avtal i juni som binder honom till Atletico t.o.m 2021. Men de hoppas att en potentiell transfer kan göras smidigare av det troliga uttåget för Atleticos tränare Diego Simeone, som kommer bli free agent nästa sommar efter att i år ha tagit det extraordinära steget och förkortat sitt kontrakt med den spanska klubben med två år.



Simeone kan komma att flytta till Italien, där Inter Milan är en av de intresserade parterna, och det kan försvaga Atleticos hopp om att behålla några av deras bästa spelare. Griezmann, 25, som var bästa målskytt i EM i somras med sex mål för värdnationen Frankrike, är även bästa kompis med United-mittfältaren Paul Pogba, hans landsman, och United lär dra största möjliga nytta av deras relation i ett försök att säkra Mourinhos prioriterade transfermåltavla till sommaren.


 

Jose Mourinhos fyra transfermåltavlor: Vilka är de, hur mycket kommer de kosta och vad kommer de ge United?

Namn: Antoine Griezmann

Ålder: 25

Position: Anfallare

Nuvarande klubb: Atletico Madrid

Lär kosta: €100 miljoner (1,03 miljarder kr) i utköpsklausul

Rivaler om hans signatur: Manchester City, Chelsea

Vad kommer han att ge & vem kommer han att ersätta: En snabb, rörlig, mångsidig, hårt arbetande forward med en fantastisk blick och ett bra målsinne. Ingen direkt ersättare för någon, men Zlatan Ibrahimovic kan inte spela för evigt och Marcus Rashford ser ut att kunna få mer konkurrens på topp.


 

Namn: Victor Lindelöf

Ålder: 22

Position: Mittback

Nuvarande klubb: Benfica

Lär kosta: £38 miljoner (466,5m kr)

Rival om hans signatur: AC Milan

Vad kommer han att ge & vem kommer han att ersätta: Fysisk, snabb, stark i luften och läser spelet bra, han har avnjutit ett dramatiskt genombrott i år. Hans ankomst kommer resa frågetecken runt framtiden för Chris Smalling och Marcos Rojo.


 

Namn: Tiemoué Bakayoko

Ålder: 22

Position: Defensiv mittfältare

Nuvarande klubb: Monaco

Lär kosta: £35 miljoner plus (429,6m kr)

Rival om hans signatur: Chelsea

Vad kommer han att ge & vem kommer han att ersätta: Kraftfull ung defensiv mittfältare som är bra med bollen och imponerade mot Spurs i Champions Leagues gruppspel. Kan visa sig bli en långsiktig ersättare för Michael Carrick, samt avlägsna Marouane Fellaini.


 

Namn: Nélson Semedo

Ålder: 23

Position: Högerback

Nuvarande klubb: Benfica

Lär kosta: £25 miljoner (306,9m kr)

Rival om hans signatur: Bayern München

Vad kommer han att ge & vem kommer han att ersätta: Snabb försvarare som gillar att gå framåt. Har fortfarande mycket att utveckla men erbjuder mer av kvaliteterna Mourinho vill ha i sina ytterbackar än Matteo Darmian, som lär få lämna klubben.




Pogbas ankomst i augusti för transfervärldsrekordet £89 miljoner (1,04 miljarder kr) från Juventus följde köpen av försvararen Eric Bailly, mittfältaren Henrich Mchitarjan och anfallaren Zlatan Ibrahimovic och tog Mourinhos totala spenderande till £145,7 miljoner (1,78 miljarder kr). Den siffran kan komma att växa till så mycket som £325 miljoner (3,98 miljarder kr) om United får igenom köpen av Griezmann, Lindelöf, Bakayoko och Semedo, som tillsammans skulle kosta runt £180 miljoner (2,20 miljarder kr). United har konkurrens från Chelsea när det gäller Bakayoko, som har en prislapp på £35 miljoner (429,6m kr) på sig, en kraftfull defensiv mittfältare som kan bli ett långsiktigt alternativ till Michael Carrick, och Bayern München är också intresserade av Semedo, en snabb högerback som har en prislapp på £25 miljoner (306,9m kr) på sig.



United hade först planerat att köpa Lindelöf nästa sommar, då en utköpsklausul på €30 miljoner (309,3m kr) i spelarens kontrakt aktiveras. Men växande konkurrens om 22-åringens signatur - som inte är villig att skriva på något nytt avtal med Benfica - och den portugisiska klubbens vilja att göra affärer, trots avancemanget till Champions Leagues utslagsrunda, har ändrat bilden.


 

Jose Mourinho har lett Manchester United till tre raka vinster i ligan. CREDIT: GETTY IMAGES



Möjligheten att få mer täckning bland mittbackarna tilltalar Mourinho med tanke på att han kan komma att bli utan Bailly i upp till sex veckor från och med tidigt nästa månad p.g.a hans involvering i the Africa Cup of Nations med Elfenbenskusten.



Ibrahimovic har gett glödande beröm till United gällande landsmannen Lindelöf, medan Rui Vitória, Benficas tränare, har vägrat utesluta att spelaren flyttar till Old Trafford. "Om det blir flyttar, kommer vi att hitta lösningar," sade han.



Lindelöfs f.d lagkamrat, Robin Blommé, som han spelade tillsammans med i det svenska laget Västerås SK, har sagt att United redan har nått en överenskommelse med Benfica och att Benficas match mot Rio Ave igår kväll blir hans sista för klubben.



Lindelöf är stark, snabb, bra i luften och han läser spelet intelligent - han är kontrakterad med Benfica t.o.m juni 2020 - och han har tagit ett jättekliv på den stora scenen i år efter att skador på regelbundna förstalagsspelarna Luisão, Lisandro López och Jardel öppnade dörren för honom och han har inte tittat bakåt efter det. Han fick sin första seniorlandskamp för Sverige strax efter detta och Ibrahimovic beskrev förra månaden Lindelöf som en spelare som "gör fantastiska saker". "Han har mycket ansvar för landslaget, han är redo för de stora klubbarna där ute, det är upp till honom och vad han vill," sade Ibrahimovic. "Jag vet att han är het på marknaden."


 

Victor Lindelöf kan bli Mourinhos nästa nyförvärv i januari. CREDIT: REX FEATURES



Mourinho var förtegen när han fick frågor om Lindelöf igår. "Det pratas om så många spelare," sade han. "Alla spelare i Portugal ska komma till Manchester United nu. För några säsonger sedan skulle alla spelare från Portugal gå till Chelsea och Real Madrid. Det är normalt [med tanke på] anslutningen till mig men jag fortsätter säga samma sak, jag gillar min trupp, jag vill behålla min trupp, jag tror mer på sommarmarknaden än vinterns transferfönster - det är mer stabilitet, mer tid, mer valmöjligheter.



"Men låt oss se vad som händer, om vi köper en spelare [i januari] köper vi inte två, tre eller fyra. Om vi öppnar dörren för någon att lämna är det inte för att vi knuffar honom, det är för att någon verkligen vill lämna. Men jag kommer gladeligen att behålla truppen som den är [i januari]."


 

Nelson Semedo. CREDIT: EPA



United har även gjort förfrågningar gällande Semedo, som Mourinho tror skulle kunna bjuda på stark konkurrens för Antonio Valencia. Ecuadorianen är 31 år och då Matteo Darmian troligtvis lämnar United nästa år, vill Mourinho plocka in en ny högerback, men där har United konkurrens från Bayern. Semedo har en utköpsklausul på €80 miljoner (824,8m kr) i sitt kontrakt, som går ut i juni 2021, men han förväntas bli tillgänglig för omkring £25 miljoner (306,9m kr). Precis som Lindelöf representeras Semedo av Mendes, som även är Mourinhos agent.



Trots att han knappt använde Carrick under början av säsongen har Mourinho börjat visa stor tillit till den engelske veteranmittfältaren, som fyller 36 i juli nästa år, och han har antytt att han kan komma att erbjuda spelaren en 12 månader lång kontraktsförlängning. Men Mourinho vill köpa en långsiktig ersättare i förtid och hans ögon har regelbundet dragits till Bakayoko, den franska U21-landslagsmittfältaren som har scoutats rejält och spelat en nyckelroll i Monacos imponerande start på säsongen.



Bakayoko, 22, imponerade i Monacos två segrar mot Tottenham Hotspur i Champions Leagues gruppspel och kommer möta mer engelskt motstånd i åttondelsfinalen där den franska klubben lottades mot Manchester City. Han är bra med bollen och stark både fysiskt och mentalt, så Monaco hoppas kunna få till en auktion för spelaren, som kommer kosta åtminstone £35 miljoner (429,6m kr), och även Chelsea är intresserade av honom.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 19:00

Representanthuset i USA har nu lämnat in ett lagförslag som pissar pratet om yttrandefrihet rakt i ansiktet. Här under ser ni ett klockrent inlägg gällande detta på X av Vita husets chefskorrespondent på Today News Africa i Washington, herr Simon Ate...

Av Mikael Holmkvist - Fredag 3 maj 00:39

Rättighetsgrupper varnar för att definitionen kan komma att ytterligare kväva yttrandefriheten då protesterna fortsätter på amerikanska universitetsområden.       Al Jazeera, onsdag 1 maj, 2024     USA:s representanthus har med en överv...

Av Mikael Holmkvist - Lördag 27 april 21:07

En av Europas mest kontroversiella författare, han förutsåg Balidådet och attacken mot Charlie Hebdo. Nu har han föreställt sig en Putin-liknande Macron   Huvudperson: författaren Michel Houellebecq har kallat Emmanuel Macron “bisarr&rdquo...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 18:33


  Jesse Lingard har spelat i tre matcher för FC Seoul, två gånger som inhoppare.         Av: John Duerden, fotbollsskribent i Asien, BBC, måndag 15 april, 2024     Jesse Lingard förväntades aldrig kunna höja den internationella pr...

Av Mikael Holmkvist - Torsdag 25 april 17:27


By Way of Deception: The Making and Unmaking of a Mossad Officer är en bok av en f d katsa (Mossad-agent som jobbar på fältet) i Mossad, Victor Ostovsky, och den kanadensiska journalisten Claire Hoy.     (Första upplagan)     Författare:...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards